• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    O životě a sportu s málým množstvím sacharidů ve stravě.

    Spočítejte si, kolik jíst makronutrientů http://keto-calculator.ankerl.com/
    IF calculator (thx to MAGUMI) http://www.1percentedge.com/ifcalc/

    Úvod do Low Carb česky

    Vše co potřebujete vědět o ketóze http://www.reddit.com/r/keto/wiki/faq

    Sesterský klub: [ Primal a paleo - zkušenosti, recepty ]



    rozbalit záhlaví
    KABIS
    KABIS --- ---
    SIVER: jestli chcs jen lowcarb a ne keto, tak pri posilovani kousek ovoce neni uplne od veci.
    SIVER
    SIVER --- ---
    ICEMAN8241: no já když za den sežeru bílej jogurt,protein na posilování 2x denně a nakej syr tak se dostanu právě už na těch 70g cukru, takže ovocem bych to zazdil celé
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    SIVER: Mně to trvalo dva týdny. Jedl jsem do 50 g sacharidů denně, což v praxi znamenalo maximálně dva kusy ovoce denně. Pokud posiluješ a cítíš nedostatek energie, zkusil bych to ovoce před tréninkem.
    SIVER
    SIVER --- ---
    Zdravím zkušenější mám pár dotázků, po jaké době ste si zvykly na lowcarb? Myslim pokolika dnech se tělo adaptovalo?

    Taky potřebuju čerpat z něčeho energii když posiluju, žeru na to kokosový olej, ale přijde mi,že zatím necítim nákou změnu zásoby energie.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1108558



    se 118 účastníky už to je vcelku relevantní... (LC = low carb LF= low fat)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KABIS: jop ten se mi taky moc libil.

    ono to asi bude individualni. Attia ma video z nejakeho neco jako crossfit treninku, zrovna ho nemuzu najit, ale fakt to nevypadalo jako ze by mu to jakkoli snizovalo vykonnost. nekdo jinej pise ze se to nezlomilo a proste nemuze.

    btw dobrej je taky tenhle clanek, pokud neznas http://primalnorth.blogspot.com/p/keto-adaptation-vs-low-carb-limbo.html
    KABIS
    KABIS --- ---
    FRONEMA: jj,zkusim. Jsem ted zactena do Lyle McDonald, tam se snad taky neco malo dozvim :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KABIS: pokud by se ti chtelo o tom cist od nejpovolanejsich tak doporucuju http://www.amazon.com/The-Art-Science-Carbohydrate-Performance/dp/0983490716

    ale obecne bych byt tebou to zkusila bez dodavani extra sacharidu, dat tomu aspon tyden dva, pokus. treba zjistis ze to jde i bez toho.
    KABIS
    KABIS --- ---
    FRONEMA: ja prave taky uplne ne. Co jsem se zatim docetla yak takovyhle treninky nejsou pri keto moc idealni, ale ze naopak je dobry drzet prijem sacharidu kolem nich... Jsem z toho proste mirne zmatena :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KABIS: akorat nevim jak by to melo po treninku ovlivnit vykonnost...
    KABIS
    KABIS --- ---
    CORNELA: idealne chci progressovat, ale jinak jo, na co se ptam chapes :)

    FRONEMA: dik :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KABIS: pulka bananu po silovym treninku by se mela vstrebat a ketozu nenarusit
    KABIS
    KABIS --- ---
    CORNELA: tak pak nechapu, jaky testy na ketozu delali.. :)

    A mame tu dalsi newbie otazku: pokud se snazim o keto (a adaptaci na keto), po explozivnich a silovych treninkach mam papat nejaky sacharidy (pulka babanu nebo tak neco)? Mam 2x tydne treninky Krav Maga a chodim do posilky. Nechci aby tyhle veci ketozou utrpely. Vm ze kdyz jsem byla tak <100g sacharidu denne tak to slo, ale obcas me vylozene palily svaly a mela jsem pocit, ze nezvladnu ani prd :)
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    Takze po dvoumesicnim pokusu s ketozou a treningem jsem to musel ukoncit a prohlasit za neuspech. Kombinace ketozy + intervalovyho treningu = docela solidni deprese, bolesti ledvin a podivny palpitace.
    Momentalne jsem uz mesic mimo trening (bursitida v rameni) a stravuju se jak prase (dost peciva, alkohol a mensi mnozstvi jidla). Za tu dobu jsem zhubnul 3kg (podle me skoro vsechno svaly,mam to trochu jinak a na udrzeni vahy potrebuju tak 4000Kcal). Psychicky se cejtim asi nejlip za posledni dobu:)
    Nejlepsi vysledky co se tyce hubnuti tuku jsem mel pri kombinaci 3-4x tydne crossfit a cca 150-200g sacharidu denne (ryze, ovoce hlavne banany, orechy, obcas brambora/sladka brambora)
    Po vyleceni ramene se chci vratit k tomuhle typu stravy. Ketoza nic pro me.
    Konec hlaseni:)
    KABIS
    KABIS --- ---
    To vypada ze drzi dost sacharidu aby byl z ketozy pryc, ale me to proste nesedi. Pokud denne lidi budou pod 30-50g tak cast urcite do ketozy spadne... Ne?
    KABIS
    KABIS --- ---
    FRONEMA: no, prelozene do cestiny je psano, ze v prubehu 6 mesicu dodrzovani diety se neobjevily projevy ketozy nebo hypercholesteloremie... Ale nemam nacteno moc, nasla jsem jednu knizku a ta sei blbe cte :)
    Na atkinse jsem taky koukala a ta nabozenska atmosfer- se mi mic nelibila :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KABIS: a nebude tam nejaky zmateni ketoza/ketoacidoza? ze nechteji aby se lidi bali druheho a tak rikaji ze se nedostanes do prvniho?

    jinak ja jsem neco malo cetla o atkinsovi, a je to dobre, akorat se kolem toho v americe pry vytvorila kultura takovych atkinsovych jjidel, ktere jsou ok jen kdyz tam nejsou sacharidy, takze narvany nejakymi sladidly, dochucovadli a spol. Tkze nekdy dneska je takovy rozdeleni ze radeji low carb paleo nez atkins, i kdyz za to ten puvodni atkins samozrejme nemuze
    KABIS
    KABIS --- ---
    JINX: me jen zajima jakto, ze se clovek nedostane do ketozy kdyz prakticky dodrzuje vsechno co ke ketoze smeruje. Bohuzel z infa o te diete jsem se dozvedela jen, ze se lide do te ketozy nedostavaji, ale ne proc :)
    JINX
    JINX --- ---
    KABIS: Doporucuju přečíst něco o kwasnievskieho a atkinsonove dietě. V některých věcech se to trochu přibližuje paletu a lowcarb
    KABIS
    KABIS --- ---
    Pritelkyne pri zkoumani keto (potom, co jsem ji rekla ze to jdu zkusit :) ), narazila na pana jmenem Kwasniewski. Vite o nem nekdo neco? Co jsem tak zbezne pochopila, tak propaguje prave <50g sacharidu denne, zivocisne tuky a nejaky konkretni pomer (v gramech bilkoviny:tuky:sacharidy 1:2.5-3.5:0.5), ale pry se pritom vyhyba ketoze. Kdyz si to vezmu ciste teoreticky, tech bilkovin mi neprijde tolik, aby ketozu vyrusily.. Nejake navrhy? :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    MAGUMI: ok, diky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam