• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RIP: protože mi stačí kontrolovaná kalibrace skrze internet. V realitě si hlídám bubliny a chci být s lidma se kterými mám víc společného, než odlišné ho. A konflikty spíš mírním, než aby mě bavily.
    RIP
    RIP --- ---
    ZUZKAOU: Jenže tady se pouhé sociální sítě vydávají za celé jsoucno; informací o mnohosti světů obydlených rozličnýma myšlenkama máme všichni hafo jinými kanály, tak proč bych měl ještě i na FB apod masochisticky naslouchat kdejakému koni :-)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    hlavne to nebudte v bubline nedavam proto, ze jsem mela zakazany se stykat s vlastni bublinou (rozumej postizenyma lidma) abych "to" od nich nechytla. Takze jsem mimo svoji bublinu az do cca 2008, a potom jsem zjistila, ze jsem si vyrobila predsudky, co jsem obratila proti sobe.

    Na druhou stranu mam do konce zivota vystarano s tim, ze i kdybych se obklopila jenom nejakou technofeministickou bublinou chovatelu slepic, muzu si bejt jista, ze se nejak neuzaviram do bublin, ta diverzní jednotka budu ja.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    BRAMBOREENA: Možná na Moravě, my pražští militatní ateisté jsme totiž vcelku normální. O:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RIP: jako vědět že většina lidí je úplně jiná a jak konkrétně, je dost praktické. A dost to pomáhá při kalibraci názoru vůči realitě, protože když to člověk nedělá, tak u alt-nazoru může skončí až moc snadno. A třeba​ já chci patřit ke skupině, která tomu říká lež/blbost, ne alternativní fakt, tož se bez kalibrace úplně neobejdu.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RIP: Je to pošetilá úchylnost, jasně, však je na to přísloví: "Vrána k vráně sedá" :D Člověku je přirozeně líp mezi svými, proto taky mnohem častěji (a otevřeněji) píšu do tohoto auditka než na FB. Nebaví mě vyvolávat konflikty a skoro nejsem schopná diskutovat (protože se vždycky okamžitě vcítím do všech kolem a hned si najdu pochopení pro jejich názory a důvody, a to se pak hrozně těžko polemizuje; kdokoliv mě ihned přesvědčí o čemkoliv :D) Mnohem radši tiše pozoruju (a šmíruju) :D
    ELHO_CID: Nemám v ignore dokonce ani moravského militantního ateistu Pavla K. (k vidění ve všech diskuzích o církevních restitucích :D). Když chce člověk psát postavu fanatika, pozorovat v akci militantní ateisty je vůbec nejlepší.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    RIP: jo, je to značně úchylný. Dycky jsme žili více méně v bublinách, ale najednou je to problém :)
    RIP
    RIP --- ---
    Já vám nevim, lidi, není to s těma bublinama celý nějaká pošetilá úchylnost? Jakože když má někdo rád kytičky a zvířátka, tak by se měl honem fofrem přihlašovat mezi příznivce motocyklů a tak, jenom aby se "neuzavíral" nebo co? :-)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    BRAMBOREENA: Mám v okruhu přátel, přiznám se, nejen obyčené komunisty, ale dokonce i někoho ze strany zelených. Čili svoje pravicové "bubliny" si bořit snažím. Macháček je jediný, koho mám na FB v "ignore".
    Ale chápu, že tebe to může inspirovat v psaní nějakých hodně vyšinutých postav. :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    :D Kdepak, kdepak, na Fb mám v přátelích naprosto všechny, kteří chtěli, a nikoho si neblokuju - ona i tak funguje ta názorová bublina docela spolehlivě, jen vzácně mi do ní pronikne něco cizorodého, protože věci, které nelajkuju, i bez aktivního blokování samovolně oddriftují za obzor. Tohle jsem sem nedávala, jako že si stěžuju, spíš mi to připadá fascinující (jednak ta odlišnost ve způsobu myšlení, ale taky samotný fakt, jak málo má vlastně člověk pod kontrolou, co z jeho výplodu ostatní vyčtou).
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    RIP: Přesně to jsem udělal já. Jinak by mě pořád děsilo, jak moc je možné čtením zblbnout.
    RIP
    RIP --- ---
    No nevím, školy nemám, ale neexistuje na tohle nějaké šikovné tlačítko, unfollow nebo tak nějak?
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: No já se moc nedivím že Aöhrlemegerl nemá načteného Marxe. Ani bych mu to nevyčítal, a docela ho i chápu :-)

    A vcelku i bez zvláštností Lodí dokážu pochopit že se to zotročování tak drží. Zajímalo by mě třeba jak dlouho by trvalo americkému Jihu než by se odhodlal zrušit otroctví samovolně a bez války. A to šlo pořád o pozemšťany, nikoli o kulturně dokonale zakonzervované össeany. Össeané navíc nemají ani křesťanství ani humanismus, takže je možná myšlenka "zotročování je špatné" nikdy nenapadla.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/EveryoneIsJesusInPurgatory bacha link na tvtropes. Ano, asi pred pul rokem jsem cetla z kazdyho dilu dr who otravenost autora nad soucasnym kapitalismem. Nechapu kde jsem to tam nasla. Ale v ty dobe taky kulminovala moje nepohoda, ze mi chybi skills na to uspesne dokoncit skolu.

    Takze proste, ano, chapu ze si tam nekdo najde nejake svoje myslenky, že je Mycelium kniha o zapasu kapitalismu a otroctvi, nebo neco. Ja jsem si tam nasla ze ano, taky toho potrebuju stihnout hodne hodne hodne, jako Lucas v prvních dilech a predat neco dal. Je to proste KNIHA, lidi v tom budou hledat a hledat :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Můj dvorní levicový kritik čas od času (tak zhruba jednou za měsíc) ke svému FB postu o larhdakawárně přidá nějaký ten dovětek... :)

    Jistou odpověď na to mám: Lodě neuvažují jako lidi, samotný koncept "vyjednávání" a "politiky" a dokonce i "svobody" v tom smyslu, jak tyto pojmy chápou lidé, je Jim cizí a je pro Ně nepochopitelný (což si Ed Halessy experimentálně ověří, když se Jim snaží takový postup navrhnout, a naopak Aohrlemegerl to dávno ví a ověřovat si to nemusí, protože Össeané znají Lodě už celkem dlouho - čili ten to ve vztahu k Nim v úvahu vůbec nebere). Čili vyvozovat z faktu, že se na "vzájemně výhodném obchodu" nelze dohodnout s Loděmi, závěr, že takového uvažování v principu nejsou schopni ani lidi mezi sebou, a vidět v tom nějaký obecnější důkaz pravdivosti komoušských teorií, mi připadá scestné. (Tedy... já si vskutečnosti myslím, že Honza M. má confirmation bias obzvláště rozbujelý a potvrzení svých komunistických názorů si dokáže najít úplně ve všem, co jde kolem a neuteče, čili ani Mycelium není výjimkou; on to tam "prostě vidí"; ale to by bylo ode mě ošklivé argumentování ad hominem :D )
    S Lucasem a "islámem" má naopak pravdu; já se to skutečně snažím táhnout tím směrem a cítím to tak, že Lucas nějakou transcendenci hledá a potřebuje; ovšem z pětky rozhodně nevyplývá, že by ji snad našel: tam se Lucas akorát vykalkulovaně pokoří před Aš-šádem, aby z něj vyrazil informace a moc. :)

    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU: teď sem s tím jdu :) Vidím že nás mycelium dokonale prorůstá :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Slavná televizní mystifikace: Lenin se stal houbou! | Epochaplus.cz
    http://epochaplus.cz/?p=31680

    No na druhou stranu - dost by to vysvětlovalo!
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Zajímavé... jako útěk by mi přišlo, kdyby to skončilo naopak :-))
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    BRAMBOREENA:
    reprezentanti obou dvou ras berou boha/ježíše víceméně jako náhražkovou drogu. peter začal fetovat ježíše místo koksu a chlastu, vliv to na něj má stejný, umožňuje mu to ignorovat v jakém je stavu (srovnejte si, jak vždycky zpustnul u oázanů a jak vypadal jako bezdík), ignorovat okolnosti. s beou vesele šňupali evangelia, aby se oba oprostili od svých minulostí, jenže když už jsou dávky moc vysoké a nejde je dále zvyšovat, přestanou působit. bee je houby platné vědomí, že bůh se zajímá o každého, když na ni odevšad křičí, jak se všechno posesouvá do pekel; droga už jen obtěžuje, ale nezabírá. já jsem peterův návrat chápal jako skutečný pokus o abstinenci, uvědomil si, že to jediné důležité je, být tady pro lidi, ne proto, že je to chce nějaký bůh, ale jen kvůli těm lidem samotným, kvůli bee a dítěti. začal se chovat lidsky. ten nepřeložitelný peterův proslov zakončený "odpuštěním" je imho jeho doznání k tomu, že se k této myšlence dopracoval. oázanům už také došlo, že věci se mají jinak, než si mysleli.

    oázany si autor vymyslel jako model někoho, kdo přijme ježíše jako jiný druh drogy, jako analgetikum, ne jako opiát. jedni oázané žerou prášky, jiní ježíše. obojí to dělají proto, že celý ten jejich biom je postaven na tezi neschopnosti sebeopravy - sebemenší zranění je smrt. proto ty hábity, rukavice, pomalý a skoro bezobsažný život, proto to zděšení, když petera kousl ten prasopták a posvátné nadšení, když se vrátil úplně v cajku. ježíš funguje. proto se milovnice č. 5 nechala odvést na základnu, ježíš-lidi-doktor jí měli prokázat stejné milosrdenství života věčného, jako peterovi. proto byli vyděšení, když na to ten předchozí páter přišel a v hrůze zdrhnul.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A mezitím ještě jedny skvělé houby a jejich přednosti: https://www.facebook.com/bosh.tv/videos/1142981905780308/
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SARGO: Tohle je zajímavé, vůbec jsem se na to nedívala takhle. Hm... možná si ten konec ještě jednou přečtu; třeba fakt tomu Michelovi křivdím, když mi připadá, že Peter z té situace prostě... utekl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam