• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    O životě a sportu s málým množstvím sacharidů ve stravě.

    Spočítejte si, kolik jíst makronutrientů http://keto-calculator.ankerl.com/
    IF calculator (thx to MAGUMI) http://www.1percentedge.com/ifcalc/

    Úvod do Low Carb česky

    Vše co potřebujete vědět o ketóze http://www.reddit.com/r/keto/wiki/faq

    Sesterský klub: [ Primal a paleo - zkušenosti, recepty ]



    rozbalit záhlaví
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LENNOX: nastesti me nelimituje nechut tyhle veci jist, jako v podstate hodne dlouhodoby "preziti na nicem" takze ty desne obri porce jidla sou nezvykly :D
    slehacku na ex vypiju klidne hned za pokladnou:D

    myslela sem proste spis jen zda v dny s nizsim prijmem sacharidu nez tech 50g pridat energeticky v tucich, nebo to neresit a zatim nechat byt, nebo je treba lepsi ty sacharidy dohnat.
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    KRISKA: s tim tukem je to hodne psychologicka zalezitost, mam pochopeni - sam ted se shovivavym usmevem vzpominam na casy, kdy jsem orezaval tuk z parmsky sunky (nekecam), ze steaku nebo z vypecku, maslo nanasel mikroskopickou vrstvou, sklenice sadla bych se nedotkl ani 12m tyci, kdybych nejakou mel, a kachni kuzi nepozrel snad ani pred popravci cetou. a vajicka? ty jsem miloval vzdycky, ale jednoznacne slo o "guilty pleasure" :D

    jinak je fajn, ze o tom celkove premyslis, ale zase neni dobry to moc prekomplikovavat a analyzovat, dokud jeste nemas zadny solidni data. co mas v planu, dava smysl, dej tomu mesic a pak se uvidi.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LENNOX: jo, beru ji orientacne spis z hlediska, abych toho fakt jedla dost, jinak dlouhodobe sem za posledni mesice mela i problem prekrocit 5000kj, asi tim ze hodne zeru tu zeleninu a nemam tak pocit hladu, protoze su uz zaplacnuta.
    Dost zvazuju zavest opet ranni ritualek kafe se smetanou:D

    myslim, ze i to byl problem, proc sem tenkrat s low carb skoncila, protoze dlouhodobe sem proste nebyla schopna dost jist ty ostatni veci. melo to teda jeste jedno pozitivum - zmizely deprese a pridruzeny vykyvy nalady do letargie a vzteku, takze sem cca do tech 100g sacharidu uz zustala ale postupne sem sklouzla zas k tomu ze "vubec nejim" a nevim je to vsechno proste nejak zmateny a propojeny, vlastne asi ten spoustec mizernyho spani mi pripomenul i ty ostatni veci, je to vsechno proste asi propojeny a mozna jediny co staci je ta ranni smetana navic a olivace at to pekne plave a ne at to jen omasti misu pro myti....
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    KRISKA: hlavne ne low-fat keto :D pokud je to nezvyk, navysuj postupne a nejakej cas si vsechno zapisuj, at mas jasno, co s tebou co dela, kalkulacku ber spis orientacne, nez dogmaticky. je kazdopadne vhodny telu vyslat signal, ze jidla je dost a nemusi drzet bazalni metabolizmus tak zkratka a pomoct mu s adaptaci prisunem tuku. rano si das smetanku, par vajicek, tunaka vykoupes v olivovym oleji a hned budes jinde. pokud vsechno zvladnes snist rano a dopoledne, to v principu neni spatne, ale ze zacatku se soustred primarne na to, abys jedla dostetecne. vetsi mnozstvi vlakniny je bohuzel blby v tom, ze ti zaplacne zaludek, ale na rozdil od proteinu s tukem nezasyti (aspon me teda ne) a pak do sebe dostat ty podstatny veci, to je boj.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    budu mit mozna blbej dotaz - nejak uz si proste ten svuj pokus 5 let zpet nepamatuju, mlhavy povedomi co ano/ne mi v hlave zustalo, dala sem si do kalorickejch tabulek cile dle kalkulacky na paleosnadno (muj desnej problem obecne je proste malo jidla) ze budu i vyplnovat, ctu primal blueprint a znovu si tak nejak delam pruzkum co spis jo a co ne...

    ale mam lehce zmatek u tech tuku, v kalkulacce je pro udrzeni hmotnosti/hubnuti ruzny cisla, rikam si, ze kdyby u toho sly treba 3kg dolu, ze bych se nezlobila ale predchozi 3 dny sem dala tak 30g sacharidu/den a ted si nejsu jista, zda v ty dny mam teda vic pridat tuku, nebo se na to vykaslat a nechat to tak.

    je teda pravda, ze mi bude asi chvili trvat vubec splnit ten vytycenej cil 7000kj, ale to jidlo v mym pripade je fakt trochu zlo. vim, ze bych to pocitat a resit vubec nemusela, jenze je mi uplne jasny ze bych sklouzla hned do rezimu pul ledovyho salatu s pulkou tunakovy konzervy k snidani a druhou pulkou k obedu... a vetsinou jim jen 2x denne a po obede uz nic - a ok, je tam dost zeleniny, ale v podstate nic jinyho a vim, ze se proste musim naucit toho snist vic a ze kdyz si to ted hlidam kvuli tem sacharidum tak je skoda hlidat jen to a to ostatni vynechat. chci tomu venovat pozornost komplexneji, protoze zacinam mit obavy, ze po 30 uz taky nebude telo tak schovivavy a cim dyl budu jist 2x denne a nedostatecne tim hur. navic treba i regenerace asi horsi...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Na grusovku mám všechny komponenty, tak zkusím...

    Vím že není, proto si tu na to stěžuju a doufám, že to už někdo pořešil :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    NAVARA: Nebo toto?
    Ricottové kaiserky - bez mouky a lepku - Jídelní plán
    https://www.jidelniplan.cz/recepty/ricottove-kaiserky-bez-mouky-a-lepku
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    NAVARA: Tento recept jsi zkusil?
    Jogurtové pečivo - Recept na nejen Paleo snadno
    https://paleosnadno.cz/recept/jogurtove-pecivo/
    Nebude to molitanová žemla běžná u tohoto jídla, ale pohromadě drží. Zkus uplácat housky.
    Ale obecně LC pečivo moc vzdušné není, co jsem zatím zkusila.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Z čeho udělat housky na burgery, aby bylo dostatečně široké, pevné, vzdušné a současně to nemělo tolik sacharídů?
    Všechny recepty co jsem zatím našel / zkusil končí malým hutným bochníčkem, co se po prvním kousnutí rozpadne...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LENNOX:
    KRISKA: tak to se mate, vazne. ja uz nektery jidla/ingredience nemuzu ani videt, trva to mesice a docela me to stve, protoze jestli to takhle pujde dal, tak nevim, co budu jist.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LENNOX: jo, tohle jezeni jidel furt dokola beru jako obri vyhodu, protoze staci najit nejakej pouzitelnej set a obcas doladit zaklad.
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    KRISKA: i feel you man. chce to jen si "zdostupnit" ty zadouci veci, je jedno, ze je jis porad dokola, pokud to tobe osobne nevadi, naopak - tohle je presne jeden z duvodu, proc jsem zustal u carnivore. jsem dusi minimalista a kdyz jsem zjistil, ze to vlastne vubec netrebuju, ba dokonce, ze mi je bez toho lip, tak uz ani nemam chut porad shanet ingredience, recepty a delat s jidlem tri prdele veci, aby bylo vubec pozivatelny - s kvalitni surovinou staci minimalni nebo zadna uprava. nejak mi to silenstvi okolo vyvarovani ted s odstupem casu prijde jako docela velkej disconnect od reality - a to podotykam, ze jsem byval pravidelnym ucastnikem food festivalu :D
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LENNOX: jogurt s ovocem/ maso se zeleninou/ syry/sunky/zmrzlina. nemam na jidlo cas a jim proste furt dokola veci co sou snadno dostupny a nevyzadujou moc pripravy, ted mam prostor se na to zamerit protoze sem omezila jiny aktivity ze zdravotnich duvodu a doufam, ze si pak vytvorim navyk kterej pujde lip udrzovat az se vratim zpatky k beznymu mimo domacimu programu
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    POZITRON: kdyz na to prijde, tak pouzivam skvarky jako univerzalni "neco k zakousnuti", jenze mi dost casto jen lezi v lednici, protoze proste po jidle uz zas dlouho nezvladnu nic dalsiho snist :D
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    KRISKA: 100g je dost, jenze tech i 50g pro nekoho muze byt hodne, to si holt opravdu musis vyzkouset na sobe. jaky jidelni zvyklosti mas namysli?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POZITRON: Nesušenej se rozteče a vysuší, suchej extruduje, když je vysoká teplota. Neptej se mě proč. :-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KOCHANSKA_CH: cim je to pak jiny se susenim nez bez?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KRISKA: Tak si stáhni aplikaci na vaření od Grusovky, inspirace je tam dost:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.swingingdogs.paleosnadno&hl=cs
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    POZITRON: Pár dní sušíš plátky sýra nakrájené na čtverečky, pak je vrzneš na papíře do horké trouby - ale musíš hlídat, nafouknou se jak popkorn a skáčou po troubě. :-)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: na zelenejch ujizdim, hmmm :) jeste to nemam uplne donastudovany, vsechno to ok jidlo ale nechtela sem to zas moc odkladat. bez poradnyho pristupu k pc jen s webem na telefonu su takova zpomalena v ziskavani informaci, ktery si nepamatuju
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Nemate tip na nejakou prasarnu k filmu na zpusob syrovych chipsu z trouby? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam