• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    LEONKA
    LEONKA --- ---
    ha, tak uz to vidim, spenat je non-starchy, supr
    LEONKA
    LEONKA --- ---
    KACERR
    KACERR --- ---
    ja myslim, ze spis nez to jestli je inzulin spatnej (souhlasim, ze neni, akorat je asi dobry byt si vedom toho, ze je potreba s nim zachazet tak, aby nedelal neplechu) resime ten debilni clanek ;-) (na kterym jediny dobry je ten titulek), a abych nekecal, tak mozna i nektery ty studie na ktery se odkazuje (nestudoval jsem je ovsem), nicmene zavery z toho vyvozeny jsou pritazeny za vlasy prevelice.
    KACERR
    KACERR --- ---
    asi jsem se uplne netrefil s insulinovou reakci na proteiny (pouze), zrejme bude vetsi nez velmi mala, ale stale vyznamne nizsi nez na sacharidy

    ovsem to tvrzeni ze proteiny + sacharidy = nejvetsi insulinova reakce, to si pamatuju dobre, ovsem neznam uz moc podrobnosti o tom, jak moc to ovlivnuje pomer sacharidy:proteiny (jestli staci ke steaku prihodit par brambor a inzulin jede, nebo jestli tech brambor ma byt hodne a steaku jen sousticko)

    nicmene diky za upozorneni (v mailu), nicmene z toho doporucenyho clanku: http://suppversity.blogspot.cz/2012/06/whey-more-insulinogenic-than-white.html mi uplne neni jasny co je vlastne zaver?
    KACERR
    KACERR --- ---
    tak jsem ten clanek rozecetl a pripadne mi FAKT SPATNEJ
    a to si myslim, ze jsem dost otevrenej ve smyslu jestli high carb / low carb, nebo high protein, nebo cokoliv .... jsem ve stadiu, kdy zjistuju informace a snazim se tomu porozumet

    ty MYTHS, ktery on tam bori jsou bud totalni nesmysly, nebo neco co vypada jako neco co je soucasti low carb "hype", ale ve skutecnosti je to trochu pozmeneny (vstupni podminky, nebo zaver co z toho ma vychazet).

    napriklad uz driv jsem se docetl o reakci inzulinu na koncumaci stravy:
    tuky : velmi mala
    proteiny: velmi mala
    sacharidy: velka
    sacharidy + proteiny: vetsi nez sacharidy

    takze pan udela "low carb" jidlo 75g cukry + 75g proteiny a zjisti, ze po tom je nejvetsi hladina inzulinu, na argument ze to neni "low carb" argumentuje tim, ze to je jedno, ze to srovnava s jidlem, ktery je mnohem vic "carb" - 150g sacharidu

    nevim jestli se mi to chce cist dal,
    prosim neco lepsiho ;-)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MUI: taky si myslim ze to neni presny, ale prislo mi dobry sem dat i neco jinyho nez davam vetsinou, uz jen k vyprovokovani tehle diskuze
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRONEMA: a inzulín je špatný? Mohl by se propříště vyhlásit boj třeba kortikoliberinu nebo erytropoetin?

    Problém nastává, pokud jsem si kombinací nezdravých návyků vypěstovala metabolický syndrom, ne?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    jeden clanek ktery haji spis druhou stranu (at jsme tu vyvazeni) o tom, ze insulin neni az takove zlo
    http://weightology.net/weightologyweekly/?page_id=319
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KABIS:
    KACERR: resi to tam spis povsechne, jaky je vliv insulinu na moznosti pouzivani ruznyho paliva, nezabredava moc do biochemie.
    KABIS
    KABIS --- ---
    FRONEMA: je tam reseny lowcarb pro ty nevytrvalostni ale spis explozivni sporty?
    KACERR
    KACERR --- ---
    muzes z toho vypichnout nejaky dulezity veci? ja se na to vyhledove kouknu, ale at mam predstavu o cem se tam mluvi
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Videos & Presentations | Art and Science of Low Carb
    http://www.artandscienceoflowcarb.com/videos-presentations/

    ted jsem zkoukla tech prvnich pet videi, je toprednaska Volka, je to +- zakladni povidani o tom, proc je low carb dobry pro sportovce, doporucuju
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KACERR: tak jsem si to konecne precetla a teda ten pribeh toho maratonce nevim nevim, nikde se tam nezminuje ze by poctive doplnoval sodik a draslik, a to co popisuje ze se mu stalo je presne to co phinney a volek ze se stane kdyz budes mit v tomhle nedostatek. nechci delat moc chytrou, ale mne to nepresvedcilo
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    O něco podrobnější shrnutí jak je to s hořčíkem, sodíkem a draslíkem - lépe než v té tělocivkářské diplomce, co jsem věšela sem a nebo do paleo a nebo ji najdete na theses.cz když budete hledat klíčové slovo makroelementy

    http://pfyziollfup.upol.cz/castwiki2/?cat=26&paged=2

    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    http://www.reddit.com/r/keto/comments/1j675p/you_know_youre_a_ketoer_when/

    ty v komentarich jsou casto vtipnejsi nez ty uvodni
    KABIS
    KABIS --- ---
    FRONEMA: nevim cim to je, ale ja to mam taky, mnohem vic nez driv a obcas docela extremne, hlavne kdyz mam byt treba delsi dobu vzhuru nebo tak. zatim mi to nevadi, ale snazim se to trosku krotit, casto mi to nejde :o)) (zvlast jsem zjistila ze mlecne vyrobky z lidlu jsou vyborne - pilos cottage je snad nejlepsi co jsem jedla z v cesku dostupnych, stejne tak smetanovy jogurt maj luxusni :) )
    KACERR
    KACERR --- ---
    jo, cottage cheese v kanade/USA je presne takova ta hrudkovita vec, ale pokud hledas neco nutricnim slozenim podobnym tvarohu (hodne bilkovin / tuku podle toho jak moc je tucnej / relativne malo cukru), tak cottage cheese, eventuelne Greek Yoghurt (coz je taky pomerne bilkovinova bomba a dela se treba 10% tuku). V USA jsem se s tim nepotkal, v Kanade prodavaj neco co vypada jako regulerni "tvrdej" tvaroh, ale zatim jsem to nezkousel, pac to nema priznivej pomer cena/vykon ;-)

    mekkej tvaroh, jak mame v cechach jsem tu nenasel, a kdyz jsem byl v USA, tak jsem se po tvarohu taky pidil a jedina sance je sehnat neco jako "polsky potraviny", kde mas sanci sehnat normalni tvaroh
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    a co přesně je cream cheese, když jsme u toho jazykového okénka? Něco jako lučina/philadelphia/něco uplně jiného?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MUI: no a cottage cheese je to co se u nas prodava jako cottage? takovy to hrudkovaty cosi?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    vysvetlete mi jeden anglicky orisek, resp, to americani vubec nejedi tvaroh? hledam ruzne curd jak prelozil google translator, a sotva je o tom zminka. a protim mi prijde ze je to jidlo pomerne idealni pro low carb. nepouzivaji pro to nejaky jiny vyraz?

    a btw zprava ode mne, vsimam si ze v posledni dobe nejak nadstandardne ulitavam na mlecnych vyrobcich, prave tucnej tvaroh, smetana, mascarpone, maslo :) zajimalo by mne ceho je to znakem nedostatek calcia?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam