• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    SARGO: Občas se ti po stole někdo projde? Čím se bavíte o obědové pauze?
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    Kafe, kompotová miska drobností, šňůra k ipodu, foťák, dvě skla, Buddha, Hanuman, Pražské jezule a Garfield, kočka keramická, kočka živá a "angličák" VW brouka.
    SARGO
    SARGO --- ---
    Scanner. Aktuální hrnek na kafe.
    ... to je všechno :-( Připadám si úplně ošizeně. Ale to bude tím, že tu střídá víc lidí a občas se po desce někdo projde. (A taky tím, že ke stolu patří nástavec s poličkou, na kterém je bambilion krámů :-D)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Nějaká origami, co mi jako poděkování za ubytování složil japonský host asi na začátku prosince (ano, přesně tam, kam je postavil). Balík faktur. Střih na prošívanou zbroj, nákres nějakého kabátu a střih pánské sukně. Arkansaské párátko. Štos plánů různých domů a vizitek realiťáků, bohužel ne vždy u těch správných domů. Pohled z Kjóta. Plastová opice, které někdo posadil na hlavu fez z Xi'anu. Květináč s něčím, co nevím, co bylo, a už je to asi slaměnka. Papírová zvířátka z Alberta, don't ask! Tarbuš - kryt z vodní dýmky. A moc sympatický kus nefritu, což je teda podstatně lepší rozveselovadlo, než nějakej koks. ;D
    Asi bych měl uklidit...

    Původně jsem sem chtěl jen duplikovat svůj post z diskuse o houbách - václavky se chystají ovládnout Ameriku: http://www.scientificamerican.com/article/strange-but-true-largest-organism-is-fungus/
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Dvě pet láhvě. Toaletní papír. Hadr na brejle. Papíry co by měly být v šanonu. Malej talířek. Plastová krabička. Neidentifikovaný předmět podobný pilníku na nehty, ale pilník na nehty to není. Kostra z hroznů. Kabely, mnoho kabelů.

    Bohužel žádné svaté knihy ani chemická rozveselovadla.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    VANEK: Svaté knihy a koks, to mi připomnělo Sámera Hausera z Vanessy :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: Mnohem spíš si dokážu představit, že pod vrstvou bordelu zmizí korán, bible i koks... ani nemluvě o podružnostech jako tužky, složenky či mobil... než že zmizí myš. Jak zasednu ke stolu, myš je to první, po čem šmatu. Bez myši je člověk jako bez ruky!
    Druhý - jsou žvejkačky.
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Zrovna psal na Facebook bratr (který se psaním živí):

    Že bych si měl uklidit na stole, poznávám podle toho, že třeba dvě minuty nemůžu najít myš.
    ... A schválně se zeptej, kde jsem ji nakonec našel.
    *** Jestli neležela pod Biblí vedle párku a zapomenutýho půlgramu koksu, tak jsi hovno bordelář.
    Pod Koránem, jinak to sedí. (Ale najít ten koks bylo fakt fajn, cejtim, že dneska napíšu něco fakt velkýho - i když to asi teda nebude ten scénář, co mám zejtra odevzdat.)
    ...
    Asi máš pravdu. Z práce pro německou produkci mám totiž zatím pocit, že je nejdůležitější mít scénář správně zformátován. Mám určený i počet tabulátorů, kterými se odděluje název lokace a pořadové číslo dne.
    Marek Dousa kdybych mel bezdratovou mys, nenasel bych ji asi uz nikdy
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    IDLE: Celé to má třicet krát třicet centimetrů! Bordel je všude jinde. :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BRAMBOREENA: Já mám na stole především bordel.
    IDLE
    IDLE --- ---
    BRAMBOREENA: Nevím, jestli příčetnějšího, ale rozhodně u mě nejsou vidět takhle rozsáhlé plochy stolu.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Solná lampa - správně! Hrnek od kafe - přesně tak!!! :)
    A pak je tam bílý krystal (sice falického tvaru, ale ostrých hran) a soška meditujícího Fomalhiwana. Přibyla mexická dlaždička, na kterou občas kladu to kafe, a obrázek levitujícího Össeana, který jsem dostala od dcery k Vánocům.

    Předpokládám, že všichni máte na stolech něco mnohem příčetnějšího :)

    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BRAMBOREENA: solná lampa, hrnek čaje/kafe/čehokoli, stojan na tužky, něco myceliálního (u mě to bývá maximálně den starý talíř s různými drobky).
    Jednou jsi tu už nějaké počítačové zátiší měla, ale je jasné, že tahle místa žijí vlastním životem a také se podle toho mění.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: Náhodou, nafotila jsem inspirativní zátišíčko, které tu mám vedle počítače. Než přijdu na to, jak dostat fotku z mobilu na síť, vyhlašuju tipovací soutěž, co všechno je asi jeho součástí! ;) To FAKT NEUHODNETE.
    Blbost, ale pořád mnohem milosrdnější než selfíčka ve sprše!
    :D
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Příště ještě nafoť objevené poklady, hoď to na Twitter a (s odpuštěním, jak se říká v branži) lajky pochčijou.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tak už mám normálně TŘETÍ tvít! O bitvečce: http://www.casopisxb1.cz/bitva-obalek/bitva-listopad-2015/

    Pokračování za rok.

    SARGO: Vygruntovala jsem skříň. Ale náhodou i to psaní pokračuje :)
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Jestli si tak strašně potřebuješ odfrknout od psaní, asi by bylo lepší vygruntovat sklep. :-D
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    BRAMBOREENA: Pro mě Twitter slouží k nahození různých zajímavostí, když se naskytnou. Moje frekvence tweetů je výrazně nižší než doporučovaná (což je prý kolem jednoho na den, ale liší se to podle typu účtu; až tak se v tom nevyznám, i když v tom pracuji :)), ale postnout o nové povídce, článku, knize, přednášce apod. mě stojí pár vteřin a pár desítek až stovek (vzácně tisíců, když mě retweetne někdo jako Charlie Finlay) lidí to uvidí.

    Kdybys to chtěla dělat denně, sledovat twitterline a reagovat na ni, přijde mi to jako ztráta času. Když tam jednou za čas něco nahodíš, ztratíš pár sekund a potenciální benefit to víc než vyváží, i když díru do světa s tímhle přístupem člověk na Twitteru neudělá.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: Díky za rady... Asi to chce prostě chvíli zkusit používat, ale můj současný dojem je ten, že co funguje Warhorsu s jeho velkou zahraniční komunitou, je pro českého autora skoro ztráta času a že dostat se mimo již obsazenou bublinu je možné jenom postováním co nejrůznorodějších věcí nesouvisejících s původním obsahem. ;) No uvidíme.
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: No ano, vypadnou ti twíty, typu
    https://twitter.com/search?q=%23mynewnovel
    https://twitter.com/search?q=workinprogress
    nebo
    https://twitter.com/search?q=%23worldcon75
    https://twitter.com/hashtag/kingdomcomedeliverance
    atd. Nemyslím, že by to šlo použít k apriornímu vyhledávání "něčeho zajímavého" (protože lidi twítující o sci-fi typicky nebudou dávat tag sci-fi, ale pokud vůbec, tak něco užšího; a od tebe se to taky nečeká, obávám se, že organická poptávka lidí hledajících, kdo svůj tvít podepíše "#spisovatel", je zanedbatelná, respektive s Reném a jeho fanynkami nechceš mít nic společného :-) Je to na nějaké konkrétnější koncepty, zpravodajské pokrývání jednorázových akcí nebo momentální mémy: když máš post s daným tagem, zjistíš z něj bez ručního vyplňování hledacého okýnka, kdo další psal o tomtéž. Ale poptávat apriorně tagy jako zdroj obsahu, to mi přijde U R DOING IT WRONG. (Jasně, tu a tam se objeví hashtagy, pod kterými se lidi přehánějí ve vtipnosti, ale teď si samozřejmě buď nemůžu vzpomenout, nebo už přeskočily žraloka.
    Jestli hledáš spisovatele (české?), obvykle je lepší googlit konkrétní, mají-li twitter čili nic.

    BRAMBOREENA: Aha, nepochopil jsem, jak jsi nepochopila ironizování hashtagů SHEALA: "#media" neznamená, že se to má kamkoli psát, ale že postovat jeden obrázek vydá za tisíc slov :-(

    Jinak ke hledání jenom v české twitrosféře je lepší tahle služba, i když zas má dost divoké představy o skloňování:
    http://www.klaboseni.cz/result.php?hledane=%23mycelium
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam