• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: hele když si to takle naznačila... ale proč bys to měla dělat ty, od čeho jsou fanoušci... nějakej myceliální re-enactment...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SHEALA: :D Nenaznačuješ doufám, že bych to ještě měla včas zařídit sebevražedným atentátem, že ne? Když vidím ten solidní materiál a výbavičku toho koně, říkám si, že ten se ani nehne.
    (Ale teda zvažuju, že bych zajela na Fénixcon, abych TOHLE viděla na vlastní oči!)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: anebo ho v 2019 zas zbourali...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tak Snovačka ještě ani nevyšla, a už vím, co je tam blbě.

    Odehrává se to v roce 2020, já to psala v roce 2007... a oni od té doby už podruhé upgradovali v Brně náměstí! Napřed přidali jednoho [ CORNHOLIO @ GALERIE CORNHOLIO ] na Svoboďák, teď druhýho plus žirafu nahoru na Joštovu, a v knize nikde nic! :D No tak holt alternativní realita ciwe.
    RIP
    RIP --- ---
    Bylo by to ideální logo pro firmu vyrábějící staroslovansky inspirované ženské oděvy: "Vyberte si lněnou kytlici z našeho katalogu Jaro 2016!"
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    BRAMBOREENA: jo, dopadlo to dobře:)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Ty tři panenky tam budou místo tří hvězdiček a jsou i na obálce.

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RIP: Ano, ano, přesně jsi to rozebral :)
    RIP
    RIP --- ---
    WITTGENSTEIN: No já bych řek, že jo. Kazi, Teta, Libuše, oblouček je měsíc, měsíc je matriarchát (jak ví každý čtenář Gravese), takže bych fakt řek, že jo. :-))
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BRAMBOREENA: Snovačka?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (PS: houby to nejsou)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Už. Se to. Blíží.

    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: To už je jen bonus a s původním prohlášením to nijak nesouvisí, byste věděli! :-))
    Sargo se ze mě stalo až mnoho let od doby, kdy jsem na malém autobusovém nádraží zneužila rozklíženého rozpoložení své ubohé živitelky (tuším jsem měla opět angínu) a obratně ji v místním nevábném novinovém stánku připravila o celých 49 korun českých, abych pak závislácky s dotyčnou knihou strávila až nepublikovatelně dlouhou řadu dní... a kvalit jistého Sarga jsem si všimla až mnohem později, protože Loannet, že áno. Mno. A taky jsem sepsala hromadu povídek s argenitem. A vůbec. Co byste chtěli, bylo mi čtrnáct. Básník tím chce říci, že co se v tom věku uchvátí, to už tolerantní k optimalizaci idolů nebývá. :-))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SARGO: No jo vlastně... tam vystupuje ten floraín Sargo... :D
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: To zní příliš laskavě na to, co jsi s ní provedla! :-D
    Ale uznávám, že nejsem objektivní; vzhledem k věku a celkovému rozpoložení, v jakém se mi dostala prvně do rukou, ani nemohu být. :-))
    (Ale stejně! :-P)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    Mám teď obě vydání, můžu za zimních večerů porovnávat :)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    MEANKITTY11: Grafika raných devadesátých let byla fakt peklo, teď už to je s odstupem času bez debat :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    MEANKITTY11: ajaj...
    SARGO:
    Ve stařecké ješitnosti?! Sebrala šťávu?! Chtěla jsi napsat: "Pro další vydání to sebekriticky seškrtala méně než na polovinu," ne? :D
    SARGO
    SARGO --- ---
    MEANKITTY11: Dobře jsi dostala dárek. Ta původní verze je lepší, pak jí autorka ve stařecké ješitnosti trochu sebrala šťávu. :-D
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MEANKITTY11: Nejsem si jistý, zda je autorka ráda, že tyhle věci ještě vyskakují z hlubin času. ;) (Jakkoli jsem přesvědčen, že minimálně v kontextu doby byly opravdu dobré! Nedávno jsem při úklidu knihovny vyskládal na chatě - domů se mi beletrie nevejde - mimo jiné i poličku Bramboreeniných knih a docela se těším, až si je v zimě snesu ke krbu, uvařím nějaký dobrý čaj a propadnu nostalgii. ;))

    (Čaj ke čtení Mycelia by pak samozřejmě měl být puerh se zlatými květy Jin Hua, tedy ušlechtilé plísně Aspergillus Cristatus. ;D)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam