• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A jinak díky za tuhle diskuzi! V druhé kapitole je scéna, jak se Aohrlermegerl vzpomíná, jak se ocitl v hotelovém pokoji s Gilesem a zfetoval ho rawe, ale pořád to nemělo žádnou pointu, protože jsem nevěděla, čím to vhodně uzavřít. No tak teď už vím!!! :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BOB_GALLOWS: To je boží!!! :D
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    Hlavně by se měla vdát Fiona. Pinky je počítám mladší (a čeká už dítě, takže při návštevách u příbuzných už do ní nemůžou rejt), Paüsüe ještě víc.

    42 sice nejsou žádná léta - pořád mladá holka!! zvlášť v rozvinuté budoucnosti - no ale přeci jen bych jí to přál. Už jenom ta charita co jí stojí peněz, sponzor by se hodil.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    Përthün Pride na Össe :))

    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Námět na příští povídku - Aöhrlëmëgerl organizuje první Përthün Pride na Össe. Pinky testuje možnosti registrovaného partnerství s mimozemskou osobou. O právní pomoc žádá Fionu Fergussonovou, která vzápětí začíná bojovat za práva LGBT komunity. Aš~šádovi krachuje psychotronická živnost, a v nejvyšším patře Carmodia Building zakládá gay bar. Lucas Hildebradt se nakládá do hub a na několik následujících staletí upadá do kómatu. Doufá, že až se probere, lidi se budou zase normálně zabíjet a mučit, místo aby dělali takové kraviny.
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    Pinky by si s Pausue mohly nejlépe vzájemně zakroutit krkem. Nebo by aspoň Pausue mohla zakroutit krkem Pinky.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    ... A tak když už už takhle, pojďme to rozjet, stejně napětí mezi rasami spěje buď k politické hyperkoretnostni á la love parade a nebo anihilaci všehomíra jak ho známe :)

    Takže Pinky s Pausue, homolord Aš~šád to nakonec přecijen dá dohromady s Lucasem (Sofie bude přicmrndávat dle potřeby) a Aohrlemegrl halt bohužel zůstane ve vztahu zatíženým značným domácím násilím s tim broukem, pro dobro, klid a mír všech zúčastněných... :)
    VICKE
    VICKE --- ---
    Ale ne, jen mě tak napadlo, že vejce k vejci, trdlo k trdlu… a coby nejpraštěnější charaktery z celé série mi připadají Halessy a Pinky. Ergo…
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SARGO: nn, provdat Pinky za Pausue jsem nechtěla, jenom jsem di říkala že proti sňatku Hallesyho s Pinky by mohla Pausue poněkd protestovat. A jestli jsem si nečeho nevšimla, a Pausue nějak neumřela "mimo hlavní příběh".
    VANEK
    VANEK --- ---
    SARGO: Třeba i nadpřirozeně...
    SARGO
    SARGO --- ---
    SHEALA: Chceš ji provdat za Pausue? Já ti nevím, jestli by bylo možné je v rámci jediné knihy dát nějak přirozeně dohromady... :-D
    VICKE
    VICKE --- ---
    SHEALA: …myslím, že ne. Ale mrtvej by na konci mohl být Halessy. (Já bych tedy chtěl být, kdybych se měl ženit s Pinky. Ona je asi super, ale lepší ji sledovat z dostatečné vzdálenosti.)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KAVEN:Lucas = velká zlá houba, píšu si.
    VICKE: poškej, Pausue je mrtvá?
    VICKE
    VICKE --- ---
    KAVEN: …provdal bych ji za Halessyho.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: .... za velikou zlou houbu ...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Stejně mi budou nadávat, ať to vysvětlím málo nebo moc :D
    Takže ano - vysvětlování radši míň. Jenže korektní konec to mít musí, nechat linie otevřené je zbabělost. Takže: skončí to svatbou, Pinky se šťastně vdá :D
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BOB_GALLOWS: Možná by něco v textu mohlo zůstat nedořešené, a záhady být dovysvětleny ve "vědeckém článku" v dodatcích.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    BRAMBOREENA: Ja si ani nejsem jisty, jestli chci znat kazdou zahadu a cely mechanismus mycelialniho sveta, vse naservirovane jako qrilla na papalášském Össeanskem vecirku... To by bylo jako akta x s uzavrenymi konci :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    XCHAOS: teď jsi myslím přesně vystihl, proč mi šestý díl tak dlouho trvá; mě taky nejvíc baví "duch záhady" - otevírat nové možnosti, naznačovat, dobývat neprozkoumaná území a tak. Čili když teď došlo na lámání chleba a všechny záhady je nutno definitivně vysvětlit a uzavřít a jakoby uzemnit, jde to proti mé přirozenosti a píše se to hůř. :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: já si náhodou myslím, že ta scéna je dobrá.. ale má skutečně takového ducha první nebo druhé knihy... do šestky se hodí jen díky odkazu na Aššáda...

    nemůžeš sama před sebou skrýt, že ten svět je teď propracovanější, než na začátku psaní :-) ale mě se líbí ten duch záhady, takové to napětí "jak to asi celé funguje?" ... který v textu, který napíšeš teď po pěti vydaných pokračováních, prostě už nebude.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam