• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    O životě a sportu s málým množstvím sacharidů ve stravě.

    Spočítejte si, kolik jíst makronutrientů http://keto-calculator.ankerl.com/
    IF calculator (thx to MAGUMI) http://www.1percentedge.com/ifcalc/

    Úvod do Low Carb česky

    Vše co potřebujete vědět o ketóze http://www.reddit.com/r/keto/wiki/faq

    Sesterský klub: [ Primal a paleo - zkušenosti, recepty ]



    rozbalit záhlaví
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Tak vyzkoušel a jsou dobré, první jsem sněd ještě před obědem a na ten zbytek masa budu muset upéct nové :) Jako druhý pokus budou od grusovky sezamové burger housky, páč na ty mám komponenty - ricottu sice ano, ale slunečnice ne.

    18g sacharidů komplet (1155kcal, 66 b, 88 t :)

    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Na grusovku mám všechny komponenty, tak zkusím...

    Vím že není, proto si tu na to stěžuju a doufám, že to už někdo pořešil :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    NAVARA: Tento recept jsi zkusil?
    Jogurtové pečivo - Recept na nejen Paleo snadno
    https://paleosnadno.cz/recept/jogurtove-pecivo/
    Nebude to molitanová žemla běžná u tohoto jídla, ale pohromadě drží. Zkus uplácat housky.
    Ale obecně LC pečivo moc vzdušné není, co jsem zatím zkusila.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Z čeho udělat housky na burgery, aby bylo dostatečně široké, pevné, vzdušné a současně to nemělo tolik sacharídů?
    Všechny recepty co jsem zatím našel / zkusil končí malým hutným bochníčkem, co se po prvním kousnutí rozpadne...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LENNOX:
    KRISKA: tak to se mate, vazne. ja uz nektery jidla/ingredience nemuzu ani videt, trva to mesice a docela me to stve, protoze jestli to takhle pujde dal, tak nevim, co budu jist.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LENNOX: jo, tohle jezeni jidel furt dokola beru jako obri vyhodu, protoze staci najit nejakej pouzitelnej set a obcas doladit zaklad.
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    KRISKA: i feel you man. chce to jen si "zdostupnit" ty zadouci veci, je jedno, ze je jis porad dokola, pokud to tobe osobne nevadi, naopak - tohle je presne jeden z duvodu, proc jsem zustal u carnivore. jsem dusi minimalista a kdyz jsem zjistil, ze to vlastne vubec netrebuju, ba dokonce, ze mi je bez toho lip, tak uz ani nemam chut porad shanet ingredience, recepty a delat s jidlem tri prdele veci, aby bylo vubec pozivatelny - s kvalitni surovinou staci minimalni nebo zadna uprava. nejak mi to silenstvi okolo vyvarovani ted s odstupem casu prijde jako docela velkej disconnect od reality - a to podotykam, ze jsem byval pravidelnym ucastnikem food festivalu :D
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LENNOX: jogurt s ovocem/ maso se zeleninou/ syry/sunky/zmrzlina. nemam na jidlo cas a jim proste furt dokola veci co sou snadno dostupny a nevyzadujou moc pripravy, ted mam prostor se na to zamerit protoze sem omezila jiny aktivity ze zdravotnich duvodu a doufam, ze si pak vytvorim navyk kterej pujde lip udrzovat az se vratim zpatky k beznymu mimo domacimu programu
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    POZITRON: kdyz na to prijde, tak pouzivam skvarky jako univerzalni "neco k zakousnuti", jenze mi dost casto jen lezi v lednici, protoze proste po jidle uz zas dlouho nezvladnu nic dalsiho snist :D
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    KRISKA: 100g je dost, jenze tech i 50g pro nekoho muze byt hodne, to si holt opravdu musis vyzkouset na sobe. jaky jidelni zvyklosti mas namysli?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POZITRON: Nesušenej se rozteče a vysuší, suchej extruduje, když je vysoká teplota. Neptej se mě proč. :-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KOCHANSKA_CH: cim je to pak jiny se susenim nez bez?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KRISKA: Tak si stáhni aplikaci na vaření od Grusovky, inspirace je tam dost:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.swingingdogs.paleosnadno&hl=cs
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POZITRON: Pár dní sušíš plátky sýra nakrájené na čtverečky, pak je vrzneš na papíře do horké trouby - ale musíš hlídat, nafouknou se jak popkorn a skáčou po troubě. :-)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: na zelenejch ujizdim, hmmm :) jeste to nemam uplne donastudovany, vsechno to ok jidlo ale nechtela sem to zas moc odkladat. bez poradnyho pristupu k pc jen s webem na telefonu su takova zpomalena v ziskavani informaci, ktery si nepamatuju
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Nemate tip na nejakou prasarnu k filmu na zpusob syrovych chipsu z trouby? :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KRISKA: A zelený banány? :-)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: jj, to zlepseni spanku sem tenkrat na diskuzich hodne postrehla a sama sem ten rozdil vnimala. No hlavne nezvlcet. a obrecet banany mozna :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KRISKA: Lidi píšou, jak se při LC cítí líp a dobře spí, určitě to benefit kvalitní stravy bude.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: to rozhodne :D no uvidime. tenkrat (hm, myslim ze muj prvni lowcarb pokus byl v zime 2014) selhal na vikendovym jidle... v zime se dalo a s nastupem jara sem silene zvlcela a napred to bylo ze neresim vikendy, pak uz ani v tydnu... a jak to vypada po 5 letech netreba zduraznovat :D
    ale pamatuju si, ze se se budila lehce driv nez sem musela krasne vyspana. ted fakt blbe spim a dneska sem.nezvladla ani vstavat na budik... :(
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KRISKA: To pak můžeš aj míchat a míchat a míchat. :-D
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: no muj dost velkej problem je nulova pritomnost v domacnosti :D ale salat se musi krajet a jogurt staci vyndat z lednice, ze... tak si rikam, ze jak su hur pohybliva budu mit prave vic casu krajet a krajet a krajet :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam