• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    E2E4
    E2E4 --- ---

    Kdo je hrdina?


    Instrukce:
    „Já celou dobu tušila, že je ten Aš~šád totální padouch, no ještě že to Lucas takhle ustál, Lucas je opravdový hrdina!“

    nebo

    „Vida, konečně se ukázalo, že měl Aš~šád celou dobu pravdu, Aš~šád je opravdový hrdina!“

    13 hlasy od 13 respondentů

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: podstatné je, že v tom zmatení nejsem sám, ale sdílím ho s celou komunitou čtenářů :-) a tohle se jen tak nějakému autorovi nepodařilo... nejen českému :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    RICARDERON: ostatně, jak to vypadá s krajkarem, BRAMBOREENO ?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: možná myslela, že byl fomajzlík antivax / freerider ?

    shrabnul kolektivní výhodu očkování proti psychotronice karwilem - civilizace neprošla psychotronickym otřesem, aniž by nesl individuální nevýhodu přijít o psychotroniku. ale zas zabránil očkování Mony..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RICARDERON: „Já celou dobu tušila, že je ten Aš~šád totální padouch, no ještě že to Lucas takhle ustál, Lucas je opravdový hrdina!“ A druhá: „Vida, konečně se ukázalo, že měl Aš~šád celou dobu pravdu, Aš~šád je opravdový hrdina!“
    PECA
    PECA --- ---
    RICARDERON: A dole obrázek MYCE\E - teď to nedostanu z hlavy...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Houby mají obrovský význam pro klima. Pohlcují více než třetinu celosvětových emisí z fosilních paliv – VTM.cz
    https://vtm.zive.cz/clanky/houby-maji-obrovsky-vyznam-pro-klima-pohlcuji-vice-nez-tretinu-celosvetovych-emisi-z-fosilnich-paliv/sc-870-a-222600/default.aspx
    SARGO
    SARGO --- ---
    A já jsem Sargo. :-D

    MOUNTBATTEN: Ty jo, mně zrovna Pinky přijde drsná až na půdu. Vrcholová sportovkyně, takže slušný dříč, samostatná a schopná ženská, co rozkvete ze všech nejvíc sotva dostane šanci, nic ji nezlomí, s tím málem co má v ruce bojuje jak se dá - po pravdě mi přijde větší drsoň než Kamille, která výcvik na drsoně dostala befelem a svým způsobem se dost plácala :-D
    E2E4
    E2E4 --- ---
    WITTGENSTEIN: co vlastně bylo s jeho 3. dcerou, byla s matkou?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: Hallesy byl skutečnej Aš~šád, totiž :-) Ale fakt koukám, že si to musím přečíst nebo poslechnout sakra úplně celý znovu!
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    KAVEN: A ještě to, že těm hlavním hrdinům (včetně holek z bordelu) je tak... patnáct :-O :-))))
    ATIRATHA
    ATIRATHA --- ---
    Chtěl bych být Akkütlix, myslím si, že jsem Loď, ale jsem duhové bláto.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    MOUNTBATTEN: Šest vran mi vnutila dcera, a to se mi taky líbilo. Tedy s menšími výhradami ... mám pochybnosti jak dobře by na tom hrdinové byli po čtvrt hodině strávené v tekoucí vodě o teplotě blízké 0 stupňů. No a tak nevím. jestli by se moderním autorům něco stalo, kdyby občas do něčeho nenacpali gaye. Ale to jsou spíš drobnosti, jinak mi to přišlo dobré.

    Něco s Ravkou vím že četla taky, a pak to zmiňovala v nějakém slohu co psala do školy. Ale to se mi ani vnutit nepokusila :-)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    SHEALA: Tyjo, já bych se snad styděla na Nyxu (místu elitních namistrovanců :-))) ) přiznat, že čtu něco, co nyxáci označují "od hloupé pro hloupé" :-)))))
    Ale nenechám tě v tom, docela se mi líbil Šest vran (ale Grisha, to mi přišlo určené fakt třináctiletým holčičkám)
    Jo píšu o knihách, seriály nesleduju
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: No, mně to přijde příliš povrchní, protože na spoustě postav najdu něco co bych chtěl být a nebo jsem, ale to neznamená že bych chtěl být nebo jsem všechno, co je ta postava.

    Takže třeba jako Lucas bych chtěl umět ty desítky drobných psychologických triků, kterými někoho usadí, zmanipuluje, nebo prostě dovede situaci tam, kam ji chce mít. V Aš~šádovi se mi líbí oddanost jednomu cíli, a řemeslná dokonalost v tom, co dělá. U Halessyho oceňuju vědecké kvality, erudici, a přitom schopnost podnikat překvapivě odvážné kroky jen kvůli tomu, v co věří. Fioně třeba lze jen závidět odvahu, se kterou vyrazila za sgenem, a schopnost vydržet mučení ve vlaku. Netuším jak bych v takové situaci obstál já, a doufám, že to nikdy nezjistím.

    Zároveň jsem určitě Pinky v tom, že nerad telefonuju, a radši se držím přízemních, domácích věcí. Jsem Halessy a Aš~šád v tom, že ve všem radši hledám racionálno; i když nějakou porci mystiky dokážu ocenit, stejně nakonec začnu hledat co je v tom doopravdy a jaká to má pravidla. Myslím že jsem i idealista jako Halessy, a přesvědčovat Lodě o tom, že si můžou vystávkovat lepší zacházení, je jedna z těch věcí, která by mě napadnout mohla. Stejně tak bych jako Kamëlë asi zkoušel přesvědčit larhdökavöara aby se nenechával obětovat. A dost možná bych se jako Lucas vydal Össeanům, aby to zachránilo zbytek pozemských velvyslanců. Asi by mi to trvalo déle, asi bych přitom nebyl tak nad věcí, ale myslím, že bych to nakonec udělal. I když v tom mám neférovou výhodu, protože bych si předem nedovedl představit co by mi udělali.

    BTW když šla Fiona sa sgenem, a když snášela jeho mučení, podle mě to bylo víc, než když Lucase mučili Össeani, a pak se jim chtěl dobrovolně znovu vydat. Fiona šla sa sgenem bez kapsle s jedem, takže neměla v záloze jednoduchou cestu ven. A potom do sebe dokázala sgena nepustit, i když se neměla o co opřít, neměla v hlavě tajné rady od otce, a zároveň byla pro sgena velmi lákavý terč. Lucas sice obstál v mnoha podobných situacích, ale vždycky měl v záloze nějakou podporu (psychotronický blok, kapsli s jedem, tajné informace atd.)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MASOUMEH: Ach, senátor Byrd. Asi nejtragičtější postava celého Mycelia, a to ve velké konkurenci.
    MASOUMEH
    MASOUMEH --- ---
    E2E4: chcel by si byť Julie Lothová, v skutočnosti si senátor Byrd
    E2E4
    E2E4 --- ---
    jinak co se týče intravenózních hub..

    BCG (vakcina proti tuberkuloze) je vyšlechtěná jakoby houbova bakterie mycobacterium tuberculosis. phylum Actinomycetota.

    no a kdo by to byl řekl, při intravenózním podání má mnohem větší účinnost..

    Tuberculosis vaccine finds an improved route - NASA/ADS
    https://ui.adsabs.harvard.edu/abs/2020Natur.577...31B/abstract

    Prevention of tuberculosis in macaques after intravenous BCG immunization - PMC
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7015856/

    a divili jste se někdy, jak je možné že očkování proti TBC zaručuje prakticky celoživotní ochranu? no ta "houba" tam zůstává natrvalo, nebo minimálně dlouhodobě.

    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X14014315

    takže jediný rozdíl je, že to nejsou _fakultarivne_ intravenózní _asko_mycety. :)

    a teda že reálně to jsou bakterie a ne houby, jen tak vypadají. důležité věci se odehrávají vskrytu..



    vskutecnosti jsem možná Julie Lothova.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tak jsem trochu tápal, protože rychle zapomínám jména (pamatuju si osoby jinak) a neměl jsem čas celé to pročítat znovu, navíc mám ty knihy různě poztrácené a rozpůjčované, ale s pomocí přátel jsem se k tomu dobral:

    Chtěl bych být Edgar Halessy, myslím si, že jsem Lucas, ale ve skutečnosti jsem Siandre Lotti (nebo jak se to píše).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam