• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    HARALD
    HARALD --- ---
    BRAMBOREENA: Tady je odemčený:

Delší než Bible. Vilma Kadlečková dokončila nejdelší českou sci-fi ságu Mycelium
    https://denikn.cz/908177/delsi-nez-bible-vilma-kadleckova-dokoncila-nejdelsi-ceskou-sci-fi-sagu-mycelium/?cst=a1d4f827e3b811f6dbb72d62cb231eba23bc916f
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    E2E4: Ivan Adamovič mi na Světě knihy říkal že ano, vyrozuměl jsem že celého cyklu, leč od té doby kde nic, tu nic...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    VANEK: Koubský co, plánuje recenzi?
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    To je to, na co dával odkaz CITRONAK: , ne?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tak prý dnes je něco o Mycélku v Deníku N. Já se k tomu nedostanu, jsme v Alpách, tak mi ho někdo schovte pls
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    GAARQ: No a hlavně ta pravidla tam nejsou :-) V dodatcích u dvojky je jakýsi obecný lingvisticko-historicko-kulturní popis össeinu a gerdánštiny, ale z gramatiky tam toho moc není. Pro účely Mycelipedie, co bude v dodatcích trojky, jsme dali dohromady nějaká pravidla na úrovni tvorby slov, a to ještě spíš pro gerdánštinu než össein (který má přeci jen být záhadně tajemný, takže jsem ho moc přesně definovat ani nechtěl). Ale tahle pravidla nikde vysvětlená nejsou, budou tam jen překlady konkrétních pojmů. Syntax je - až na pár obecností - nedefinovaná, protože pro ten slovník jsme ji holt nepotřebovali.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    gramatická pravidla neexistujícího mimozemského jazyka pfff :-/ když má něco pravidla, tak to musí existovat, minimálně ve formě těch pravidel. to, že z něčeho vidíme část, pravidla jako plodnice od houby, neznamená, že to neexistuje jako celek... ts ts ts.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    BRAMBOREENA: ty obálky v rámech, to jsou originály? :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: Aha, já doufal, že to už je ten Koubský.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    KAVEN: Nene, mělo by to fungovat pro všechny, kteří na něj kliknout a zadají email (bohužel to jinak nejde).
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    CITRONAK: Děkuju, využil jsem. Nevím jestli jsem tím ten odkaz nezablokoval pro ostatní
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ZUZKAOU: Článek je celý vidět jenom pro předplatitele :-/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Delší než Bible. Vilma Kadlečková dokončila nejdelší českou sci-fi ságu Mycelium
    https://denikn.cz/908177/delsi-nez-bible-vilma-kadleckova-dokoncila-nejdelsi-ceskou-sci-fi-sagu-mycelium/
    JONY
    JONY --- ---
    A Deadly Fungus Has Been Having Sneaky Sex, And It Could Bode Ill For Humans
    https://www.sciencealert.com/genome-study-reveals-this-deadly-fungus-has-been-having-sneaky-sex
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Ty se prosím tě na tu stěnu vůbec nedívej, mohlo by to být život ohrožující. :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    PECA: Ovšem to ještě nevíš, že z druhé strany visí meč!!! Ten by se měl taky zakomponovat. Ale jinak jo; prohodit arabskou lucerničku a židovský svícen, to zní jako plán! :) U sebe být nemůžou, popraly by se.

KAVEN
    KAVEN --- ---
    Já měl kdysi za úkol rozmístit na maturitní tričko 25 našich vlastnoručně kreslených portrétů. Spolužáci to dali za úkol mně, protože jsem uměl s photoshopem a měl jsem scanner. Jenže nevzali v úvahu mou matematickou mysl, takže jsme nakonec měli na tričku potréty s normovanou velikostí, srovnané pěkně do tabulky 5x5 a rozdělené mřížkou, aby to bylo přehledné :-)
    PECA
    PECA --- ---
    PECA: Jejda, zapomněl jsem na krbové nářadí. To pověsit na zeď vedle krbových dvířek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam