• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BRAMBOREENA: Jsem si celou dobu říkala, že když na problémy se zácpou běžně stačí zasunout "do otvoru" kousek mýdla, při takovéto brutální očistě by se musel Lucas minimálně vy... z podoby. Tak ještě štěstí, že to bylo tak, jak to bylo :).
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RIONKA: No mě to taky bavilo, o tom žádná :D
    RIONKA
    RIONKA --- ---
    BRAMBOREENA: Ha, díky za scénu s houbou ("otvor i obzory", ano!). Mně to přijde roztomilé :-) Mykologický vtip!
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Scéna s houbou ... no, možná je to i dobře že to v knize nakonec nebude :-)
    BRAMBOREENA: Ještě by hmyzák lezoucí z mycelia mohl před sebou držet bílou ceduli, na které by bylo napsáno to "Vilma Kadlečková". ;-) Čímž by se záhadná vesmírná bytost důmyslně skloubila se zvyky pozemských demonstrantů. Dokonce by se to podobalo prostředkům členek hnutí FEMEN, jelikož hmyzák na sobě zřejmě nemá žádné oblečení.
    BRAMBOREENA: Mně se naopak "vrstva ticha" zdá lepší, "zapomnění" je o něčem jiném. Sühëhl se zapomínáním nemá mnoho společného, "ticho" je naopak dostatečně abstraktní, aby to otevíralo různé výklady.
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    Ano, tisky budou!
    Plus, pro eventuální další zájemce - v případě zájmu můžu dotisknout i zbývající obálky Mycelia, formát je tuším A3 (nebo malinko větší), kvalitní světlostálý tisk na archivním papíře, kdyžtak mě kontaktujte do zpráv.
    Konec pásma mrzké reklamy.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNHOLIO: no ic, až budeš zas dělat tisky, tak jeden pro mě.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: "Po bitvě je..." Ále. Co naplat. Máš pravdu a povedu to v patrnosti pro případ, že by to přece jen nějakým zázrakem někdy vyšlo buď znovu, nebo v nějakém jiném jazyce. :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    CORNHOLIO: Není důležité jméno, ale dílo! ;-)

    BRAMBOREENA: No nevím, jak často vidíš díly v řadě vedle sebe? (Kdyby se s posouváním bývalo začalo hned u dvojky, mohla naopak vzniknout hezká diagonála, podle které by taky šlo díly řadit.)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    CORNHOLIO: No hlavně bohužel do toho obrázku vnáší to jméno takovou blbou horizontální linii. Jenže ono to asi nejde jinak - to by bylo větší zlo, kdyby ty díly v řadě všechny měly nápis na určitém místě a jeden najednou níž. Ale co - důležité je to slovo "mycelium", a to vidět je :)

    Mimochodem.. bude zas umělecký tisk? Až budeš nějaké věci nechávat tisknout, tak se o jednoho hmyzáka hlásím!
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    BRAMBOREENA: ech, taky jsem myslel, že to Radek odpíchne víc, takhle to jméno docela zaniká...:/ Snad to v reálu bude zřetelnější.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (a námitky proti "vrstvě ticha" jsem slyšela, ale prostě teď narychlo nejsem schopná vymyslet něco oslnivě lepšího. Je tam písmeno "r", to je aspoň bod k dobru :D)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (a, samozřejmě... člověku to úplně škubá rukou s myší, aby všechny ty nadpisy uchopil a posunul o dva cenťáky níž; jenže holt je to na stejném místě jako u předchozích dílů.)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Téma houby se imho vyčerpalo, tak zas radši něco normálního. Náhled obálky...

    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    BRAMBOREENA: Ono jich stejně zbylo jen pár, takže z toho žádné velké tržby nebudou. Co prý Eroticon finančně zachránilo byla vyprodaná tombola.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Jsem vám všem ušetřila euro!!! :D

    VANEK
    VANEK --- ---
    YENNEFER: Nedokonavý děj je zapomínání; zapomnít je dokonavé.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRAMBOREENA: tak to je vcelku jasné, proč si nechal vymazat vzpomínky. Byť zjevně ne moc úspěšně ;-)
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    BRAMBOREENA: o_O
    :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ZUZKAOU:
    SHEALA:
    Já to nechtěla šířit před Eroticonem, abych nekazila pořadatelům překvapení, ale zase netřeba s tím dělat kdovíjaké ciráty, ona ta scéna není až tak úžasná ;) Prostě normální houba, no... nic víc...



    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    BRAMBOREENA: zapomnění je lepší v tom, že v sobě obsahuje nedokonavý děj, kdežto ticho prostě je a víc už ticho nebude .-) a s trochou zlomyslnosti bych to tam nechala i kvůli neschopným bloggerům a konečně je zapomnění takové poetičtější a těch vrstev může být vlastně nekonečně mnoho...
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: Sázet se musely elektronicky na 100 %.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam