• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRONEMA: a inzulín je špatný? Mohl by se propříště vyhlásit boj třeba kortikoliberinu nebo erytropoetin?

    Problém nastává, pokud jsem si kombinací nezdravých návyků vypěstovala metabolický syndrom, ne?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    jeden clanek ktery haji spis druhou stranu (at jsme tu vyvazeni) o tom, ze insulin neni az takove zlo
    http://weightology.net/weightologyweekly/?page_id=319
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KABIS:
    KACERR: resi to tam spis povsechne, jaky je vliv insulinu na moznosti pouzivani ruznyho paliva, nezabredava moc do biochemie.
    KABIS
    KABIS --- ---
    FRONEMA: je tam reseny lowcarb pro ty nevytrvalostni ale spis explozivni sporty?
    KACERR
    KACERR --- ---
    muzes z toho vypichnout nejaky dulezity veci? ja se na to vyhledove kouknu, ale at mam predstavu o cem se tam mluvi
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Videos & Presentations | Art and Science of Low Carb
    http://www.artandscienceoflowcarb.com/videos-presentations/

    ted jsem zkoukla tech prvnich pet videi, je toprednaska Volka, je to +- zakladni povidani o tom, proc je low carb dobry pro sportovce, doporucuju
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KACERR: tak jsem si to konecne precetla a teda ten pribeh toho maratonce nevim nevim, nikde se tam nezminuje ze by poctive doplnoval sodik a draslik, a to co popisuje ze se mu stalo je presne to co phinney a volek ze se stane kdyz budes mit v tomhle nedostatek. nechci delat moc chytrou, ale mne to nepresvedcilo
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    O něco podrobnější shrnutí jak je to s hořčíkem, sodíkem a draslíkem - lépe než v té tělocivkářské diplomce, co jsem věšela sem a nebo do paleo a nebo ji najdete na theses.cz když budete hledat klíčové slovo makroelementy

    http://pfyziollfup.upol.cz/castwiki2/?cat=26&paged=2

    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    http://www.reddit.com/r/keto/comments/1j675p/you_know_youre_a_ketoer_when/

    ty v komentarich jsou casto vtipnejsi nez ty uvodni
    KABIS
    KABIS --- ---
    FRONEMA: nevim cim to je, ale ja to mam taky, mnohem vic nez driv a obcas docela extremne, hlavne kdyz mam byt treba delsi dobu vzhuru nebo tak. zatim mi to nevadi, ale snazim se to trosku krotit, casto mi to nejde :o)) (zvlast jsem zjistila ze mlecne vyrobky z lidlu jsou vyborne - pilos cottage je snad nejlepsi co jsem jedla z v cesku dostupnych, stejne tak smetanovy jogurt maj luxusni :) )
    KACERR
    KACERR --- ---
    jo, cottage cheese v kanade/USA je presne takova ta hrudkovita vec, ale pokud hledas neco nutricnim slozenim podobnym tvarohu (hodne bilkovin / tuku podle toho jak moc je tucnej / relativne malo cukru), tak cottage cheese, eventuelne Greek Yoghurt (coz je taky pomerne bilkovinova bomba a dela se treba 10% tuku). V USA jsem se s tim nepotkal, v Kanade prodavaj neco co vypada jako regulerni "tvrdej" tvaroh, ale zatim jsem to nezkousel, pac to nema priznivej pomer cena/vykon ;-)

    mekkej tvaroh, jak mame v cechach jsem tu nenasel, a kdyz jsem byl v USA, tak jsem se po tvarohu taky pidil a jedina sance je sehnat neco jako "polsky potraviny", kde mas sanci sehnat normalni tvaroh
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    a co přesně je cream cheese, když jsme u toho jazykového okénka? Něco jako lučina/philadelphia/něco uplně jiného?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MUI: no a cottage cheese je to co se u nas prodava jako cottage? takovy to hrudkovaty cosi?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    vysvetlete mi jeden anglicky orisek, resp, to americani vubec nejedi tvaroh? hledam ruzne curd jak prelozil google translator, a sotva je o tom zminka. a protim mi prijde ze je to jidlo pomerne idealni pro low carb. nepouzivaji pro to nejaky jiny vyraz?

    a btw zprava ode mne, vsimam si ze v posledni dobe nejak nadstandardne ulitavam na mlecnych vyrobcich, prave tucnej tvaroh, smetana, mascarpone, maslo :) zajimalo by mne ceho je to znakem nedostatek calcia?
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KACERR: Viz cyklická ketogenní dieta. Všechny informace najdeš v knize od Lyle McDonalda, kterou jsem tady uploadoval.
    KABIS
    KABIS --- ---
    KACERR: jen low carb a ne vylozene cilene - jedu primal/paleo a s tim to jde ruku v ruce :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KACERR: ja jsem uvazovala o investici do glukometru, jsou to nejaky dva litry a mas v tom dvacet testu, no nevim, prijde mi, ze se drzim v pohode v ketoze i bez toho, ale samozrejme ze to nemuzu vedet uplne jiste kdyz merim jen z moci...
    KACERR
    KACERR --- ---
    MUI: co jsem tak pochopil (i z toho clanku co jsem pastoval), tak pokud clovek skutecne je v ketoze - zajimalo by mne, jak moc tezky je se v ni udrzet (pac to prej bez pristroje na mereni obsahu ketonu v krvi je temer nemozny - stejnej zdroj - a to mereni moci meri neco trochu jinyho), tak je nezadouci konzumovat vicemene jakykoliv cukry (protoze i maly mnozstvi inzulinu zastavi spalovani "ketone bodies" a jede se na glykogen + ten cukr v krvi)

    Normalne (v ketoze) se pri vyssim (asi kazdym) vykonu jede taky na glykogen + ty ketony .....

    Zajimalo by mne, co se stane kdyz je clovek v ketoze a rekneme jednou tydne se "napali" cukry (z toho clanku vyplyva, ze telo prestane ketony pouzivat a po nejaky dobe dojde glykogen), ale po jaky dobe se telo vrati do ketozy? pokud je mtabolismus "keto adapted" jak moc jeden takovejhle den (dva?, tri?) tu ketoadaptaci ovlivni?

    Ma nekdo nejaky nazory? Tahle cesta se mi totiz jen tak zvoleje zda "dobra", jenze co jsem tak precetl to spise nebude fungovat (v kombinaci s ketozou ).

    BTW: koupil jsem si kokosovej tuk/olej a jsem prekvapenej, jak to dobre chutna a zrejme se to da krasne pouzivat na smazeni, rovnou jsem to flaknul i do kafe a to se mi zda taky dobry ...
    KACERR
    KACERR --- ---
    KABIS: A jedes jen low carb, nebo se snazis byt v ketoze?
    KABIS
    KABIS --- ---
    FRONEMA: ha! nalezeno:
    How a low carb diet affected my athletic performance (Part 4) « The Eating Academy | Peter Attia, M.D. The Eating Academy | Peter Attia, M.D.
    http://eatingacademy.com/how-a-low-carb-diet-affected-my-athletic-performance

    je to hodne zajimave cteni.

    jinak ja nejsem vytrvalec, delam kombinaci sprintu a silovych veci, navic se zivim mozkem. Zkousim ted zvednout prijem sacharidu (citila jsem se obcas trosku blba a jelikoz to nebylo jen v pondeli, tak jsem si rekla ze to je mozna timhle :) ) podle cviceni - ve dny kdy cvicim o cca 50-100g denne vic nez normalne, tak jsem zvedava, co to udela (zaroven se snazim totiz porad zmenit pomer tuku/svalu v tele - uz nechci moc hubnout vahove)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam