• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    FIFI: No a hlavně: "Vítězové žánrových cen budou oznámeni již v neděli 16. dubna v Knihovně Václava Havla, zatímco hlavní ceremoniál se odehraje opět na Nové scéně Národního divadla v pondělí 17. dubna od 20:15 hodin." Opravdoví literáti si nějakej scifistickej póvl mezi sebe nepustí :D A dobře dělají, beztak bychom jim tam přišli v holínkách a ve vaťáku, ve foyer vybírali koše, prděli na chodbách, dloubali se v nosech a vůbec dělali vostudu.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    FIFI: a kdeže sídlí ta komise? nějaký ten houbový čajíček jim naservírovat....... :-)))
    FIFI
    FIFI --- ---
    MOUNTBATTEN: hodnocení je zcela v rukách Akademie.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    MOUNTBATTEN: Demonstrace! Transparenty! Houby v čaji celé komisi! :D
    No hlavně je to záminka opatřit si nový šatičky, takže za mě cajk :D
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    FIFI: můžem tomu nějak pomoct? :-)
    Jako Bizarropolis bylo dost zklamání, teda pro mne, asi už jsem z ozubených vagín vyrostla, Němce neznám, tak... Vilma nemá konkurenci, ne? :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    FIFI: Tak... je to nová kategorie, ne? Bude pár let trvat, než se to nějak usadí. :)
    FIFI
    FIFI --- ---
    BRAMBOREENA: JAK TO, že Tě nepozvali dnes v 11 do knihovny Václava Havla?! !!!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    FIFI: Připadám si jak ta jezinka, co strčila prstíček do dveří někam, kde je opravdická literatura; ajaj, snad mě nesežerou. Můj impostor syndrom jede naplno :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Realita mě dohání fofrem :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Scientists have developed a 'living PC' made from mushrooms | TechSpot
    https://www.techspot.com/news/97836-scientist-have-developed-living-pc-made-mushrooms.html
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    "Houba, které svědčí alkoholové výpary, je známá nejméně od roku 1870, kdy ředitel sdružení francouzských výrobců lihovin Antonin Baudoin pozoroval šířící se "saze" na zdích destilérek ve francouzském Cognacu. Podle dnešních poznatků alkohol houbu mimo jiné vybavuje odolností vůči změnám počasí, a tedy i teplým létům v Tennessee."

    Houba rostoucí v ovzduší s alkoholem trápí lidi v okolí destilérky Jack Daniel's - Ekolist.cz
    https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/houba-rostouci-v-ovzdusi-s-alkoholem-trapi-lidi-v-okoli-destilerky-jack-daniel-s?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    FERRYH: Nemám a nějak mi to nevadí.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    GENTIANA: ty asi nemas gastronomicko-basnickou dusi! :O))))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KAVEN: ...romantickou duši... a je tam neco francouzskeho a drsneho...
    Taky jsem si hned rekl - jestlipak on neni reinkarnovany Francois Villon!! ;p)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KAVEN: já chodím do tanečního studia, které je v prvním patře budovy firmy, která provozuje hovnocucy. Příslušné vozy se skladují na přilehlém dvoře. A musím říct, že možná je to tím, že to není Bretaň, ale hovnocucy jsou cítit úplně jinak než lanýže.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BOB_GALLOWS: "hovnocuc odjíždějící z bretáňských svahů za západu slunce" - hergot, ty máš ale romantickou duši :-)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    XCHAOS: Super je hlavně ta chuť. Podobně jako jiné buržoazní rozmary (staré víno, plesnivý ovčí sýr nebo whisky co chutná po rašelině, medikamentech a dehtovaném lanu), chuť lanýžů je dost specifická a je potřeba se tím prokousat a dát tomu čas. Já jednou dostal solidní plodnici lanýže velikosti brambory, zabalenou v zmuchlané krabičce od Marlborek, od kámoše co vařil u Pohlreicha a štípnul to v kuchyni. Tak jsem si udělal špagety Carbonara a postrouhal to poctivou porcí čerstvého černého lanýže.

    První chuťové vjemy, kdybych se měl snažit o sommelierský popis: prdy, nemytý zadek, zatuchlina s tóny smradlavé nohy, týden zapomenutá igelitka v šatně tělocviku, hovnocuc odjíždějící z bretáňských svahů za západu slunce.

    Další jídla co jsem z toho pak vařil byly naprosto skvělý a ta chuť a vůně si mě podmanila, určitě bych do toho šel znovu, mít prachů na rozhazování.

    (Pro chemiky: jedna z aromatických komponent je tohle, dvojitý thioacetal formaldehydu... https://en.wikipedia.org/wiki/2,4-Dithiapentane :))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FERRYH: pokud to stojí kolik to stojí, tak to nejspíš budou hlídat nejlepší gleewarini Církve Akkütlixovy... kažopádně gram toho sice stojí méně, než obvykle stojí drogy, ale sousto už s cenou za dávku nějaké levnější drogy srovnatelné bude...
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    XCHAOS: [PALEONTOLOG @ Houbaření - galerie, recepty, lokality]
    tenhle clanek je o tomtez a je komplexnejsi ... ty HN z toho asi udelaly jen kratkej vycuc...

    PS: jako houbar jsem lanyze nikdy ani nevidel "na zivo" a ochutnal jen jednou a to jeste jen v skoro neviditelnem mnozstvi ... asi bych se nechal ukecat na nejakej tajnej lanyzovej myko-lov a pak hostinu... :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam