• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KAVEN: No, já ten össein umím pěkně finsky vyslovovat a můžu nasadit vychlastaný chraplák, libo-li :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Tož mám na místní osazenstvo žádost. Pracujeme (zvolna) na další myceliální animaci, která bude tentokrát pochopitelně lepší než ta minulá, jak jinak. Bude to scéna s Lucasem píšícím znaky na břidlicovou tabulku v úvodu Jantarových očí, a bude to zpracované takovým trochu "trailerovým" stylem.

    No a potřeboval bych do toho od někoho namluvit asi 10 vět. Většina z toho jsou kraťoučké úryvky z Gilesových přednášek, jak zní Lucasovi v hlavě, a dvě budou Lucasovy výroky. Takže ideálně dva různé hlasy. Myslím že to vůbec nemusí být na nějakém superkvalitním mikrofonu, obyčejný mikrofon k webkameře by úplně stačil.

    Udělal jsem takový prototyp, ze kterého bude zhruba jasné jak to hodlám koncipovat. Namluvil jsem to sám, ale můj hlas mi tam nesedí. Zvlášť na Gilese by bylo potřeba něco lepšího. Vizuál z tohoto prototypu je zase provizorní, ve výsledku to rozhodně nebude jen smyčka opakující dokola jeden znak (a ačkoli psaní znaků bude tvořit většinu, tak tam budou i jiné věci). Prototyp je ke stažení tady: http://www.kozeluzstvi.cz/lucas_psani_prototyp.mp4

    Takže byl by tu někdo ochotný mi do toho propůjčit svůj hlas?
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    odložím si tu jeden also related, k volnému poslechu ještě 5 dní... https://vltava.rozhlas.cz/...s-lovecraft-houby-z-yuggothu-sonety-o-hruzach-i-lakadlech-kosmu-8278599
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Tak úplně to nepotěší, ale na druhou stranu pro to mám pochopení. Tak se drž!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA: Tak po měsíci, kdy jsem tu byla s rodinou a zase se starala o babičku v běžném provozu, je to pěkná bída - 847/937. A to jsem doufala, že když to mám celé vymyšlené a přesně rozplánované, tak to půjde i tady s celým cirkusem za zády, ale kdepak. Když jsem byla sama zamčená na chatě, produktivita byla úplně jiná. :( Snad to bude tenhle týden lepší, až začne škola.
    SOMBRA
    SOMBRA --- ---
    BRAMBOREENA: ó to by byla hvězda! :)
    (ale dopředu jsem vůbec netušila, že je to takový hit :D)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SOMBRA: To je škoda, že jsem tam příšeru neposlala, byla by zapadla, umí to celý zpaměti.
    SOMBRA
    SOMBRA --- ---
    BRAMBOREENA: zajímavost - muzikál Hamilton letos totálně letěl i na našich Letních kempech; účastníci ho zpívali, upravovali, citovali; tak jsem kolem toho postavila jednu RPG zápletku :D
    na závěrečném vystoupení dvě holky velmi zdařile zazpívaly jednu z písniček, fakt dobře, včetně překřikování hlasů, co tam je :) zjevně to je mezi mladými trend... :)
    Farmer Refuted lyrics
    https://www.youtube.com/watch?v=cSgFgUEv_M8
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    BRAMBOREENA: jo, tohle je presne ten lucas, kteryho jsem si predstavoval. Ironickej skleb, ostre rezana tvar a kruhy pod ocima. Pecka.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    BRAMBOREENA: když někoho baví sledování dvaadvaceti chlápků běhajících sem a tam za merunou nebo den za dnem sledovat stále stejné lidi v nekonečném seriálu z prostředí milionářské rodinky odkudsi z Amerického středozápadu, tak proč by někoho nemohlo bavit sledovat, jak někdo jiný hraje Minecraft a očividně se dobře baví...

    Sice sledování cizích činností sám nechápu, radši si to zkusím sám, ale prostě tohle provozuje už několikátá generace a dělaly by to i generace předešlé, kdyby měly tyto možnosti. Jen se mění způsob.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KAVEN: ..je jen směr a směřování..
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Jakožto hrdý majitel dvou dcer tě mohu ujistit, že jistou představu o minecraftových youtuberech mám :-) Teda nikoli o anglicky mluvících, protože mladší dcera je teprve ve druhé třídě a nedala by to. Navíc zase od starší dcery mám pojem o TikToku, kde se sdílí krátká minutová videa, co mají tak v pěti procentech případů úsměvnou pointu (ve zbylých případech nemají žádnou). Taky moc nechápu co je na tom tak skvělé, ale zase si říkám, že před pár generacemi by rodiče bědovali že "ten jejich kluk pořád lítá po plácku s míčem a nedělá nic pořádnýho, co z něj jednou vyroste ..."

    Takže se to snažím brát s nadhledem. Koneckonců, holky by třeba mohly místo školy demonstrovat proti změně klimatu, nebo strhávat sochy bělochů, nebo vyhlašovat bezpolicejní zóny ... takže když školu neflákají, a svými podivnými, leč neškodnými kratochvílemi tráví pouze VOLNÝ čas, tak mi to nevadí. Však on je život naučí.

    Že jsem je přesvědčil na Mycelium ... no, ono je taky otázka jak dlouho to vydrží, že :-) Ale mladší má talent na hudbu (sice dovednosti na úrovni své druhé třídy, na komponování symfonie to není, ale talent má), a ta starší si zase co chvíli hrála s kreslením a výtvarnem. Obě sice trochu dělají drahoty, ale mám pocit, že nakonec jsou rády, že jim nabízím směr. A že svoje dovednosti můžou použít na něco, co ocení i někdo jiný, než jejich pár kamarádek. Přeci jen, je to pak věc, na kterou můžou být pyšné.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    BRAMBOREENA: možná by pomohlo udělat z lucase youtubera, který hraje minecraft první ligu .-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A jinak ještě... klobouček Kavenovi, že dokáže potomkyně přimět, aby animovaly zrovna Mycelium; mně se to s tou nejmladší příšerou (která ve skutečnosti animuje náruživěji a víc než ta prostřední) absolutně nedaří. Jede v úplně jiných věcech, animuje scénky ze života youtuberů streamujících Minecraft, to je takový specifický subžánr, zírám na to jak vejr a jasně vidím, že jsem beznadějná vykopávka a stará generace, protože mi hlava nebere, co na tom koho může bavit. Ale poté, co mi to příšera asi pětkrát vysvětlovala, už jsem snad základní myšlenku pochopila, takže se svěřím. Existují youtubeři, kteří hrají Minecraft, průběh hry snímají a děti po celém světě se na to dívají. Kromě toho tihle youtubeři (kteří se všichni navzájem znají) pořádají souboje, něco jako virtuální wrestling: těch pár týpků se domluví na termínu a pravidlech, vyzbrojí, a ve světě Minecraftu spolu svedou virtuální bitvu, což zase v přímém přenosu všichni jejich sledující sledují (a jsou v jiném časovém pásmu, čili naše příšera na to leckdy čeká v různé absurdní noční hodiny). (Podobnost s wrestlingem je i v tom, že v komunitě se vedou diskuze, jestli výsledek bitvy byl předem domluvený nebo ne.) No a tihle týpci kromě toho dělají různé legrácky, třeba sehráli virtuálně ve světě Minecraftu scénky z muzikálu Hamilton. Jeden z nich, s přezdívkou Fundy, nazpíval a capella (a dosti hrozně) jednu písničku z Hamiltona, načež ty děti, které ho sledují, k tomu vyrábějí animované (a dosti hrozné) klipy. Nnení to plnohodnotná "animace", nýbrž jenom "animatic" čili rozpohybovaná skica. Na youtube je jich povícero a vyjedou, když člověk napíše "My name is Fundy". Příšera taky přispěla, její výtvor je tady: https://youtu.be/YM6OJjQ2718 . (Tím se tedy bavila akorát minulý týden, jinak celé prázdniny děla delší a složitější věci - nějakou skutečnou animaci, kde sice taky začne skicou, ale už jsou tam barvy a stíny a pozadí a všechno, nebo třeba klip k písničce, ale nejen ten - má celý seznam animací, které chtěla stihnout. Nějakých šest sedm jich má v různém stádiu rozpracování, ovšem nic není úplně hotové, takže to nemůže nikde prezentovat... ech, co mi to jenom připomíná.) No tak teď jsem se podělila o tu hrůzu, kde se nachází cutting edge současné popkultury, jak to vidí teenageři, a znovu si připomněla, jak beznadějně out je psát knihy. Pojďme se všichni hromadně opít do sběrných surovin, kam patříme! :D

    TL;DR: od naší nejmladší příšery, ač animuje celé léto, žádný klip k Myceliu nebude.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Tak to určitě dej, na animace jsem zvědavý
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Mám nějaké fanarty a možná už tu kdysi byly, ale než je hledat, radši je vložím znovu. Nahoře je Aš-šád od Ester Kuchynkové, pod tím Lucas od Chechuly Čupové (obě ty slečny jsou výtvarnice - v době, kdy tohle kreslily, tak byly spíš začínající, ale dnes už etablované).

    No a dokonce i mám nějaké animace Aš-šáda a Lucase, které vznikly teď během karantény - prostřední dcera totiž chodí na VOŠ animační a ještě se spolužačkou se domluvily, že při jednom úkolu do školy použijí postavy z Mycelia. Jen to z nich musím vyrazit, až mi to pošlou, tak to sem dám.



    KAVEN
    KAVEN --- ---
    CORNHOLIO: No právě, obálky mě taky moc nenasměrovaly :-)
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    KAVEN: každý si ho představuje jinak, proto jsou taky všichni na obálkách zezadu:)
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    KAVEN: já ho vidím jako takového hodně strhaného a vyhublého keanu reevese :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    AVATAR: No tohle je ještě úplně na začátku, když v chrámu píše össein. To byl ještě docela v pohodě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam