• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    RIVA
    RIVA --- ---
    ECLECTICA: Ohledně hořčíku, přepočítal jsem si to nedávno (přísahám že to za mě nedělala Čínská AI) a zjistil jsem že to není tak jednoduché. Když ho bereš jako doplněk stravy, tak hodně záleží na vstřebatelnosti a podílu elementálního hořčíku v chemickém složení té, či oné tablety kterou bereš. Takže pokud chceš dosáhnout určitého, specifického množství elementálního hořčíku za den, tak zjistíš že je toho potřeba těch tablet nahrnout o dost víc než bys myslela.

Jen tak pro zajímavost (pro doplňkové nerdy) výpočet dostačujícího množství elementálního hořčíku na den v kombinaci s kůrou vitamínem B1 pro ladění funkce parasympatetického nervového systému (specifický pro obnovení funkce vagálního nervu:

Target for Elemental Magnesium: A reasonable and safe target would be to aim for ~400-500 mg of elemental magnesium per day.
    · Calculation with Your Peak Supps Powder:
    · To get 400 mg elemental Mg: 400 / 0.115 = ~3,478 mg of your powder.
    · To get 500 mg elemental Mg: 500 / 0.115 = ~4,348 mg of your powder.

A practical daily target would be to aim for ~3,500 - 4,300 mg of your specific magnesium bisglycinate powder. This provides a robust level of support for your heightened thiamine intake.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    RIVA:
    RIVA:
    Já hubnout právě nepotřebuju, mám poměrně mírnou low-carb (vyjde to tak na 80-100 g sacharidů na den) spolu s dalšími omezeními doporučenou od lékaře. V podstatě jsem na vegan low carb bezlepkové stravě. Makronutrienty si hlídám, mám rozepsané dávky vitamínů a minerálů, co mám brát, takže co se týká dodání všeho potřebného, nemám obavy.

Solím dost, piju dost, zvažuju, že budu muset ještě navýšit hořčík.
    RIVA
    RIVA --- ---
    FRONEMA: Přesně tak, když jsem začal keto, tak jsem hubnul až příliš rychle. Po omdlení jsem si začal počítat kalorie a zjistil jsem že jsem jedl jen cca 1700 kalorií denně. Asi o tisíc míň, než bych měl. Takže opravdu "víc tuku."
    RIVA
    RIVA --- ---
    ECLECTICA: Solit je na low carb/keto/carnivore fakt zapotřebí. Jinak jsi bez energie a máš často "brain fog."
    RIVA
    RIVA --- ---
    ECLECTICA: Mě to trvalo tak tři měsíce, než jsem se pořádně adaptoval na pálení tuků. Zhubl jsem tolik, že jsem začal vypadat dost podvýživeně. A to jsem se fakt přejídal. Ale je fakt, že jsem byl dlouho na >20g sacharidů na den. Teď už to tak nehlídám, ale stejně většinou nad 50g nejdu, protože jsem si prostě zvykl na to co jím. Taková domácí tlačenka je bezva!
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KASUMI: to byl deny kdy jsem si nedělala nic kořeného, nedošlo mi, že v situaci, kdy najíždím na low carb, to může být problém.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ECLECTICA: 2,5 g soli?! pro 2 lety dite se snazim drzet do 3 g :D
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Kořenění salátů, ořechy, případně více masa
    :-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FRONEMA: kalorický příjem si hlídám. A strašně jsem teda začala ujíždět na kokosovém mléku (mám povoleny jen tuk v téhle podobě, olivový, lněný, konopný a dýňový olej.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FRONEMA: těch 5 g soli, co se doporučuje, je myslím ok.
    Jak jsem psala, mam protizánětlivou dietu kvůli otokům, sůl by se měla omezovat, ale mysl ok m, že tam spíš jde o to, aby ji člověk nekonzumovali nadmíru.

Jinak ledviny apod. mám v pořádku a příjem si musím držet tak, abych nehubla. Už za těch málo dní díky změně stravy a kompresním legínám pozoruju zlepšení, navíc mám i žízeň, což běžně necítím, a pak málo piju.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    jeste zvas jestli proste nejis malo. ze zcatku kdyz clovek navysi prijem tuku tak to trochu tlumi signaly hladu. Takze taky muzes zkusit navysit prijem. viz nazev auditka :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ECLECTICA: neznam tvoji konkretni situaci, ale kdyz se zactes do minulosti tohohle klubu, tak uvidis mnohokrat se opakovat ze lidi to spatne snaseli, zacali vic solit a bylo to dobry. Takze jestli vylozene nemas duvod si myslet ze ti to ublizi tak bych to na par dnu zkusil.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FRONEMA: díky. Solit by moc obecně neměla, ale když jsem orientačně včera koukla na příjem soli, bylo to okolí 2,5 g, což už je zase asi min, než potřebuju. Draslíku do sebe dostávám myslím akorát, hořčík suplementuju.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ECLECTICA: tak ten tyden az dva. Obecne pomaha zacit vic solit.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Jak dlouho prosím trvá, než si tělo zvykne na snížení příjmu sacharidů?
    Nejsem na nijak brutálním low carb (konzumuju cca do 100 g sacharidů na den), ale je to pořád dost velká změna oproti dřívějšku.
    Zatím jsem na LC první týden, ale cítím se teda utahaně, pobolívá mě hlava a špatně se mi soustředí. Nějaký tip, co by mohlo pomoct ty potíže zmírnit?

Jinak mým cílem není shodit, mám nařízenou protizánětlivou dietu včetně toho omezení sacharidů.
    ZAQQUM
    ZAQQUM --- ---
    Tak Vám jdu jen říct, že po x měsících na ne uplně striktním low carb (tím asi myslím do těch 30g) jsem byla znovu na krvi a můj špatnej cholesterol je v krásných, ukázkových hodnotách, zvýšil se ten dobrý cholesterol a cukr je samosebou pořád v pohodě, ale ten byl tedy i před tím.... Takže tak. Fakt zajímavý.... tedy pro mě. To byly rady od lékařky, jak mám jíst vejce střídmě, hlavně netučné. :-D Bavily jsem se krátce po telefonu, až k ní půjdu, svěřím se jí, že akorát že vůbec netučné a vejce střídmě :-D
    RIVA
    RIVA --- ---
    RIVA
    RIVA --- ---

SIBO bacteria CANNOT use lactose as fuel but probiotic bacteria CAN!

How milk HEALS the gut more than any other food
    https://youtu.be/CbFAYcSWkPE
    RIVA
    RIVA --- ---
    RIVA
    RIVA --- ---
    Quit Carbs For 30 Days: Fix Insulin Resistance (EAT THIS Instead)
    https://m.youtube.com/watch?v=hy5UPMtSS3U
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam