• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    O životě a sportu s málým množstvím sacharidů ve stravě.

    Spočítejte si, kolik jíst makronutrientů http://keto-calculator.ankerl.com/
    IF calculator (thx to MAGUMI) http://www.1percentedge.com/ifcalc/

    Úvod do Low Carb česky

    Vše co potřebujete vědět o ketóze http://www.reddit.com/r/keto/wiki/faq

    Sesterský klub: [ Primal a paleo - zkušenosti, recepty ]



    rozbalit záhlaví
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KABIS: U některých lidí ketóza snižuje chuť k jídlu, takže je možné, že když z ní vyjdeš, podvědomě na jídle trochu přidáš. Ale za zkoušku nic nedáš, různí lidi fakt reagují různě. :-)
    KABIS
    KABIS --- ---
    FRONEMA: prestanu - vratim se ke zdrave strave (primal), nebudu se prilis omezovat v ovoci

    MAGUMI: tak jasny, u sebe to beru tak ze chci zkusit jestli se dostanu niz a jak bude narocny to udrzet a podle toho se rozhodnu jestli mi to za to stoji nebo ne... A myslim ze kluk s 12 a peknyma svalama problem fakt mit nebude :) spis mi jde vylozene o to, jestli zhubnuti ketozou vydrzi, pokud z ketozy vyjdu, nebudu si pocitat a hlidat kalorie, budu jist tak nejak normalne.. (sacharidy omezene tim, ze nejim vubec mouku apod, max semtam trochu ryze a tak...)
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KABIS: Je mi vcelku jedno, jestli mám 8 nebo 12 procent :-), a řekl bych, že mým protějškům taky. Když už dojde na to, že si před nějakou slečnou svléknu šaty, nestává se mi, že by nějaká odmítla pokračovat dál jen proto, že nemám na břiše dokonalou valchu. Ale znám kluky, kterým se kvůli soutěžnímu odtučnění nepostavil a to mi v takové situaci přijde jako horší problém. :-)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KABIS: tak zalezi na tom jak bude vypadat to "prestanu". kazdy ma nejakou hranici sacharidu (i v zavislosti na mnozstvi pohybu) nad ktery zacne nabirat tuk. neexistuje zpusob jak zhubnout tak aby to prestalo platit...
    KABIS
    KABIS --- ---
    MAGUMI: si vybavuju neco o drasliku jeste :)

    Hele a podarilo se ti pak u drzet tech 8%? ja prave mozna zkusim ketozu na shozeni tech par kg co zbyva, ale bojim se ze az pak prestanu, tak se to rychle vrati.. :/
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KABIS: Rychlonávod: Přestat jíst sacharidy, držet dostatečně vysokou hladinu bílkovin, malinko zvýšit příjem tuku. :-)
    KABIS
    KABIS --- ---
    MAGUMI: diky, ale proto jsem psala jestli nema nekdo vylozene rychlonavod ;) ok, mrknu na to
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KABIS: Dával jsem tady k tomu knížku [ MAGUMI @ Low Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat ], najdeš tam všechno, co potřebuješ vědět.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    CORNELA: Tohle je fakt hrozně individuální, já taky v létě experimentoval hlavně proto, abych zjistil, jak moje tělo bude reagovat. Doporučoval bych hlídat přijem bílkovin, z něčeho si tělo tu glukózu pro svaly vyrobit potřebuje.
    KABIS
    KABIS --- ---
    S rikam, ze bych mohla keto taky na mesic prubnout... Mate tu nejaky "rychlonavod" jak na to (na co si dat pozor, co doplnovat atp), pripadne i jak se pak vratit do normalnejsiho jezeni aby clovek zase nenabral co shodil?
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    CORNELA: V létě jsem takhle pár kilo shodil, během měsíce jsem se dostal z 12 na 8 procent tuku při stejném množství svalové hmoty a bez ztráty výkonnosti.

    Jsou lidi, kteří v ketóze fungují dobře, respektive lépe než při normální stravě, ale pokud nejsi jedním z nich, nevidím na dlouhodobé ketóze metabolicky nic zázračného, zvlášť pokud vyvíjíš sportovní aktivity, při kterých tělo jako primární zdroj energie potřebuje glukózu. Mně to fungovalo proto, že jsem kombinoval CKD s velmi výbušným silovým tréninkem, kdy tělo jelo primárně na ATP a kreatinfosfát, a nízkointenzivní kardiem, kdy jsem spaloval primárně tuky.
    KABIS
    KABIS --- ---
    FRONEMA: jj, ten je naprosto uzasnej, ale jelikoz je to jediny co jsem kdy mela, tak nevim jak chutnaj ostatni :D tak ja u nej asi zatim zustanu :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KABIS: tedka jsem taky koupila lifefood a je tak dobrej ze bych ho skoro snedla po lzickach :)
    dobrej je taky http://1.bp.blogspot.com/...AA6k/ZsKHUyDbxBg/s1600/Bio%2Bkokosovy%2Bolej%2B-%2B100-300-700-kokos.jpg kterej se da koupit v nekterych DM drogeriich

    a jednou jsem v bioobchodu koupila takovej co byl balenej jako kostka masla, a ten teda mel takovou divnou pachut a nedoporucuju
    KABIS
    KABIS --- ---
    Vidite, mate nejaky zdroj kvalitniho vonavyho kokosovyho oleje? Ja kupuju teda od lifefood a ten je moc fajn (199 kc za 300ml), ale kdybyste meli ozkouseny levnejsi kvalitni, tak bych se nebranila:)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    JINX: ja si ted koupila novej vybornej kokosovej tuk a micham ho do jogurtu nebpo tvarohu
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JINX: oříšky jsou super, z malé misky se dá ukusovat téměř při čemkoli :)
    JINX
    JINX --- ---
    Jak do sebe dostáváte co nejvíce tuku? Ideálně přímo v tučných potravinách? Rad bych se vyhnul popíjení řepkového oleje samotného.
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    LANDRIEL: me se dela blbe v posilce pokud snim pred tim i male mnozstvi masa, vejce, nektere ovoce, mleko, brambory, testoviny, sladkosti, skoro cokoliv
    velice se mi osvedcila mensi hrst orechu (jakkekoliv) a hrst hroznoveho vina ... treba i 45min pred cvicenima bylo ok
    konkretne mam v zaznamech vzdy 100-150g hroznu + 15-30g orechu nebo seminek (cca 150-270kcal)

    z vyrobku mam docela rad http://www.bonavita.cz/sortiment/orechove-tycinky-maxi-nuta/ ... i kdyz je to teda slepene glukozou :D ale jsou to skoro jen orechy a lepsi nez cokoladova tycinka
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    CORNELA: Na hubnutí je to prima, ale na váhu bych lezl tak jednou za měsíc. Když z ketózy krátkodobě vypadneš, tak není problém se vrátit zpět vcelku rychle. Taková je alespoň moje zkušenost.
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    CORNELA: Váhu bych vůbec neřešil. Hubnul jsem v ketóze 4 měsíce s občasným výpadkem.
    LANDRIEL
    LANDRIEL --- ---
    CORNELA: no, psala jsem, že hledám protein bez umělých sladidel :) Nechutná mi to :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam