FRONEMA: neni ten kalkulátor přinejmenším zavádějící? Je postavený na výpočtu nevypočitatelného - BMI spolu s obsahem tuku v těle. BMI je nesmysl a vzoreček na výpočet tuku v těle - jaký vzorec dokáže zohlednit to jakou mám kostru, jakej jsem typ postavy (soudek/tyčka) a objem podkožního tuku? Tohle jsou věci, který se daj zhruba odhadnout pomocí přístrojů a měření, ale určitě ne pomocí papíru, tužky a kalkulačky :). U BMI mě to zaráží nejvíc, o něm se léta ví o jeho nulový vypovídající hodnotě, ale stále se používá ... navíc celej ten kalkulátor by byl platnej (když pominu co píšu výše) jen pro 100% zdravej lidskej organismus.
Ale rád se nechám vyvést z omylu (aneb čim dýl žiju tim víc vím, že vím míň a míň ;)).
K vývaru - ideálně morkový kosti, opečeš, založíš vývar (koření a kořenová zelenina dle chuti, ale můžeš nechat jen kosti) a vaříš. Stačí 3-5 hodin a občas dolít vodu. Dej zamrazit a máš zásoby na nějakou dobu (obrý jsou třeba formičky na led). Já dělám vývar hodně silnej a to tak, že se vpodstatě ani nedá samotnej požít, je potřeba ho zředit, prostě takovej koncentrát. Pak třeba jen vyndám z mrazáku jednu kostičku, hodim do hrnku, zaleju vroucí vodou a to pak zvedne na nohy i mrtvýho :) Proč to kupovat, když se to dá doma udělat za hubičku. A to co je normálně v obchodech ke koupení je jak odpad z kafilérky, aspoň mě tak všechny ty věci vždycky smrděly, ať už sušený bujóny nebo vývary ve vaničkách apod.