Já se nevyjadřuju k počtu dílů, ale musím si přečíst tu Mycelpedii, asi. Jak je to teda s tím dělením argenitu? Pokud vím, Aššád jasně říkal, že když krystal dojde, tak nejde jen tak z ničeho nic vytvořit nový. Ale jde třeba jeden krystal rozdělit na dva, když se chce gleewarin třeba podělit? nějak jsem nikdy nezaregistroval detaily, i když příruček ukládání argenitové energie různě po těle a za nehty jsou poslední díly pod vedením Mistra plné :-)
Pokud je každý krystal v podstatě takový non-funghible token či co, tak by otázka toho, kde se nové krystaly berou a jestli se z těch obětí rodí, nebo byla energie obětí do nich pouze ukládána, docela zásadní a je takový nějaký, ehm, dosud zakázaný směr, který by třeba šlo rozvíjet. Protože možná jsem četl špatně, ale nepřišlo mi, že se argenit v Lucasově době rodí tak, že Össe kněží prohrábnou pohrabáček uhlíky pod umučeným lardokavárníkem na aio, posbírají krystaly a odlifrujou je obratem do pokladnice na Tlix... jestli tedy energie uložená v argenitu v prázdném Akkutlixově klaewentu pocházela z obětí, musela tam proudit asi jinak, a pak je otázka, jestli tam ty krystaly vznikaly z ničeho, nebo jen bobtnaly nějaké malé vybité (které se v klaewentech vyskytují přirozeně? něco jako vybitý argenitový prach?)
Jestli je vše zodpovězeno v mycelypedii, tak se omlouvám a jdu holt nakupovat, ale zatím mi to přijde jako samé ocásky :-) samozřejmě, Lucas pokud skutečně dorazí do nejlepšího ze všeho možných světů tohle asi řešit nebude... ale nám ostatním infikovaným to bude vrtat hlavou už navěky :-)