• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    RIP
    RIP --- ---
    SARGO: ??? Mně naopak dělají chutě na nějaké houbové jídlo :-) I když přímo z Petriho misek bych to dlabat nemusel, to je fakt.
    SARGO
    SARGO --- ---
    SHEALA: Tý jo nevím čím to je, opravdový mi nevadí, ale z těchhle se mi nějak zvedá žaludek... :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SHEALA: Konečně jsem pochopila, k čemu je to háčkování dobrý!!! První smysluplné využití...
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    SHEALA: Podvrhla tam i háčkovaný kolonie :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    prej je to vyšívaný mycelium. Autor je nějaká Elin Thomas.

    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SHEALA: jako že Řádně ovegetíme = Mossad zlikvidoval zájmovou osobu?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Přísahám na atlas hub!!! :-)))
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA: tal Lucas možná nějaký mimáč nějak využívá ke svým cílům.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    XCHAOS: Představila jsem si Aš-šáda a Lucase na mimibazaru, totiž.
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    BORGDOG: Vědomí by člověk ztratil už pod minutu, přežil by bez pravděpodobných závažných poškození zdraví nejspíš cca minutu a něco. Po pár minutách by se možná ještě dal zachránit a při veliké dávce štěstí by neutrpěl výrazné poškození plic, sliznic a kvůli nedostatku kyslíku i mozku.
    Mimochodem, jak je v béčkových filmech oblíbený obraz člověka explodujícího při změně tlaku z atmosféry na vakuum (což je samozřejmě blbost), skutečně se něco takového stalo při nehodě na těžařské stanici, kdy došlo k rychlému úniku tlaku z přetlakové komory, v níž pracovali někteří zaměstnanci (za tlaku osmi atmosfér - rozdíl sedmi barů už je pořádný); to jsem předtím nevěděla. Ale to už hodně odbíhám; promiň mi OT, Vilmo!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: k ženskému psaní se nebudu s dovolením vyjadřovat, ale něco surrealistického od tebe bych si někdy určitě přečetl se zájmem :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    XCHAOS: No nevím nevím s těmi asociacemi, tenhle týden jsem nadrásala jednu povídku, která je dloooooouhým výblitkem volných asociací (je totiž určená do antologie, zaměřené na ženské psaní), a je to teda těžký surrealismus a nejsem si jistá, jestli to někdo ve zdraví přežije; rychle zpátky k poměrně příčetnému a racionálnímu Myceliu, kde je jenom aura, drogy a emzáci!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: je tam spousta problémů i s poklesem bodu varu vody při poklesu tlaku. vakuum navíc tepelně izoluje. bublinky páry v krvi nic moc. takže dobře děláš.

    na druhou stranu, ten nouzový vypínač generátorů antigravitačního pole za sklem úplně vidím - přesně jako v původních socialistických vagónech pražského metra - určitě vedle toho skla bylo i to kladívko, že jo :-)

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BORGDOG: Taky jsem to kvůli něčemu hledala... a prý i poměrně dlouho, ale musí při dekompresi VYDECHNOUT, místo aby zadržoval dech, což je takové neintuitivní. No odnesla jsem si z toho, že mám své hrdiny příliš ráda, než abych je nechávala takhle trpět :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    já bych řekl, že prostě v téhle tématice máme potenciální dobrý český vývozní artikl :-)
    Mind Machines - The Prague Post
    http://www.praguepost.cz/archivescontent/32141-mind-machines.html

    GENTIANA: ano, schopnost dát průchod toku volných asociací prostě dělá dobrého autora :-)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: obchod s balakrylem!!!!!!
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    JULIANNE: Už je to sice pasé, ale rozhodně uvítám. Měl jsem tenkrát těch teorií asi pět, s rozptylem od nuly po deset minut. :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BORGDOG: zrovna o tomhle jsem četl taky :-) nějaká nanotechnologická kombinéza, nejlépe na jinak nahém těle, to může být sexy :-) to jistí, ale co z toho? pointa je, že dobrý příběh se dá vyprávět i bez těhle detailů. "muž přes palubu" se historicky dříve spíše utopil, zatímco my dnes běžně umíme plavat a pár minut až desítek minut bychom zřejmě vydrželi. dobrý dobrodružný román a le tenhle detail vůbec nemusí řešit... dramatický moment "země na obzoru" vůbec nezávisí na tom, jestli v tom X-tém století řadový člen posádky uměl nebo neuměl plavat: tak ho prostě radši nenecháme přes tu palubu padat, když si nejsme jistí, a vytvoříme napětí úplně jinak.

    no nic, nebudu to tady spamovat. až přečtu 4.díl, napíšu recenzi a tu sem nalinkuju.
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    BORGDOG: Zrovna tohle před nějakou dobou vcelku úspěšně rešeršoval Tomáš Petrásek a před dvěma týdny se o tom i zmiňoval v přednášce. Bude online, klidně ti pak pošlu odkaz :).
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    XCHAOS: To není jenom tohle. Narazíš na to i v místech, kde bys nečekal - není to dávno, co jsem se usilovně snažil zjistit, zda nebo jak dlouho dokáže člověk vydržet v kosmickém prostoru bez skafandru, aniž by ztratil vědomí, zemřel nebo utrpěl trvalé následky. Divil by ses, jak velký problém to je a kolik často úplně protichůdných, ale přitom vědecky navenek dobře podložených variant se k tomu dá najít. Nakonec jsem to prostě vyhodil úplně, protože jsem těch teorií měl tolik a tak protichůdných, že jsem prostě nedokázal laicky určit, který je nejsprávnější. A nechtěl jsem dostat přes čenich...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: ok, těším se.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam