KAVEN: tedy... já jen tiše žasnu, kde pro ty své programátorské kreace bereš podklady, o gerdánštině se fakt neví vůbec nic :) Úžasné :)
O nějakém systému pro gerdánštinu jsem nepřemýšlela už tuplem, jediný záchytný bod je koncovka -i ve slovech ženského rodu (gleewarin - gleewari) a -ei v ženských jménech (Ainei, Yeegonei, Wannekei - což by asi měl být univerzální systém, protože když si Tali pogerdánští jméno Fiony, říká jí "Fionei", a Sofii tam taky někdo možná gerdánsky řekne Sofei... vlastně ne možná, nýbrž určitě, už jsem to v supersouboru našla :) ) Z čehož mi ovšem vyplývá, že jistá část gerdánských jmen bude tuhle koncovku mít.
Ovšem Gerdánci si chudáčci v šestce moc nezahrajou (tedy kromě nějakých zmínek o Ainei). Lucas je teď s Aš-šádem a ten na něj naopak valí fomalhiwštinu :D - tak nevím, jestli je to dobrá nebo špatná zpráva, že další jazyk bude a vlnovek jak v rybníce.
V šestce už zase přepisuju první kapitolu. Ne že bych neměla nic dalšího, ale k téhle se pořád maniakálně vracím, furt mi to tam nesedí, ti dva pořád žvaněj, já jim to proškrtám, pak zas žvaněj jinak, zas to proškrtám, mám už tuny zavržených verzí... :(