• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    O životě a sportu s málým množstvím sacharidů ve stravě.

    Spočítejte si, kolik jíst makronutrientů http://keto-calculator.ankerl.com/
    IF calculator (thx to MAGUMI) http://www.1percentedge.com/ifcalc/

    Úvod do Low Carb česky

    Vše co potřebujete vědět o ketóze http://www.reddit.com/r/keto/wiki/faq

    Sesterský klub: [ Primal a paleo - zkušenosti, recepty ]



    rozbalit záhlaví
    KABIS
    KABIS --- ---
    FRONEMA: no, prelozene do cestiny je psano, ze v prubehu 6 mesicu dodrzovani diety se neobjevily projevy ketozy nebo hypercholesteloremie... Ale nemam nacteno moc, nasla jsem jednu knizku a ta sei blbe cte :)
    Na atkinse jsem taky koukala a ta nabozenska atmosfer- se mi mic nelibila :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KABIS: a nebude tam nejaky zmateni ketoza/ketoacidoza? ze nechteji aby se lidi bali druheho a tak rikaji ze se nedostanes do prvniho?

    jinak ja jsem neco malo cetla o atkinsovi, a je to dobre, akorat se kolem toho v americe pry vytvorila kultura takovych atkinsovych jjidel, ktere jsou ok jen kdyz tam nejsou sacharidy, takze narvany nejakymi sladidly, dochucovadli a spol. Tkze nekdy dneska je takovy rozdeleni ze radeji low carb paleo nez atkins, i kdyz za to ten puvodni atkins samozrejme nemuze
    KABIS
    KABIS --- ---
    JINX: me jen zajima jakto, ze se clovek nedostane do ketozy kdyz prakticky dodrzuje vsechno co ke ketoze smeruje. Bohuzel z infa o te diete jsem se dozvedela jen, ze se lide do te ketozy nedostavaji, ale ne proc :)
    JINX
    JINX --- ---
    KABIS: Doporucuju přečíst něco o kwasnievskieho a atkinsonove dietě. V některých věcech se to trochu přibližuje paletu a lowcarb
    KABIS
    KABIS --- ---
    Pritelkyne pri zkoumani keto (potom, co jsem ji rekla ze to jdu zkusit :) ), narazila na pana jmenem Kwasniewski. Vite o nem nekdo neco? Co jsem tak zbezne pochopila, tak propaguje prave <50g sacharidu denne, zivocisne tuky a nejaky konkretni pomer (v gramech bilkoviny:tuky:sacharidy 1:2.5-3.5:0.5), ale pry se pritom vyhyba ketoze. Kdyz si to vezmu ciste teoreticky, tech bilkovin mi neprijde tolik, aby ketozu vyrusily.. Nejake navrhy? :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    MAGUMI: ok, diky :)
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KABIS: Tři čtyři týdny trvá, než si tělo zvykne, ale mám pocit, že to je zároveň období, kdy je to nejlíp vidět. První pokus přejít na ketony ale nemusí být úplně příjemný. Po pár cyklech se tělo naučí přepínat rychleji a snadněji.
    KABIS
    KABIS --- ---
    MAGUMI: tak ja si to planiju tak jako tak trackovat aspon nejakou chvili, at vidim jak telo reagune :) a myslis, ze ten cca mesic staci, aby clovek trochu videl vysledky?
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KABIS: U některých lidí ketóza snižuje chuť k jídlu, takže je možné, že když z ní vyjdeš, podvědomě na jídle trochu přidáš. Ale za zkoušku nic nedáš, různí lidi fakt reagují různě. :-)
    KABIS
    KABIS --- ---
    CORNELA: tak fajn, tak ja to asi laicky zkusim... Dam kdyztak vedet jak to dopadlo ;) zkusim asi ten mesic, dyl se mi uplne nechce :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    FRONEMA: prestanu - vratim se ke zdrave strave (primal), nebudu se prilis omezovat v ovoci

    MAGUMI: tak jasny, u sebe to beru tak ze chci zkusit jestli se dostanu niz a jak bude narocny to udrzet a podle toho se rozhodnu jestli mi to za to stoji nebo ne... A myslim ze kluk s 12 a peknyma svalama problem fakt mit nebude :) spis mi jde vylozene o to, jestli zhubnuti ketozou vydrzi, pokud z ketozy vyjdu, nebudu si pocitat a hlidat kalorie, budu jist tak nejak normalne.. (sacharidy omezene tim, ze nejim vubec mouku apod, max semtam trochu ryze a tak...)
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KABIS: Je mi vcelku jedno, jestli mám 8 nebo 12 procent :-), a řekl bych, že mým protějškům taky. Když už dojde na to, že si před nějakou slečnou svléknu šaty, nestává se mi, že by nějaká odmítla pokračovat dál jen proto, že nemám na břiše dokonalou valchu. Ale znám kluky, kterým se kvůli soutěžnímu odtučnění nepostavil a to mi v takové situaci přijde jako horší problém. :-)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KABIS: tak zalezi na tom jak bude vypadat to "prestanu". kazdy ma nejakou hranici sacharidu (i v zavislosti na mnozstvi pohybu) nad ktery zacne nabirat tuk. neexistuje zpusob jak zhubnout tak aby to prestalo platit...
    KABIS
    KABIS --- ---
    MAGUMI: si vybavuju neco o drasliku jeste :)

    Hele a podarilo se ti pak u drzet tech 8%? ja prave mozna zkusim ketozu na shozeni tech par kg co zbyva, ale bojim se ze az pak prestanu, tak se to rychle vrati.. :/
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KABIS: Rychlonávod: Přestat jíst sacharidy, držet dostatečně vysokou hladinu bílkovin, malinko zvýšit příjem tuku. :-)
    KABIS
    KABIS --- ---
    MAGUMI: diky, ale proto jsem psala jestli nema nekdo vylozene rychlonavod ;) ok, mrknu na to
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KABIS: Dával jsem tady k tomu knížku [ MAGUMI @ Low Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat ], najdeš tam všechno, co potřebuješ vědět.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    CORNELA: Tohle je fakt hrozně individuální, já taky v létě experimentoval hlavně proto, abych zjistil, jak moje tělo bude reagovat. Doporučoval bych hlídat přijem bílkovin, z něčeho si tělo tu glukózu pro svaly vyrobit potřebuje.
    KABIS
    KABIS --- ---
    S rikam, ze bych mohla keto taky na mesic prubnout... Mate tu nejaky "rychlonavod" jak na to (na co si dat pozor, co doplnovat atp), pripadne i jak se pak vratit do normalnejsiho jezeni aby clovek zase nenabral co shodil?
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    CORNELA: V létě jsem takhle pár kilo shodil, během měsíce jsem se dostal z 12 na 8 procent tuku při stejném množství svalové hmoty a bez ztráty výkonnosti.

    Jsou lidi, kteří v ketóze fungují dobře, respektive lépe než při normální stravě, ale pokud nejsi jedním z nich, nevidím na dlouhodobé ketóze metabolicky nic zázračného, zvlášť pokud vyvíjíš sportovní aktivity, při kterých tělo jako primární zdroj energie potřebuje glukózu. Mně to fungovalo proto, že jsem kombinoval CKD s velmi výbušným silovým tréninkem, kdy tělo jelo primárně na ATP a kreatinfosfát, a nízkointenzivní kardiem, kdy jsem spaloval primárně tuky.
    KABIS
    KABIS --- ---
    FRONEMA: jj, ten je naprosto uzasnej, ale jelikoz je to jediny co jsem kdy mela, tak nevim jak chutnaj ostatni :D tak ja u nej asi zatim zustanu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam