• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: tomu chybí už jenom hříbek... atomovej...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (bože bože, rë Akkütlix, ó hrůzo medúzo... proč já na ty internety čumím takhle v neděli před půlnocí... pak se člověku stane, že vidí TOHLE!!! :D)

    RIVA
    RIVA --- ---
    BRAMBOREENA: Nemyslel jsem to tak že po vás chci vyzradit celou frenčízu paní spisovatelko :) Ale díky za nápovědu!

    Mimochodem Na Pomezí Eternaalu asi byla jednou z prvních scifi knih co jsem kdy četl. Narazil jsem na ni tehdá u nás na lontě v knihovně, v ranných devadesátkách.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RIVA: to je všechno chronologicky později, Stavitelé se odehrávají kolem roku 9900 (zatímco Mycelium 2600). A o čem to bylo... ufff... netuším, je to hrozně dávno :D
    RIVA
    RIVA --- ---
    Kdyby se tu na to někdo cítil, tak bych hrozně ocenil velmi stručný popis dějin myceliálního vesmíru počínaje knihou "Na pomezí Eternaalu" (četl jsem ji ještě na základce) do události ságy Lucase Hildebrandta. Co se stalo s floraíny a jejich impériem? Nedošlo na Fomalhiwě na konci Stavitelů Veží k nějaké válečné katastrofě? O čem byly Meče Lorgan už si vůbec nevybavuju... :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Ve skutečnosti už ve trojce teleportoval Taliho/Cirdaha ze střetu na dvoře za budovou Rady. Tam jak před ním Aš~šád klečel, a Lucas se s ním potom pokoušel bojovat.
    RIVA
    RIVA --- ---
    E2E4:
    BRAMBOREENA:
    Dikes!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Ve čtyřce Kamëlë teleportovala Aš-šáda a Daniela na Mars, tím se ta schopnost poprvé předvedla. Všechno, co zvládají Össeani, musí Aš-šád umět taky, když má být nejlepší.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    RIVA:
    1. ano
    2. ne (pokud se dobře pamatuju)
    RIVA
    RIVA --- ---
    Ctu ted Vrstvu ticha po dlouhe prestavce od predchoziho dilu a nejak jsem asi dost veci zapomel! Umel As-sad teleportovat lidi vzdycky? To jak to udelal s Lucasem po tom treninku v mrakodrapu me dost prekvapilo. Udelal to uz nekde pred tim? Nechce se mi to v peti predchozich bychlich dohledavat, ale zaujalo me to... :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: nebo
    Our Products - MycoWorks
    https://www.mycoworks.com/our-products
    E2E4
    E2E4 --- ---
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    JONY: jinak se to neda prezit.
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Fotky včera nahrány na https://facebook.com/milicovakaple/posts/pfbid01JxfNUMMoyKn8WfpE8oXJd8cxjokW36YdLazrrtBcWS8tYBcd9U371RQPS57E5E8l - Vilma už i sdílela, ale kupodivu ne sem. (Hned na první je detail mého odrůstajícího plešacení, přede mnou slizký vousáč; kdybych se aspoň skláněl nad mobilem jako na jedné z dalších! (Občerstvení pohříchu absentuje. (Ale mohl bych vám nasdílet husí jatýrka s dušenými jablky, co jsem měl místo toho.)))

    Popisek "8 dílná sága MYCELIM z pera spisovatelky a obyvatelky Malešic Vilmy Kadlečkové, která vychází na pokračování v nakladatelství ARGO." mi v prvé chvíli přišel dost uhrínovský, ale po uvážení zřejmě vznikl v kapli.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    YENNEFER: To se prý občas stane, ale mulčovací kůra se rychle vyčerpá a do dalších let by se jako substrát pro smrže musela obměňovat. Našel jsem různé diskuse, kde si zahrádkáři radí, jak smrže podporovat v růstu, je to docela legrace, v principu jde o čerstvě mrtvé dřevo. :) Plus experimenty s listím, popelem a tak...
    A pak je tu: https://thedanishmorelproject.com/the-morel-project/
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    KAVEN: jednou mi takhle z mulčovací kůry na zahradě vyrostla neuvěřitelná úroda smržů, ale jen jednou a už se to nikdy neopakovalo...
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KAVEN: ...mno, substraty jsem teda prodavat nevidel, ale sadbu hribku ano... Co jsem si o tom prodejci myslel asi nemusim rikat -- je to jeste horsi nez ty fejky s navodama na pestovani - tady uz na tom rovnou i vydelava... :O(
    Ale to uz tady zaciname Vilme hodne zaplevelovat... asi kdyztak jit nekam do houboveho chlivecku... :))
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    FERRYH: Ono kdyby to šlo tak jednoduše, tak už se dávno prodávají substráty jako na žampióny nebo hlívu. A taky by se hříbky běžně prodávaly v supermarketech, místo těch předražených sušených, které si skoro nikdo nekupuje.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ... ale ty hribecky v kvetinacich vypadaji fakt pekne... :O)) hezkej fejk!
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    SHEALA: jj, je to tak jak pise Aldarion - jeste bych dodal, ze i na te zahradce ta "vysadba" je fakt spis vec nahody a stesti, ze mate to spravne prostredi - se spravnym mixem stromku a pudy.
    Vzpomnel jsem si, ze dokonce i drbna Blesk musel tyhle clanky o pestovani hribku uvest na pravou miru - i na nej to bylo trosku moc prehnane:
    Návod na pěstování hříbků v květináči: Mykolog k tomu řekl své! | Blesk.cz
    https://www.blesk.cz/clanek/radce-zdravi-a-zivotni-styl-zivotni-styl/671140/presny-navod-na-pestovani-hribku-v-kvetinaci-mykolog-k-tomu-ostre-rekl-sve.html
    ;O)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam