• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BRAMBOREENA: Točí to všechno najednou :)? Aby to s nima nezatočilo a nesešmlulili to do jednoho dílu :).
    Udělají z toho mandalu s podtitulem "tak, posluchači, každý si v tom najděte to svoje :)."
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: tešing :) Ehm, nějaký člověk, kterýho si naprosto vážím, mi řekl že mu připomínám Lucase... aktuálně jsem ve stavu totální Pinky, neschopná něco vyřídit na fuckultě :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Právě teď, v tomto okamžiku!!!
    (Dnešní zprávy z OneHotBook)

    "Trojka se točí, tak doufáme, že nám to nějaký herec nezasekne (je jich hodně a jakmile se skřípne jeden....). Měla by se s tím rovnou i točit čtyřka, takže pak bude menší prodleva mezi díly."

    V plánu mají vydat to na květnový knižní veletrh.
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    JANADVORACKOVA: Zapomněla jsem zmínit. "Porodní bába" byla fakt hnsuná. Vřele doporučuji. Posledních pár kapitol jsem dala na jeden zátah v noci ze čtvrtka na pátek, což způsobilo, že jsem poté nemohla usnout a spala asi tři hodiny - v práci mrtvák, ale v pátek to nevadí :). Kniha stojí zato.
    Řetězec myceliálních asociací se přerušil. Z KTN mi poslali jakési divné detektivní "cosi," které v sobě nemělo ani příběh, natož nějaké narážky.
    Dnes se chystm na "Nadaci." Má pár dílů, chvíli to zabere.
    Já prostě miluju, jak mi audioknížky pomáhají vyplnit čas, který bych čtením jinak naprosto nemohla trávit. Chodím kvůli nim i pěšky z a do práce a tam mám kvůli sluchátkům poměrně i klid :).
    SARGO
    SARGO --- ---
    SHEALA: Stříhali a lepili :-D
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    tyjo, co se clovek nedozvi
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SHEALA: Bezpochyby existoval, protože jsem v roce raz dva chodila do sboru, kde tuto vymoženost měli. Tedy, nevím, jak vypadal, ale noty byly psané na stroji, přes kopírák, a tak porůznu cyklostylované...
    VANEK
    VANEK --- ---
    SHEALA: Jak, neexistoval?
    The Keaton Music Typewriter
    http://kottke.org/12/05/the-keaton-music-typewriter
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KAVEN: omlouvam se za uvedeni v omyl :) ne, neexistoval
    VANEK
    VANEK --- ---
    KAVEN: Já jsem si před časem instaloval NoScript z čirého kontrariánství. (Jen na jeden až dvě instance prohlížečů z několika, které používám; teď mě vždycky překvapí, když se tam vrátím.)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    VANEK: Tak jsem to tam připsal. Ale už jsem dlouho nepotkal někoho kdo by si javascript vypínal
    VANEK
    VANEK --- ---
    KAVEN: To by asi bylo dobré tam pro jistotu připsat, ať do NOSCRIPTu nebo natvrdo.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ENDER_W: Tak to nevím proč, ledaže bys měl vypnutý javascript.

    SHEALA: Vážně existoval psací stroj na noty?
    ENDER_W
    ENDER_W --- ---
    KAVEN: zkusil jsem to a nefunguje mi to ...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: jestli te to potesi, v urcite fazi skladani hudby to vypada podobne, prehazujes kousky, jestli ti sedi s jinymy kousky.

    Diky bohum za ty ruzny editory. Nedovedu si predstavit, jak to spisovatele delali na psacim stroji, nedej boze rucne.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Akvarijní rybičku, kterou chovají Fomalhiwani, bych fakt nechtěla potkat... šla by po mně! :D

    Ono ale proto to tak trvá, že je to teď už jak skládání puzzle s motivem březové kůry - tuhle vezmu půl odstavce, přestěhuju ho o padesát stránek dál, kam zapadne líp, dolepím k němu jiný odstavec, pak zjistím, že souslednost nefunguje - že to buď nemá logickou návaznost nebo to nemá gradaci nebo se nestřídají dost rozmanitě typy scén (rozhovor versus akce versus introspekce) nebo se dost nestřídají postavy (z jejichž pohledu to je podané) anebo naopak že rytmus sice funguje, ale kapitola nemá jednotící motiv; tak to prohodím s nějakou jinou scénou, celé přesunu do předchozí kapitoly... nebo kapitoly rozdělím a spojím je jinde... pak zjistím, že je to tam redundantní, protože tohle už si řekli někdy dřív... a takhle pořád dokolečka jak u blbejch na dvorku... :( Proto je těžké říct, kolik toho vlastně mám a kdy to nějak dolátám. Stonožka si tam nakonec možná zahraje, nějaké žánrové obrázky z Fomalhiwy tam místy potřebuju, ale asi bude v jiném kontextu.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    JARMIK: No, bonusy ... nikdo neví proč ta scéna byla vyškrtnutá. Třeba se Bramboreena nakonec rozhodla, že Fomalhiwané budou převážně plést ponožky a chovat akvarijní rybičky, zatímco ON bude mít ve skutečnosti pouze hmyzí podobu a bude bydlet u někoho v teráriu. Aš~šád by pak podával nepravdivé informace a proto by musel být vyškrtnut.
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    BRAMBOREENA: To jsou mi tady bonusy, hohó!
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    SARGO: Nojo, ale musí se vykecat na úrovni a nezkazit si u toho image :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: To je na tom právě to nejlepší - o gerdánštině se nic neví, takže nikdo nemůže říct že to generuju blbě :-) Chytil jsem se pro gerdánštinu typických dvojhlásek aa, ee, oe, ai, ei atd., pro jména taky typických koncovek -ei a -i pro ženy, domyslel si pár typických koncovek -u, -i, -g, -s pro muže ... Do toho se ještě přihodí gh, mh, bh a standardní souhlásky a samohlásky, promíchá se to, a náhodně z toho vypadne slovo. Žádné sofistikované generování (nedej bože za přítomnosti nějaké morfologie) tam neprobíhá, to už pak člověk na to musí kouknout, a říct si co vypadá gerdánsky a co ne.

    Mimochodem, Judith Imrin Naori má dost negerdánské jméno. Předpokládám že Judith má od pozemšťanů, ale i tak jí tam chybí nějaké to -ei, co mají všechny ostatní. Soudím že -in bude taky ženská koncovka, ale jen pro specifické základy slov, a méně frekventovaná.
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Propána, nech je, ať se vykecají z podoby. Je tu snad někdo, kdo se na to netřese? :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Ještě k zombíkům: tady je to podáno "odborně" http://diuk-knihy.com/?topic=kapesni-slovnicek-zombika-obecneho . (Ale tvůj elaborát o össeinu je lepší!!!) :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam