LADY_MYSKA: Momentální vize Ricarderona (který se o to v Argu stará a vyjednává s vedením) je, že by současně s šestkou ve stávající úpravě vyšla šestka i v pevné vazbě a jednička v pevné vazbě (proto tady spěchám s povídkami a slovníčkem). Postupně by se dovydalo v pevné vazbě všech osm dílů. Měly by jednotný hřbet s motivem, který by přecházel z knihy na knihu (asi na něm nebude hmyzák, prej se lidi bojej a štítěj :D, čili spíš nějaké to hvězdné nebe a trocha mycelia apod. A ještě by na hřbetech byla jednotlivá písmena slova "mycelium", kterých je shodou okolností taky osm, takže by to bylo co kniha, to jedno písmeno). Sedmička a osmička by vyšly v rychlém sledu, jak to tu stihneme dočíst a zredigovat (zatím mi to dočetli jenom tři betačtenáři, a v zásadě snad spokojenost, takže já to sice ještě budu číst, protože závěr jsem po sobě ještě vůbec nečetla, je to z první vody načisto, jak jsem to v pominutí smyslů vychrlila, čili možná tam ještě tu a tam kus vyškrtnu nebo upravím; ale zdá se, že v principu je to použitelné, takže se to snad moc nezadrhne).
Čili nakonec by měly existovat dvě verze - jedna paperbacková, ke které ty tři další díly vyjdou ve stejné ladící úpravě, a druhá v pevné vazbě. Kdo to bude chtít mít ozdobné nebo to někomu pořídit jako dárek apod., bude mít možnost mít to celé v téhle pevné vazbě a jednotné úpravě a s povídkami a slovníčkem, a naopak kdo už má těch stávajících pět dílů v paperbacku, není nucen je zahazovat a může pokračovat v paperbacku až do konce. Holt slovníček a ty dvě povídky tam nebudou, ale všechny už vyšly jinde, takže dostupné jsou, a slovníček se pokusím dát nakonec online. (A navíc osazenstvo zdejšího auditka má protekci a má ho vlastně už teď, na odkazu níže je normálně přístupný.)
(A teď mě napadá - možná by se aspoň ten slovníček dal v paperbackové verzi přilepit k osmému dílu... no uvidíme, jestli by to technicky šlo, ono to má 700 stran. Povídky se nevlezou určitě, to je dalších 260, to už by jim v tiskárně vybuchnul stroj).
Ale tohle jsou zatím jenom plány, není to takhle schválené, sama teprve čekám, jak to dopadne a jak to nakonec bude Argo chtít (a jestli vůbec, že ano...) :)