• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GAARQ: Tak to je boží! Ale já jim rozumím: o össeinu se toho pořád ví tak málo, že je tu velký prostor pro invenci.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    GAARQ: Fakt? Nemůže se to tady dát ke stažení? To by mě docela zajímalo k čemu studenti dospěli. A nebo bych autorovi mohl dát svůj mail, ať mi to na něj pošle, kdyby to nechtěl mít úplně zveřejněné.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    tak jsem dnes jako semestrální práci do předmětu "fenomén tvorby jazyků" dostal dílko o össseinu :-)
    VICKE
    VICKE --- ---
    Vída, ono už je to tam vepsaný… takže Harry Hïldebrandt.
    VICKE
    VICKE --- ---
    Ano, pokud se Bramboreena hodlá inspirovat například autorkou Harryho Pottera, 27. května by měl mít narozeniny Lucas Hildebrandt. Ale, nemohlo by to být raději datum narození Pinkertýny, anebo den sestoupení Akkütlixe na svět vezdejší…?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    :D
    Tak asi se narodila velká spousta lidí... a taky jedna osoba v budoucnosti :D


    Dovrávoral do obýváku a kolenem otevřel francouzské dveře na zahradu. Překročil práh. Zvedl hlavu k tříšti hvězd.
    Byla teplá noc na konci května, málem už předzvěst léta. Hvězdy se oslepivě leskly a ostře prorážely řídký noční vzduch. Najednou si překvapeně uvědomil, že zítra má narozeniny; že se dalšího roku dožil, i když to vůbec nečekal. Ne zítra; je to už dnes; vždyť půlnoc dávno přešla. Osud! Nezasloužené dary! Pomíjivý okamžik. Sám pro sebe se usmál a pevně za sebou přirazil dveře.
    Měl by mít víc rozumu, když je o rok starší?
    Pochyboval.
    Právě naopak.
    Stál na své miniaturní zahradě, zařízené se strohou úsporností. Hladká bílá plocha obvodových zdí svítila do noci, v rozích rozťatá siluetou keřů a uprostřed potřísněná černou křivkou össenské kaligrafie. Nechť přijde tma. Nechť ke mně přijde tma! Tam to bylo, jak to kdysi vlastní rukou napsal: Vzývání nicoty. Ale stejně to znal nazpaměť. Stačilo připomenout si první znak a jeho mysl se podvolila a vnořila se do proudu temných, neproniknutelných veršů. Lucas přivíral oči. Jeho rty bezhlese šeptaly. Slova lodního össeinu ho rozechvívala; skrz ně k němu zblízka promlouvala jeho druhá, cizí podstata... jeho ne-lidská minulost.
    To je Össe.
    Uvědomil si, že je tu sám... že v téhle chvíli se nikomu nezodpovídá a žádnou racionalitu a příčetnost nemusí předstírat, před jinými a hlavně sám před sebou; a s úlevou se tomu poddal. Odtáhl obvaz, nasáklý vlhkostí, a upustil ho do tmy.
    Paže mu trnula. Krev mu stékala do dlaně a skapávala na terasu, ale bolest mu připadala vzdálená; hlodala hluboko uvnitř, v horkých záchvěvech se nořila do jeho kostí a s každým úderem srdce rozbíjela další a další bloky reality na střepy. Pořád se usmíval. Nehty přejížděl po okrajích rány. Strach z něj stékal, jako by se vyléval z jeho žil spolu s krví a vsakoval se do země a pryč. Světlo bylo oslepující. Jak mu zářilo na konečcích prstů, pomalu, obřadně se jím dotkl čela a rtů.
    Najednou to bylo na dosah. Křišťálové nebe mu dolehlo na ramena. Tíha se mu vlila do nohou. Dosedl na dřevěnou terasu, vypálenou sluncem a vymytou deštěm do stříbřité šedi. Ale to nestačilo. Chtěl vidět hvězdy a nevyvracet si krk. Tiše se zasmál a natáhl se na záda. I na takové drobnosti záleželo, jestli nechá ruce zaťaté v pěst, anebo jestli je obrátí dlaněmi k nebi. Instinkty mu radily to druhé. Udělal to vědomě, obezřetně, pomalu... s pocitem závrati a paralyzující touhy, která mu razila cestu křehkými chomáčky odumírajícího strachu jako ocelová lodní příď.
    Pořád to světlo. Tryská tam vzhůru.
    Do vesmíru.
    K Nim.
    FRENZY_
    FRENZY_ --- ---
    VICKE: A hokejista Antonín Houba :-)
    VICKE
    VICKE --- ---
    BRAMBOREENA: …Max Brod, Louis-Ferdinand Céline, Christopher Lee, Henry Kissinger, Harlan Ellison…
    JONY
    JONY --- ---
    BRAMBOREENA: strašné mučení, to čekání je teď k nevydržení
    PECA
    PECA --- ---
    HARALD: To já už to elektronicky (pochopitelně vyjma doposud nepublikovaných dílů) mám. Ale zajímalo by mě, jestli (a nevím je-li to dotaz na autorku či nakladatele) budou stávající e-knihy aktualizované (část mám na Palmknihách a část asi na Kosmasu), nebo to bude nutné pořídit úplně odznova. Raději čtu elektronicky, ale podle popisu to budu nejspíše potřebovat i v pevné vazbě. :D Takže to bych asi už pak pořizoval pouze pevnou vazbu.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Dílo je to nejspíš kolektivní, byla to legrácka k mým padesátinám.
    Kvízová otázka: kdo další se ještě narodil sedmadvacátého května?
    Nápověda: Heydrich to nebyl :D
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    VANEK: Nojo, jenže když to prodám hned, a nové vydání bude za půl roku, tak bych byl půl roku bez Mycelia. A kde bych pak bral třeba podklady pro slovníček? To by nefungovalo, takhle.

    Mediant News - to je povedené, ve skutečnosti jsem si ze začátku skutečně myslel, že to je z novin :-) Tvoje dílo?
    VANEK
    VANEK --- ---
    KAVEN: To už jsme myslím řešili: prodat hned, než se antikvární cena propadne (přehlédl jsem něco, nebo furt nebylo dopsání oznámeno veřejně / masově? https://facebook.com/argenite ).

    Což mi připomíná, tahle srandička se sem snad už taky může vypustit.

    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    GALE: To je tedy sugestivni vcetne toho zacatku, ze ktereho na me skocil solidni zachvat klaustrofobie…
    GALE
    GALE --- ---
    BRAMBOREENA: Chápej, Mycelium musím mít v knihovně. Vycházelo velmi často v zimě (je tma a čtu elektronicky) a když jsem byla na mateřský (nechci mít knihy oslintany). A ty audioknihy jsou tak úžasně načtené. Asi se jim nebude chtít načíst TU scénu znovu, co?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GALE: Za to už by se měla dávat plaketa, něco jako pro dárce krve :D Lucasova larhdoekeverská medaile pro majitele všech myslitelných verzí na všech myslitelných nosičích dat :D
    GALE
    GALE --- ---
    BRAMBOREENA: Prosím ano! Ale to bych si musela tu novou verzi koupit... A s ní i ty ostatní hardcovery...
    Ne! Už mám všechny knihy, všechny e-knihy a taky audiobooky.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    To je poťouchlá myšlenka... zkusit to do nového vydání propašovat zpátky :D
    HARALD
    HARALD --- ---
    GALE: no teda. opravdu povedené. měl jsem až voyaerský pocit.
    GALE
    GALE --- ---
    HARALD: V knize byla, ale je to taková vanilková verze pro 12+. Tady v auditku proběhla verze 18+. Byl to doc soubor a jmenoval se Ta scéna s houbou.doc nebo tak nějak. A je velmi povedená.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    HARALD: myslím, že v knize byla v nějaké decentnější verzi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam