ZUZKAOU: Měla jsem ty vločky v jogurtovači přes noc, možná to bylo moc dlouho, ale nebyla tu vůle pokus opakovat :) Ale až dopíšu tu věc, o které je tohle auditko, tak začnu experimentovat víc, opatřila jsem za tím účelem tyčový sous-vidovač (celé to zlevnilo, už to není technologie za desetitisíce jako před lety, ale za dva litry), protože to je vlastně ideální inkubátor - vodní lázeň, teplota s přesností na půl stupně. K tomu polystyrenový termobox, vymyšlené to mám, jen se do toho nechci pouštět.
A s Kojibakers je to tedy nepěkné zjištění :(
A jinak k těm shii-take - tam jsem neodolala, čili mám nasazenou násadu na pilinách, taktéž umístěnou v termoboxu, topím jí tam topítkem pro hady... a i když jsem to celé sterilizovala v zavařovacím hrnci, stejně to chytlo nějakou cizí plíseň, asi to celý chcípne, pořádné mycelium nikde :D