BRAMBOREENA: Jakožto hrdý majitel dvou dcer tě mohu ujistit, že jistou představu o minecraftových youtuberech mám :-) Teda nikoli o anglicky mluvících, protože mladší dcera je teprve ve druhé třídě a nedala by to. Navíc zase od starší dcery mám pojem o TikToku, kde se sdílí krátká minutová videa, co mají tak v pěti procentech případů úsměvnou pointu (ve zbylých případech nemají žádnou). Taky moc nechápu co je na tom tak skvělé, ale zase si říkám, že před pár generacemi by rodiče bědovali že "ten jejich kluk pořád lítá po plácku s míčem a nedělá nic pořádnýho, co z něj jednou vyroste ..."
Takže se to snažím brát s nadhledem. Koneckonců, holky by třeba mohly místo školy demonstrovat proti změně klimatu, nebo strhávat sochy bělochů, nebo vyhlašovat bezpolicejní zóny ... takže když školu neflákají, a svými podivnými, leč neškodnými kratochvílemi tráví pouze VOLNÝ čas, tak mi to nevadí. Však on je život naučí.
Že jsem je přesvědčil na Mycelium ... no, ono je taky otázka jak dlouho to vydrží, že :-) Ale mladší má talent na hudbu (sice dovednosti na úrovni své druhé třídy, na komponování symfonie to není, ale talent má), a ta starší si zase co chvíli hrála s kreslením a výtvarnem. Obě sice trochu dělají drahoty, ale mám pocit, že nakonec jsou rády, že jim nabízím směr. A že svoje dovednosti můžou použít na něco, co ocení i někdo jiný, než jejich pár kamarádek. Přeci jen, je to pak věc, na kterou můžou být pyšné.