• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    FIFI
    FIFI --- ---
    BRAMBOREENA: Akademie v sobotu je v urcitou hodinu?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    FIFI: Mycelium je zítra od 17:00, ale pro Tajné Zasvěcence z tohoto auditka to asi moc nových informací nepřinese, bude to jen takové bleskové shrnutí, o čem celá sága je, proložené krátkými ukázkami. Nemám na to ani těch celých 45 minut, protože zároveň tam chce ID Grobenius představit níže zmiňovaných Dvanáct nesmrtelných (vtírá se mi říkat té knize "dvanáctka", jenže pak už by člověk snadno dodal i "dvanáctka ležák" a to by nebylo vhodné, čili dostatečně vznešená přezdívka pro ni se zatím hledá). Bude tam se slevou tedy Dvanáct, všechna Mycélka, placky a Cdčka s audioknihou. Zmíním i Snovačku a ukážu Cornholiův náčrtek obálky (ale nyxáci tam ani kvůli tomu chodit nemusí, neb ten tu visí vedle v Galerii Cornholio). Pokud ale na tom veletrhu budete a stavíte se pak na kus řeči, budu ráda, to se ví! :)

    Pak tam budu v sobotu (chodit a okukovat). Zajdu samozřejmě na Akademii, protože tam se slezou všichni scifisti, se kterými se chci vidět, na jedno místo.

    No a konečně je beseda v neděli ve 12:00, kde bude Alraune (tedy Petra Neomi), Františka Vrbenská, vlkodlačice Markéta (T.J.Majar) a já. Původně to mělo být o audioknihách a moderovat to měl JWP, ale jak už proběhlo vedle v auditku o sci-fi, JWP se zdárně se všemi rozhádal a všechno je jinak, beseda se na poslední chvíli přejmenovala na "Ženy, které létají s draky", moderovat ji bude někdo jiný (že by sám organizátor - Tomáš Němec?) a bude prostě o ženských ve sci-fi.
    FIFI
    FIFI --- ---
    BRAMBOREENA: v kolik hodin Te v tom zitra nekde uvidime?
    SOMBRA
    SOMBRA --- ---
    BRAMBOREENA: boží! :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Outfit na veletrh.
    Tak takhle vypadá myceliální mandala! :D
    (korále sice vlastní výroby nejsou, ale byly vybírány s myšlenkou na larhdakawoery; kdyby něco nosili, bylo by to přesně tohle!)

    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    12 nesmrtelných - Juraj Červenák, Marek Dobeš, Vilma Kadlečková, Martin Kolář, Martin Koutný, Jaroslav Mostecký, František Novotný, Alexandra Pavelková, Jiří Pavlovský, Jan Poláček, Jana Rečková, Lenona Štiblaríková, Zdeněk Rampas (ed.) | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    http://www.kosmas.cz/knihy/204832/12-nesmrtelnych/
    A je to venku!
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Praha, Nádraží Holešovice, vestibul u metra

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    XB-1 » Přichází dvanáct nesmrtelných! (ukázka)
    http://www.casopisxb1.cz/aktuality/dvanact-nesmrtelnych-ukazka/
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (Aha, já tu vlastně měla zodpovědět dotazy...)
    BALAENA: Plánovali to na léto, zeptám se, jak to vypadá.
    ROMI: Nakonec až po prázdninách, protože předtím ještě chtějí v Argu vydat jinou moji knihu (O snovačce a přemyslovi), tak aby se to rozložilo.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Přehled sf pořadů na Světě knihy: http://www.casopisxb1.cz/aktuality/svet-knihy-2015/
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    A jak vlastně audioknihy? budou se dělat i z dalších dílů?
    ROMI
    ROMI --- ---
    kdy ma vyjit zaverecny dil vlastne?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Overdead Books Blog: Rozhovor 02: "Kloubouk a třeň – to nevymyslíš!"
    http://overdeadbooks.blogspot.cz/2015/04/rozhovor-02-kloubouk-tren-to-nevymyslis.html
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SARGO: Ten pán je Darion a boty jsou satanistické :D Má je na to, aby mohl nakopávat nemrtvé a rozšlapávat kostlivce na prach.
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Opravdu ten pán má lyžařské boty? :-o
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    BRAMBOREENA: Jitka Ládrová
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: Na věci se pomalu a nejistě pracuje.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    MEANKITTY11: Něco málo zkoušíme...
    Tady je anglická verze webu: http://mycelium.argenite.org/page-intro (jde to jen přes tenhle odkaz, z české verze tam žádný link nevede, protože "veřejně" jsme to přístupné zatím nenechali). A, ano, čtvrtý díl tam furt ještě není, já vím...
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    BALAENA: Podle toho, jaký vypráví zábavný ač bizarní příhody, asi těžko. Maximálně se prokoušou velkejma reklamama v Plesku.

    Abych nebyla totálně OT, Vilmo, je nějaká naděje na vydání v angličtině, nebo to budu muset pro svý kamarády přeložit sama ;) ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam