• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    BRAMBOREENA: Pro mě Twitter slouží k nahození různých zajímavostí, když se naskytnou. Moje frekvence tweetů je výrazně nižší než doporučovaná (což je prý kolem jednoho na den, ale liší se to podle typu účtu; až tak se v tom nevyznám, i když v tom pracuji :)), ale postnout o nové povídce, článku, knize, přednášce apod. mě stojí pár vteřin a pár desítek až stovek (vzácně tisíců, když mě retweetne někdo jako Charlie Finlay) lidí to uvidí.

    Kdybys to chtěla dělat denně, sledovat twitterline a reagovat na ni, přijde mi to jako ztráta času. Když tam jednou za čas něco nahodíš, ztratíš pár sekund a potenciální benefit to víc než vyváží, i když díru do světa s tímhle přístupem člověk na Twitteru neudělá.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: Díky za rady... Asi to chce prostě chvíli zkusit používat, ale můj současný dojem je ten, že co funguje Warhorsu s jeho velkou zahraniční komunitou, je pro českého autora skoro ztráta času a že dostat se mimo již obsazenou bublinu je možné jenom postováním co nejrůznorodějších věcí nesouvisejících s původním obsahem. ;) No uvidíme.
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: No ano, vypadnou ti twíty, typu
    https://twitter.com/search?q=%23mynewnovel
    https://twitter.com/search?q=workinprogress
    nebo
    https://twitter.com/search?q=%23worldcon75
    https://twitter.com/hashtag/kingdomcomedeliverance
    atd. Nemyslím, že by to šlo použít k apriornímu vyhledávání "něčeho zajímavého" (protože lidi twítující o sci-fi typicky nebudou dávat tag sci-fi, ale pokud vůbec, tak něco užšího; a od tebe se to taky nečeká, obávám se, že organická poptávka lidí hledajících, kdo svůj tvít podepíše "#spisovatel", je zanedbatelná, respektive s Reném a jeho fanynkami nechceš mít nic společného :-) Je to na nějaké konkrétnější koncepty, zpravodajské pokrývání jednorázových akcí nebo momentální mémy: když máš post s daným tagem, zjistíš z něj bez ručního vyplňování hledacého okýnka, kdo další psal o tomtéž. Ale poptávat apriorně tagy jako zdroj obsahu, to mi přijde U R DOING IT WRONG. (Jasně, tu a tam se objeví hashtagy, pod kterými se lidi přehánějí ve vtipnosti, ale teď si samozřejmě buď nemůžu vzpomenout, nebo už přeskočily žraloka.
    Jestli hledáš spisovatele (české?), obvykle je lepší googlit konkrétní, mají-li twitter čili nic.

    BRAMBOREENA: Aha, nepochopil jsem, jak jsi nepochopila ironizování hashtagů SHEALA: "#media" neznamená, že se to má kamkoli psát, ale že postovat jeden obrázek vydá za tisíc slov :-(

    Jinak ke hledání jenom v české twitrosféře je lepší tahle služba, i když zas má dost divoké představy o skloňování:
    http://www.klaboseni.cz/result.php?hledane=%23mycelium
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: no dá se to ale přes ně filtrovat nebo prohledávat, ne? Když napíšu #něco, tak mi to vyhledá všechny tvíty, kde bylo to něco označeno. Jenže lidi píšou ty tagy dosti náhodně, takže vypadne kupka sena. (toť první dojem)
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Já se obávám, že takhle hashtagy nefungují, na Twitteru zvláště; ale já nejsem tendlecten socmedia expert, že jo.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    jo a zavináče... hele pokud napíšeš @ a začneš psát začátek twitter id, tak to tagne to id a on o tom ví, a tím pádem ví i o tobě, a pokud ho zmínka těší, tak to retweetne (přesdílí) lidem co ho sledují a ti zase pak ví o tobě :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    jinak #media jsou myšlený fotky a videa. Moje cílovka je malinko konzumní a jsou tam i taci co mají mentální kapacitu zlatý rybky, a bohužel tohle často bývají influenceři. Teda česky řečeno, někdo, kdo rozhodne, kam se pude v pátek na diskošku.

    Nevím jak je to u vás spisovatelů, jak čtenáře zajímají fotky z conů a tak...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: já se přiznám že se furt chystám si založit ten instagram a propojit to společně. Sice mám nějakejch 188 followers, ale jsou nějaký... no nepoužitelný.

    Jo a co se týče sledování, tak mám směsku zahraničních trance DJů, kterým kradu skladby, sluníčkářů, a různých lolů a trollů jako infobaden. A sleduju že český twitter opravdu je hrozně pustý :(
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: ... no a taky jsem po třetím pivu možná blbě slyšela ;) Já se ho radši ještě přeptám. Abych jich pak třeba omylem nenapsala moc!

    SHEALA: @VilmaKadleckova. Ale s těmi hashtagy je to nějaké podivné - #media vyhodí spíš samé politické zprávy a v AJ (kam skoro nemá cenu se s českou knihou cpát), #psaní je plné příspěvků od šílených asertivních copywriterů, kteří mají ve všem jasno a každému ochotně poradí za pomoci úderné infografiky, #sci-fi taky vede na samé cizojazyčné odkazy a na seriály, #fantastika vede na samé španělské příspěvky, #sága na japonské. #recenze se týkají spíš filmů, případně jídla. Mírně použitelné by případně bylo #spisovatel #kniha a #knihy, ale můj první dojem spíš je, že twitter je totální pustina. Copak to vážně žádný autor nepoužívá? (Našla jsem tedy Rudiše, který tweetuje německy, no a Stančíka.) Ovšem z fantastiky široko daleko nikde nikdo! Ale, pravda, zato tam jsou #booklovers.
    Znáte někdo nějaké rozumné tagy, které by vedly k něčemu zajímavému?

    (Nakonec hlavní výsledek je, že mám teď ve sledovaných Infobaden, a že si připadám jak idiot, neb se mi tam furt nedaří nahrát profilová fotka.)
    VANEK
    VANEK --- ---
    JARMIK: Nejsem si jist, není-li to Vilmina proslulá žert, satira, ironie a hlubší význam. Ale možná už je opravdu přetlak a inflace taková, že je to nutné.
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    BRAMBOREENA: Zaujal mě názor profesionála ohledně 10 tw/den, protože mám twitter rád. Myslel jsem, že na českém Twitteru může legálně dávat 10 twitů za den jen p. Mitrofanov :-)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: stačí jeden tweet za den, ale je potřeba dodat #media. To má větší #pagerank, takže ti patřičně narostou #followers.

    Mezi média pří i selfíčka ve sprše :)

    jo a jaký máš id, budu tě sledovat.
    IDLE
    IDLE --- ---
    BRAMBOREENA: Přidávám si, ale slibuju, že při deseti tweetech denně zase sledovat přestanu. :) Navrhuju jeden denně jako kompromis.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Včera jsme s Martinem byli v malešickém #mikropivo (varu) s jedním kamarádem, který dělá pro #WarhorseStudios marketing; a ten mi celý večer vysvětloval, jak je pro rádobyspisovatele životně důležité používat Twitter. Tož jsem po třech letech hibernace oživila svůj twitterový účet, nechala si poslat nové heslo a k prvnímu tweetu přidala DRUHÝ! Čili už mám celé dva tvíty, dva, dva!!! Tak teď začnu úplně nový život. Začnu chrlit do virtuálního prostoru temné moudrosti a selfíčka ve sprše. Ideální by prý bylo přidávat aspoň deset tweetů za den, ale zatím mám skromnější cíl: aspoň deset tweetů za rok. #VilmaKadleckova rulez! ;)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    ARGANNAH: Není někde video? :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ARGANNAH: ó ano, to je mé oblíbené :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BRAMBOREENA: Ano, velmi živě si vybavuju např. jeho přirovnání náboženství k chození do fitka. :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Budeme na PGF asi většinu dne, přednášku tam má i Martin (manžel) - o Kingdom Come, údajně prý od jedné. (Vřele doporučuju i těm, kteří počítačové hry nepařej, jeho přednášky jsou úžasně vtipné ;) )
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    BRAMBOREENA: sobota odpoledne, naše tradiční návštěva PGF :-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    IDLE: BRAMBOREENA: (Ona měla totiž tu pečlivou sedmdesátkovou výslovnost bez "j". :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam