KAVEN: Strocek je dobra jedla houba ... drive se u nas vyskytoval casteji a tak se taky casteji vyuzivala v kuchyni.
Dneska se objevuje jen nekde a nekdy... zrovna letos ma asi svuj rekordni rok - houbari ji hlasi skoro vsude (jen u nas v Krusnych hurkach se asi nikdy nevyskytovala :O( - ja ji videl jen kdysi na houbarskych najezdech na Plzensko za komousu.. :O))
Ve smisenem houbovem kosiku je to dobra houba na kazde houbove jidlo - vicemene se pouziva jako krehka (ne tak tuha) liska... specialni recepty s cisteho Strocku jsou dost vyjimecne: vanockni kuba, husi krev ze Strocka -- hodne se chvali ususenej a rozemletej - pouzity jako koreni, ale takove mnozstvi Strocku jsem nikdy nemel, abych si je i nasusil, takze nevim - neznam ...
Strycek Guugl jinak dava hafo receptu jak se Strockem zachazet...
...ja mit malou misku Strocku, tak bych zkusil neco asijskeho ... houba je to cerna, a tak kontrastni v jidle... tak jako se dava jidasovo ucho do ciny, tak bych si zaimprovizoval s tim Strockem...
...treba takovej Sečuán se Strockem misto tech cernych hub (jidasovo ucho) by mohla bejt dobra mnamka!