• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VANEK: Já z koček šunku necítím a ano, zdá se to být méně strašné, než by jeden soudil podle názvu. Olga Path Štíplová matně vybavuju z Nory nebo odkud a googlowacz nehodlám. A jako že někoho nenapadne, že kočky padají z oken... wtf.
    VANEK
    VANEK --- ---
    GENTIANA: "Čistá kočičí srst (hlavně na břichu) voní jako kombinace slunečních paprsků a čerstvě vybaleného rohlíku s máslem a šunkou, který si člověk jako dítě vytáhnul z batůžku na svačinu během školy v přírodě." Olga Path Štiplová, Zmrzlina s příchutí záměru, str. 261 / 2. prosince 2013 (náhodou čerstvě přečteno a je to překvapivě méně strašné, než to zní, ba vybrala by se z toho menší polovina docela dobrá. Následující hysterčení, jak to, že jí nikdo neřekl, že základní příslušenství ke kočce jsou sítě do oken, tam ale nepatří)

    MEANKITTY11: https://en.wikipedia.org/wiki/Allergy_to_cats praví šalamounsky "most common of these allergens are the glycoprotein Fel d 1, secreted by the cat's sebaceous glands and Fel d 4, which is expressed in saliva."
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SARGO: A nesmrdí 70 koček především proto, že se v jejich okolí nezbytně vyskytuje cca 150 kočičích záchodů, které nemohou, prostě nemohou, být v mezích jednoho časoprostoru všechny čisté? :o)
    SARGO
    SARGO --- ---
    GENTIANA: Jedna ne. Sedmdesát koček, ač jsou všechny čistě oblízané, smrdí tak strašně, že je jasné, že i každá jednotlivě, jenom ne v dostatečné kadenci. :-D
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    GAARQ: Protože ty sliny schnou na chlupech, díky specifikům kočičí hygieny.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: ano, s výjimkou značkujících kocourů, koček, které se vyválely v hovnech nebo něčem dlouho mrtvém, koček, které navlhly a zapařily se, koček nemocných, každý autista si doplní další možnosti.

    Ale normální kočka, která se normálně olízala, nesmrdí.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    ZUZKAOU: asi nejsi kočka ;)

    ale naše míca aneru má takový velejemný kožíšek a když navlhne na dešti tak tak děsivě zatuchne, že smrdí jak starý hadr. nebohá její sestra sikisai měla kožíšek hrubější a ani mokrá nikdy nesmrděla, dokonce tak zajímavě kočkovsky voněla.


    SHEALA: s těmi slinami si nejsem jistý. jedna naše na kočky superalergická kamarádka se děsí kočičích chlupů.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    No tak jako tvrdit že značkující kocour voní chce silné zásahy do protonace...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    XCHAOS: Kočky voní.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    XCHAOS:kočky nesmrdí. Kočky pouští strašlivé chomáče chlupů, takže máš o zábavu postaráno, jakože zametáš chlupy, sbíráš chlupy z oblečení a luxuješ chlupy. Teďka už to nedávám, v dobých když jsem ještě kočku měla, tak jo, ale bylo to řehole.

    Kupodivu alergii nespouští chlupy, ale sliny koček, no a jsou kočky se kterejma jsem se dvě hoďky mazlila a začla jsem se dusit, a jsou kočky se kterejma jsem tejden bydlela u kámošky, protože na privátě, kde jsem bydlela, na mě byl spolubydlič nevydejchatelně zlej.

    Jinak mě nesmrdí ani vynášení kočkolitu, ale občas mě sere ten kočkolit samotnej, je taky docela prašnej.

    Kocour kámošky byl hypoalergenní, měla jsem v zásobě Zodac a Zyrtec, ale nepotřebovala jsem.

    A ano, je možný, že bych si zvykla - nechcu to ale riskovat, už tak mám zdravotně dost nalomeno.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SHEALA: a není "alergie" pouze nějaký vznešený název pro vytěsnění faktu, že kočky v zásadě smrdí, někam do hlubokého nevědomí? (téměř až do mimoprostoru?)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Já mám alergii na kočky taky, ale buďto je Mazánek hypoalergenní, nebo teda platí, že na tu vlastní si člověk zvykne.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: bože mám podobnou alergii na kočky. Soucíť.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ... a postupně se proflákne, jak je to doopravdy: že (na rozdíl od kytek) zvířata, jaksi, nepatří k mým nejoblíbenějším entitám... :D Jako malá jsem chovala papouška (jmenoval se Gandalf), ale moc dlouho to se mnou nevydržel; jedny prázdniny jsem se starala o králíky (které jsme pak s cynickým potěšením snědli); a k delšímu soužití by mi připadaly snesitelné akorát kočky, protože není třeba je venčit a cvičit, člověka v zásadě ignorují a i když jsou vlastně úplně hloupé, dokážou to vydávat za vznešený nadhled, takže si do nich člověk může promítat kdejaký aforismus o životě, vesmíru a vůbec... jenže na ty mám pekelnou alergii v poměru jedno pohlazení ku padesáti pěti kýchnutím; vlastně hůř, stačí projít domem, kterým někdy v tomto století prošla kočka, a můžou mi oči vyplavat z důlků; čili holt zvířata do žádných knih nezahrnuju, protože o nich vůbec nic nevím a asi bych si naběhla hůř než s ráhnovou kostí... :D
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Teď jsem se dočetl k jedné zásadní informaci ohledně zvířat v Myceliu - slepice na Zemi už skoro nikdo nezná.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Tak v našem knihkupectví šli do sebe, a pátý díl měli dneska. Manželka mi ho koupila a potají schovala do postele, našel jsem ho až před chvílí :-) Akorát musím ještě dodělat něco do práce, což je pech ...


    ALRIKA: Hergot, tak z toho bude anatomický oříšek.
    ALRIKA
    ALRIKA --- ---
    LASHANA: KAVEN: Zrovna čtu znovu první díl a akorát jsem to potkala - "Kamëlë zvedla ruce a promnula si klouby ráhnové kosti v uších." :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RICARDERON: je to samozřejmě jen taková chvilková nerovnováha vesmíru, ale i tak mě na tom těší, že se to vmáčklo mezi lidi mediálně propírané a známé z televize :) A na Kosmasu teď taky pěkně (já na žebříčky nelezu, zařekla jsem se, že nebudu sledovat, jak si moje knížky stojí, a už dva roky to dodržuju; ale potřebovala jsem thumbnail Karolininy knihy a momentálně tam na to nejde nenarazit...)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA: (zapomněla jsem dodat: ve sklepě máme víno, ponk se svěrákem a pultový mrazák; zkrátka vše, co může člověk potřebovat...)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A jinak já s obludným úsilím vítězoslavně vypotila plakátek na ten křest, tak pokud byste někdo byl ochoten ho někde sdílet či šířit, sláva sláva budu ráda :)

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    LASHANA: Chyťte si někde nějakého, a pak ho můžeme u nás ve sklepě pitvat. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam