• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    Lehké myceliální asociace :):
    Docela nedávno jsem poslechla první dva díly Mycelia - za sebou. Poměrně jiný zážitek, než z osobního čtení. Bylo skvělé vysledovat vše - spíše detaily, které jsem na první pokus třeba tolik nevnímala. No ale o to nešlo.

    Dál jsem se zaposlechla do "Metra 2033," kde se vyráběl a pil houbový čajík. Neměl žádné divné účinky, prostě hubky tam byly dost v kurzu :). Pojala jsem podezření, že se odteď v každé knize, kterou si následovně přečtu, bude objevovat "něco z hub."

    Včera jsem začala poslouchat "Porodní bábu." Autorka Katja Kettu. Šlo o náhodný výběr. Prostě jsem v sobotu večer seděla, četla si anotace severských knih, protože mě to tam nějak táhlo a našla tohle.
    V podstatě je to milostný románek finské zdravotní sestry a gestapáka. Jenomže tak jednoduché to není. Kniha je psaná opravdu zvláštně, vulgarita a různé sexuální narážky, jako by tam patřily. Zajímavé prostředí, hnusná doba, hlavní hrdinové svým způsobem sympatičtí i ve chvílích, kdy mi je z nich blbě :).
    No ale o to taky nešlo.
    Jde o to, že gestapák je chlápek, který má v minulosti díru - část událostí, asi hnusných, nevím, protože tam ještě v poslechu nejsem, si nepamatuje. Povahově docela zmetek, zkoušel a bere jakési drogy :). A čte ho Jaroslav Plesl, co načetl Lucase :).

    To jsem zvědavá, co dalšího na mě vyleze z podhoubí další knihy :), o jejímž výběru zatím vůbec nemám jasno.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (a "online glosář" je na www.argenite.org (slovníček fomalhiwský a zvlášť slovníček össenský), ovšem to je všechno z doby kolem roku 2000 (drobně poopraveno později, ale neudržováno). To by se do toho samozřejmě taky mělo zaintegrovat... uaaá, tý práce... :( Dobře vím, proč jsem to během posledních sedmnácti let neudělala :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GAARQ: Ooops, to jsem se přehlídla, tak jsem holt milionářka jen ve znacích... :)

    XCHAOS: S tou wiki už jsem to zkoušela někdy před rokem a půl, tady v auditku určitě ten odkaz bude i z tehdejší doby. Našla jsem si nějakou opensource wiki, kde se nerdi slézají (starwarsáci a jiní), a věnovala jsem tomu asi čtrnáct dní. Bylo to v tom šíleném červenci 2015, jak byly teploty nad 35 stupňů - měla jsem úplně uvařenej mozek, pocit povinnosti mi bránil jít se naložit někam do rybníka, ovšem nebyla jsem schopná u počítače dělat nic jiného než takhle prokrastinovat. Po třiapadesáti heslech vedra skončila, tak jsem to celé opustila a od té doby na to nehrábla. :D Myšlenka v zásadě byla, že tam nebudu psát hesla od nuly jinými slovy a pseudovědecky, nýbrž tam akorát natahám úryvky textu, kde se dotyčný fenomén představí, aby to šlo rychlejc, ale stejně to byla práce pekelná. Pořád mám uzel na kapesníku, že se k tomu jednou vrátím a celé to dodělám... jestli si tedy já trubka ještě někdy vzpomenu, jaké jsem k tomu měla administrátorské heslo :D V rámci nejbližší prokrastinace ho zkusím najít, pak se dají tuším přidat i další admini.
    Čili jestli chceš, mrkni na to okem odborníka, jestli je ten zárodek k něčemu dobrý nebo jestli je lepší polít to benzínem, zapálit a začít od nuly jinde (třeba na jiné platformě nebo jiným stylem nebo nevím). Já budu rozhodně moc ráda!
    Přidávat nové věci tam jinak v principu může kdokoliv i bez přístupových hesel, kdyby měl to puzení, je to zcela veřejná wiki.

    Mycelium Wikia | Fandom powered by Wikia
    http://cs.mycelium.wikia.com/wiki/Mycelium_Wikia
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: snahu chválím a ostatně nebylo by od věci celý slovníček argentiového-myceliálního vesmíru nainstalovat jako wikipedii (ve stylu Wookipedie, apod.). Vím, že nějaký online glosář máš, ale ten je neinteraktivní... kdyby na to byla plnohodnotná wiki, tak hlavně můžeš některé ty věci outsourcovat - fanoušci ke každému pojmu už nasypou všechny reference na některou z knih, protože nerdi prostě už takový jsou. a samozřejmě, tam, kde je něco už veřejně profláklé, bys do toho mohla zasáhnout autoritativně.

    hlavně wiki stránky mají kromě oficiálního obsahu ještě "talk", takže všechny ty věci týkající se ráhnových kostí :-)) apod. by vyvolaly bouřlivý talk k jednotlivým tématům, apod.

    chápu, že konvenční lineární vyprávění příběhů je nezastupitelné, ale ta wiki by byla taková přidaná hodnota, stejně jako pro někoho jsou to audioknihy... nabízím se, že bych se v tomhle směru nějak angažoval...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    netahejte sem zombie... my chceme šestku :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    GAARQ: Ani to ne, jen sedm desetin ;)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    RIP: Humor aquosus - komorová oční tekutina... Chm. Az takhle doslova jsem to nemyslel, ale je pravda, ze komorová oční tekutina toho vocasa Barxaeniho byla v jistym momentu klíčová.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    BRAMBOREENA: ehm, 4 mega znaků, slov máš úctyhodných třičtvrtě mega ;) ale já vlastně jen procházím.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Tak to je dobře, a co takhle doplnit statistiku o to kolik slov je v posledním díle oproti předchozímu? Abychom věděli jak to postupuje a jestli to už každou chvíli bude ...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Sesypala jsem si všech pět dílů do jednoho souboru, protože tam věčně vyhledávám, co jsem kde o čem navykládala (třeba jaké tam byly zmínky o Tlix a tak podobně) a které útržky textu ze souboru "Zbytky-vyřazené-ostatní-ostatní2-staré-nové-final.docx" jsem už někde použila a nebaví mě prohledávat těch souborů pět. Tak se můžu kochat tím, že mám víc než čtyři miliony!!!
    Teda... slov.

    RIP
    RIP --- ---
    BOB_GALLOWS: No jéje, a hlavně zalejvat, hlavně zalejvat!:
    humor - překlad na Latinsky.cz
    http://latinsky-slovnik.latinsky.cz/cesko-latinsky/humor.html
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tvrzení "smysl pro humor vůbec nemám vrozený" jsem uváděla jako příklad té nejméně japné myslitelné výmluvy - takové, kterou člověk použije pouze v případech, kdy ho ohrožují zombie. Přece! :D Abych demonstrovala, že v tomto případě jsem vskutku nasadila ten nejtěžší kalibr asertivity, jaký vůbec mám na skladě.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    RIP: Jj, slyšel jsem, že přes certifikovanou sadbu lze získat i smysl pro humor :) Jen to chce kvalitní následnou péči.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    RIP: jakože že se dá smysl pro humor naučit? To se mi libí :) (Mi to nějak zapadá do konceptu, že naučit se dá mnohem víc věcí, než si myslíme, i třeba hudební sluch)¨
    RIP
    RIP --- ---
    BOB_GALLOWS: Třebas jen myslí ten klasický kontrast vrozené versus získané. Třebas jen myslí, že smysl pro humor má získaný :-)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    BRAMBOREENA: smysl pro humor vůbec nemám vrozený

    Tak to je hodne chaba a pruhledna vymluva :) U ctyrky a petky jsem se misty hodne smal, ale vubec to nerusilo vaznost situace, hodne cerny a pritom elegantni a decentni humor. Hrozne se mi libila pasaz kdy Xanthien Haar zacal "opatrne" komunikovat s temi nestastniky, co cekali na nedobrovolnou houbovou kremaci a jedne te holcine se chtelo kricet, brecet a zvracet, idealne vse zaroven... To bylo fakt moc, tekly mi slzy - castecne smichem a castecne z takovyho morbidniho pocitu absurdniho zoufalstvi... :))

    Jinak teda sestka az v listopadu? Premyslim, ze si trochu nastuduju voči a led pod kůží, jak je vydávání dílů roztahly, obcas mi unikne starsi souvislost (a u mycelia se fakt nerad pripravuju o souvislosti). Inu, nejdulezitejsi veci...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    JANADVORACKOVA: Já jsem srab; když jsem byla požádána, abych si přečetla další díly a poskytla zpětnou vazbu, zbaběle jsem se vymluvila, že zombíky neumím, žánr zombie apokalypsy nemám načtený a smysl pro humor vůbec nemám vrozený; jinak bych totiž musela říct totéž co ty a KAVEN.
    SOMBRA
    SOMBRA --- ---
    čistě pro pobavení - hrála jsem coby Vypravěč se třemi děvčaty RPG, kdy se tři středoškolačky vyhrabaly v lese z mělkého hrobu a zjistily, že jsou zombie - a že je zřejmě někdo brutálně zavraždil; mohly komunikovat telepaticky mezi sebou, ale mluvit nemohly, už neměly pořádně hlasivky a bez jemné motoriky nemohly ani psát - takže přesvědčit někoho živého, aby jim pomohl, byl docela problém;
    začínalo to jako sranda (když se něčeho lekly, naskákaly do jezera a došly po dně na druhou stranu stylem pirátů z Karibiku), ale nakonec to bylo místy děsivý a strašně smutný (jak je pořád hledaly jejich rodiny a policajtka, která to pátrání nechtěla vzdát atd.)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    JANADVORACKOVA: Zombie srnky me desily uz u kulhanka :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    JANADVORACKOVA: Hm, a navíc mi bych i řekl že prvotní myšlenka se v této ukázce už zcela vyčerpala. Jestli bude v podobném duchu několik kapitol ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam