• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    btw kolik je toho drasliku v KCl? pulka?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LEONKA: protože protože nedržíš hladovku a nechceš se propracovat k acidoze...
    LEONKA
    LEONKA --- ---
    jeste dotaz: vsude pisou at jime vzdy i pridavek tuku (masla apod.)...proc, kdyz chci, aby si telo nejdriv sezralo ten muj?:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Asi by šlo ho smíchat se solí v poměru 2 díly draslíku a 1 díl sodíku a tím pak solit. Ale to si právě teď cucám z prstu a jsem líná tuto teorii ověřovat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BESSAYA: jasně - jen se pak hůř hlídá dávkování. Překračovat těch 5 gramů není dobrý nápad, a stejně tak není moc dobrý nápad přijmout ho víc jak nějakých těch 99 mg zaráz. Takže ta láhev s domácím ionťákem je vcelku optimalizovaný způsob.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRONEMA: ketoza =zvýšená spotřeba sodíku. Von je teda navíc navázanej poměrově na ten draslík. Vážit sůl je asi volovina- stačí hrubý odhad s tím, že kávová lžička je 5 gramů.

    Jinak hořčík, sodík, vápník, draslík a síra jsou popsané tady v tělocvikářské diplomce, bez vztahu ke ketoze, ale s tabulkama kolik čeho je. (navšímat si vysokých údajů u kávy a čaje - to byste museli jíst logr a nebo čajové lístky, do vody se moc nevylouhovávají, přeci jen je to tělocvikářská diplomka)

    http://is.muni.cz/th/142670/fsps_b/Makroelementy_ve_vyzive.pdf
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    FRONEMA: treba tohle je dnesek, je tam tofu protoze mam jeste nejaky doma ale prechazim na tempeh a dal jsem si na chut jablko takze cukr trochu vejs a net carbs 63g
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    ZUZKAOU: Díky, když koupím ten chlorid draselný, jde to přidat i do něčeho jiného než pití? Zamíchat do jídla během dne a podobně. Rozhodně nemám zájem na tom podělat si zdraví, proto se taky radši ptám těch, kdo vědí, tedy vás ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jo - kdo jí luštěniny, tak v těch je minerálů taky spousta.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    nj, ja to soleni do cronometru nepisu, tedka jsem treba davala tu sul do vyvaru, ale vazit i to a pak merit jaky pomer jsem z toho snedla je moc i na mne :) ale obecne nesolim rada v poslednich letech jsem prakticky odvykla...

    ten draslik zvazim...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BESSAYA: sodík dodáš solením. Zbytek prvků (kromě draslíku) jde bezproblémů zařadit do jídelníčku jídlem. Minerály v tabletách jsou stejně většinou neorganicky vázané a blbě se vstřebávají. Draslík má problém v tom, že v dosatečrném množství v jídle sebou nese více jak 50 g sacharidů denně. U normální stravy to není problém.


    Železo - játra, červené maso, namáčené ořechy, listová zelenina,
    Vápník stejně tak - mlečné produkty, vejce, semínka a ořechy, vývar z kostí.
    Mangan - avokádo, kokos, borůvky listová zelenina, ořechy, řepa
    zinek - vejce, mléčné produkty, játra, maso, dýňová semínka.

    játra nejíst denně - kvůli předávkování A vitamínem. Z listové zeleniny se toho vstřebá daleko víc, pokud je kysaná, protože jaksi celulozu moc trávit neumíme. Na minerály a spol funguje i to sterilované a konzervované kysané zelí. Ořechy namáčet na 6-8 hodin - opět kvůli lepší dostupnosti minerálů.

    Draslík v tabletkách je zcela zbytečný, protože se do potřebných množství musí jíst po desítkách. V případě že máte v pořádku ledviny (a to ideálně potvrzené od lékaře, ne že si to myslíte), tak pak můžete sáhnout po tom jak to dělaj alternativci (sic)

    Zakoupit chlorid draselný v potravinářské kvalitě http://www.fichema.cz/cs/98-chlorid-draseln---sylvn---kcl denně lžičku (5 g) rozmíchat 1,5-2 litrech nějakého pití (spíš ochuceného, je to slané a trošku nahořklé, ale třeba v citronové šťávě se to ztratí) a po troše upíjet během dne. Kdo by to chtěl vypít zaráz, tak si jednak může dráždit žaludek a druhak rozhodně nepotěší svoje ledviny. Kdo si toho bude přidávat víc jak těch 5 g - a tedy v ketoze bez dalších doplňků bude mít denní příjem více jak nějakých 6-7 g, tak si ty následné případné komplikace zaslouží, protože si neověřuje informace a sype do sebe podezřelé prášky jen tak podle nějaké rady z internetuz.

    Kdo má jen podezření na to, že by mohly mít ledviny problém, tak zaprvé přestane blbnout s ketozou a rozhodně bude jíst tak, aby draslík měl ve stravě a rovnoměrně rozložený během dne.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    BESSAYA: draslik mam tenhle 99 mg v jedny tablete, coz je ovsem jen 2% denni davky, a mne pravidelne chybi vyrazne vic
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    FRONEMA: Tak tomu rozumím, člověk by si při deseti tabletách připadal hrozně.. hledala jsem teď na internetu a nejsem si jistá, jestli mají ty gramáže uvedené správně, jako jestli se jim neplete mg a podobně - ty co píšeš, mají v tabletě 10mg draslíku a třeba tyhle údajně 100mg. http://cevy.heureka.cz/finclub-optisaltabs-190-tablet/specifikace/ Píšou ale dávkování 6 tablet denně, což by bylo 600mg. Ty kdybys vzala těch tvých tablet 10, tak by to bylo pořád jen 100mg. Našla jsem že normálně by měl člověk sníst 2-4 g, to fakt nechápu, jak do sebe dostat.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ANA_CO_MA_DOST: to zni dobre, nechces napsat co treba jeden den jis?
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    ja teda jedu lowcarb a jsem na cca 40-50g net carbs denne a cronometr mi ukazuje pro vsechny vitaminy a mineraly hodnoty kolem 120-400% krome jodu (0% ale to asi dosolim jodovou soli) a drasliku cca 75% a slabsi mam vitamin E (70%)
    jim jeden Bkomplex a 5000UI (kdyz nejdu cvicit ven) vitaminu D denne
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    BESSAYA: ja denne jim jeden http://obchod.ronnie.cz/s-3263-multimineral.html a jeden draslik, ale je to malo, furt premyslim jak to navysit, zas se mi nechce tech drasliku jist deset, z toho nemam dobrej pocit
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    Zajímá mě, jaké vitamínové/minerální doplňky jíte? Já zaobu zatím jen kombinaci ca/mg/zn, ale podle cronometeru bych měla doplnit ještě nějaké minerály jako draslík, sodík, železo, mangan,... Tak jestli víte o nějakých komplexnějších přípravcích? :-)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    FRONEMA: vy co zaskrtavate "jine", reknete jake? u Cornelly vim tu sazku, je tam jeste neco?
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    ultimatni je teda sunka s krenovou penou (zerve, slehacka, kren) :)
    LEONKA
    LEONKA --- ---
    BESSAYA: hmmm, roladky naplneny lucinou by me mohly uspokojit:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam