• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    RIP: jak praví Opraski - Ty nechceš nechat želvičku vyhrát, co?
    RIP
    RIP --- ---
    GAARQ: Ale kdo četl Dobrého borce Antonína, ví, že sofisté byli švindlíři a Achilleos nakonec želvu dožene, což lze dokázat rovnicí.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    RIP: á, to jsou ty zenové paradoxy!
    RIP
    RIP --- ---
    BRAMBOREENA: Ty jsi Achilleos... a Mycelium je želva :-)
    ROMI
    ROMI --- ---
    KASUMI: tak ja to mam s poslednima dvema takhle :) takze absolutne nevim, co se stane, ale potom co se to stane, tak si obcas trosku vzpomenu na neco :) ted to jen udrzet v ty hlave nez to vyjde :D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ROMI: Ja poslouchala audioknizku a prislo mi, ze posledni dil jsem snad ani necetla 😂 ale cetla..

    No nic, jdu si to zas pustit ke spani, denne je to cca 10-15 minut, to bych mohla dojit tak akorat k vydani..:))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Už se to tam mele, lidi mají řemdihy a rozbíjejí velkoplošná skla a rabují recepci v mrakodrapu a házejí po sobě kytkama a křesílkama, to jsem si vždycky chtěla vyzkoušet :) Spěchám, jak můžu, ale když oni se furt perou!
    PECA
    PECA --- ---
    Musím připustit, že jisté opotřebení paměti jsem také zaregistroval. Provedl jsem obnovení paměti minulý týden. Takže Vilmo, prosím, rychle, než to zase zapomenu B)
    ROMI
    ROMI --- ---
    tak uz to dojizdim podruhy a hlasim, ze uz to muzes dopsat klidne :) jinak to zase zapomenu :)

    Jinak je zvlastni, ze jsem si to docela dobre pamatoval do tretiho dilu, ale zbyly uz mi uplne vypadly. Mel jsem pocit,ze to konci bitvou Asada se stribritym chladem :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: a teď už za mě po včerejším očkováním píše Bill Gates se Sorosem, takže dobrý, to jsou zodpovědní lidi a dodržují termíny :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    No asi takhle:
    11. 4. 2021 – 1144/1213
    12. 4. 2021 – 1149/1212
    13. 4. 2021 – 1157/1214
    15. 4. 2021 –1161/1220
    19. 4. 2021 – 1163/1229
    25. 4. 2021 – 1172/1236
    28. 4. 2021 – 1178/1242
    29. 4. 2021 – 1181/1242
    Přeformátování po vypnutí orphan/widow control:
    1. 5. 2021 – 1172/1234
    2. 5. 2021 – 1182/1235
    3. 5. 2021 – 1189/1240
    3. 5. 2021 večer – 1192/1242
    5. 5. 2021 – 1197/1244
    12. 5. 2021 – 1208/1257
    13. 5. 2021– 1210/1259
    14. 5. 2021 – 1211/1258
    16. 5. 2021 – 1217/1263

    Já to sem radši ani nedávám, abych nerozviřovala vodu, fakt už se všechny přeživší postavy seběhly k finále, posledních deset stránek toho souboru jsou jen narůstající poznámky, co se tam po dopsání musí celkově opravit... no tak snad už se konečně porvou a bude to...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    OKEYA: Přiznám se, že já už jsem to začal od prvního dílu aspoň pětkrát. Vždycky jsem dočetl do konce pětky, a pokračování do té doby vyjít nestihlo. Takže já bych byl mírně opatrný :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ZUZKAOU: Jen jestli to za Vilmu nepíšou ti nanoboti ...
    OKEYA
    OKEYA --- ---
    Chcete říct, že ti pomalejší čtenáři můžou začít podruhé od prvního dílu? *mrk*mrk*??
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    stačilo pár čipů a změnit DNA a už se píše finální bitva, Díky Bille!

    GAARQ
    GAARQ --- ---
    KAVEN: šmalc bylo u nás vždycky jen sádlo (schmalz auf deutsch), babička sem tam máslo přepouštěla, páč v 80. neměla ledničku, jen sklípek. ghíčko víc snese. a šmacík by mě ani nenapadl, šmalc je už sklonný.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    KAVEN: Také mám zafixované, že se přepuštěnému máslu říká šmalc, ale pak jsem se dočetl, že šmalc má být drůbeží sádlo... Ale vlastně to dává smysl, bude to zkrácenina něčeho, a výrobní postup obého je vlastně stejný...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: No jasně že to vyjde nastejno, ale to je právě ono - symboly. Těstoviny jako symbol italských salátů, knedlík jako symbol svíčkové se šesti. A pak z toho jsou doporučení o zdravých a nezdravých potravinách, přičemž se tak nějak vypouští že právě hrozně moc záleží na okolnostech. I zdravé ghí se dá použít "nezdravě" - v Čechách se na přepuštěném másle třeba tradičně smažily koblihy.

    Houby, tak schválně ... jsou houby zdravé? Čech si představí hříbek, od toho smaženici, a řekne, že je to nezdravé. Číňan si představí shitake, od toho čínskou minimističku se zeleninou nakrájenou na nudličky, a řekne, že je to zdravé. A össean ... no ... jeho závěr by asi byl "velmi nezdravé, ale nezbytné".
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: ghí má vyšší kouřový bod, čili na rozdíl od másla se nespálí, v tom je ta zdravost. Ghí navíc jedí lidi, co se vyhýbají sacharidům, protože v másle je laktóza (ale to už je podružné). Že mají být těstoviny "zdravější", to mě překvapuje, imho je to nastejno; spíš bych si tipla, že je to charakterem ostatních věcí, které je obvykle doprovázejí na talíři: těstoviny jsou zdravé ve středomořské stravě, kde je k nim půl talíře zeleniny; jenže když se k nim kydne česká hnědá jíšková omáčka, je blbý obojí stejně :D Lze se vyhnout obojímu a jíst zelené fazolky a konjak. No a nebo houby, samozřejmě, houby!!! :D
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    GENTIANA: Taky se tomu říkalo "šmalc", což je zjevně přejaté z němčiny. Ehm, a je pravda, že kdyby mi někdo opakovaně říkal "šmalcík", tak bych ho asi něčím praštil. Zdrobněliny jsou pěkná věc, ale všeho s mírou.

    Jinak mě nepřestávají překvapovat paradoxy zdravé výživy. Když děláte něco na másle, tak je to nezdravé, protože správně máte použít lehký rostlinný tuk a nebo ideálně tuk úplně vynechat. Ale když použijete ghí, tak je vše v pořádku. Je to podobná záhada jako těstoviny VS knedlíky. Stejné suroviny, ale první je zdravé, a druhé nezdravé.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam