• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Tak vyzkoušel a jsou dobré, první jsem sněd ještě před obědem a na ten zbytek masa budu muset upéct nové :) Jako druhý pokus budou od grusovky sezamové burger housky, páč na ty mám komponenty - ricottu sice ano, ale slunečnice ne.

    18g sacharidů komplet (1155kcal, 66 b, 88 t :)

    LENNOX
    LENNOX --- ---
    NAVARA: presne to jsem ji psal :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KRISKA: Nemusí, já znám lowcarb jako "do 100g", ale jak vidíš, i definice keta apod nejsou pěvně daný :) U keta to poznáš podle množství acetonu v dechu anebo ketonů v moči (praktičtější) / krvi (přesnější), jestli právě pro tebe dodržuješ tu správnou dávku.

    LENNOX: No nenarveš do ní ze začátku 100g tuků, když jede nízkokaloricky... bude muset zvyšovat postupně.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    nevim zda to je na me, specifikuju, ze sem si dala cil byt do 50g a nejsu si jen jista, zda je dobry drzet tu hranici +- presne nebo je to jedno a zda pripadne nejak vyvazit ten rozdil.

    jestli low carb musi byt keto (nejak mam teda za to, ze konretni cisla sou tak nejak podle zdroje) pak se omlouvam, ze vam to tu narusuju
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    NAVARA: keto je do 20g, 1g/kg proteinu taky nelze rict pausalne, jiny potreby bude mit starsi clovek, jiny sportovec atd. a kdyby jedla tuk dle "chuti", tak podle toho, co psala, by za chvili rychle dojela na nedostatek energie.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    tak keto je přeci do 30g sacharidů, 1g proteinu na kg váhy a zbytek tuk dle chuti :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    diky za rady, od pristiho tydne se snad budu moct i zas trochu hybat po mesici, tak se uz tesim, na to jak su pocitacovej lenochod tak uz je to moc jednotvarny
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    KRISKA: se nekdo ma :D jj, klidne to tak ber - cim min sacharidu, tim vic tuku, ramcove podle toho, co ti vychazi v kalkulacce nebo podle toho, jak se citis - malo energie, pridej tuk, hodne energie, uber nebo si ho dej driv, abys vecer nemela problem usnout.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KRISKA: Jestli budeš mít hlad nebo chutě na sladký, tuk bych přidala. Třeba škvarky. :-)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LENNOX: nastesti me nelimituje nechut tyhle veci jist, jako v podstate hodne dlouhodoby "preziti na nicem" takze ty desne obri porce jidla sou nezvykly :D
    slehacku na ex vypiju klidne hned za pokladnou:D

    myslela sem proste spis jen zda v dny s nizsim prijmem sacharidu nez tech 50g pridat energeticky v tucich, nebo to neresit a zatim nechat byt, nebo je treba lepsi ty sacharidy dohnat.
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    KRISKA: s tim tukem je to hodne psychologicka zalezitost, mam pochopeni - sam ted se shovivavym usmevem vzpominam na casy, kdy jsem orezaval tuk z parmsky sunky (nekecam), ze steaku nebo z vypecku, maslo nanasel mikroskopickou vrstvou, sklenice sadla bych se nedotkl ani 12m tyci, kdybych nejakou mel, a kachni kuzi nepozrel snad ani pred popravci cetou. a vajicka? ty jsem miloval vzdycky, ale jednoznacne slo o "guilty pleasure" :D

    jinak je fajn, ze o tom celkove premyslis, ale zase neni dobry to moc prekomplikovavat a analyzovat, dokud jeste nemas zadny solidni data. co mas v planu, dava smysl, dej tomu mesic a pak se uvidi.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LENNOX: jo, beru ji orientacne spis z hlediska, abych toho fakt jedla dost, jinak dlouhodobe sem za posledni mesice mela i problem prekrocit 5000kj, asi tim ze hodne zeru tu zeleninu a nemam tak pocit hladu, protoze su uz zaplacnuta.
    Dost zvazuju zavest opet ranni ritualek kafe se smetanou:D

    myslim, ze i to byl problem, proc sem tenkrat s low carb skoncila, protoze dlouhodobe sem proste nebyla schopna dost jist ty ostatni veci. melo to teda jeste jedno pozitivum - zmizely deprese a pridruzeny vykyvy nalady do letargie a vzteku, takze sem cca do tech 100g sacharidu uz zustala ale postupne sem sklouzla zas k tomu ze "vubec nejim" a nevim je to vsechno proste nejak zmateny a propojeny, vlastne asi ten spoustec mizernyho spani mi pripomenul i ty ostatni veci, je to vsechno proste asi propojeny a mozna jediny co staci je ta ranni smetana navic a olivace at to pekne plave a ne at to jen omasti misu pro myti....
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    KRISKA: hlavne ne low-fat keto :D pokud je to nezvyk, navysuj postupne a nejakej cas si vsechno zapisuj, at mas jasno, co s tebou co dela, kalkulacku ber spis orientacne, nez dogmaticky. je kazdopadne vhodny telu vyslat signal, ze jidla je dost a nemusi drzet bazalni metabolizmus tak zkratka a pomoct mu s adaptaci prisunem tuku. rano si das smetanku, par vajicek, tunaka vykoupes v olivovym oleji a hned budes jinde. pokud vsechno zvladnes snist rano a dopoledne, to v principu neni spatne, ale ze zacatku se soustred primarne na to, abys jedla dostetecne. vetsi mnozstvi vlakniny je bohuzel blby v tom, ze ti zaplacne zaludek, ale na rozdil od proteinu s tukem nezasyti (aspon me teda ne) a pak do sebe dostat ty podstatny veci, to je boj.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    budu mit mozna blbej dotaz - nejak uz si proste ten svuj pokus 5 let zpet nepamatuju, mlhavy povedomi co ano/ne mi v hlave zustalo, dala sem si do kalorickejch tabulek cile dle kalkulacky na paleosnadno (muj desnej problem obecne je proste malo jidla) ze budu i vyplnovat, ctu primal blueprint a znovu si tak nejak delam pruzkum co spis jo a co ne...

    ale mam lehce zmatek u tech tuku, v kalkulacce je pro udrzeni hmotnosti/hubnuti ruzny cisla, rikam si, ze kdyby u toho sly treba 3kg dolu, ze bych se nezlobila ale predchozi 3 dny sem dala tak 30g sacharidu/den a ted si nejsu jista, zda v ty dny mam teda vic pridat tuku, nebo se na to vykaslat a nechat to tak.

    je teda pravda, ze mi bude asi chvili trvat vubec splnit ten vytycenej cil 7000kj, ale to jidlo v mym pripade je fakt trochu zlo. vim, ze bych to pocitat a resit vubec nemusela, jenze je mi uplne jasny ze bych sklouzla hned do rezimu pul ledovyho salatu s pulkou tunakovy konzervy k snidani a druhou pulkou k obedu... a vetsinou jim jen 2x denne a po obede uz nic - a ok, je tam dost zeleniny, ale v podstate nic jinyho a vim, ze se proste musim naucit toho snist vic a ze kdyz si to ted hlidam kvuli tem sacharidum tak je skoda hlidat jen to a to ostatni vynechat. chci tomu venovat pozornost komplexneji, protoze zacinam mit obavy, ze po 30 uz taky nebude telo tak schovivavy a cim dyl budu jist 2x denne a nedostatecne tim hur. navic treba i regenerace asi horsi...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Na grusovku mám všechny komponenty, tak zkusím...

    Vím že není, proto si tu na to stěžuju a doufám, že to už někdo pořešil :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    NAVARA: Nebo toto?
    Ricottové kaiserky - bez mouky a lepku - Jídelní plán
    https://www.jidelniplan.cz/recepty/ricottove-kaiserky-bez-mouky-a-lepku
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    NAVARA: Tento recept jsi zkusil?
    Jogurtové pečivo - Recept na nejen Paleo snadno
    https://paleosnadno.cz/recept/jogurtove-pecivo/
    Nebude to molitanová žemla běžná u tohoto jídla, ale pohromadě drží. Zkus uplácat housky.
    Ale obecně LC pečivo moc vzdušné není, co jsem zatím zkusila.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Z čeho udělat housky na burgery, aby bylo dostatečně široké, pevné, vzdušné a současně to nemělo tolik sacharídů?
    Všechny recepty co jsem zatím našel / zkusil končí malým hutným bochníčkem, co se po prvním kousnutí rozpadne...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LENNOX:
    KRISKA: tak to se mate, vazne. ja uz nektery jidla/ingredience nemuzu ani videt, trva to mesice a docela me to stve, protoze jestli to takhle pujde dal, tak nevim, co budu jist.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LENNOX: jo, tohle jezeni jidel furt dokola beru jako obri vyhodu, protoze staci najit nejakej pouzitelnej set a obcas doladit zaklad.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam