• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: ale potesit me to tesi, protoze pamatuju, ze kdyz sem tenkrat mela do 50g tak se mi vaha nehla ani o gram a tenkrat me to mrzelo pac vsichni psali jak hubnou i po tydnu dvou a ja 2 mesice nic :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KRISKA: Vydrž fakt aspoň tři měsíce, dřív nemá cenu vyrábět uzávěry. :-)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    hlasim ubytek 0,5kg za 10 dni :D a 3 dny paradniho spanku s buzenim se tesne pred budikem. to sem nezazila uz veky...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    NAVARA: jo ale me by mozna stacil jeden, dva, prijde mi zbytecny kupovat obri baleni a pak se toho snazit zbavit nebo to pak za 2 roky nekde vyhrabu a akorat vyhodim. Nejak to merit asi uplne nepotrebuju, spis proste jen zvedavost a takovych kravin mam doma tunu co z toho odeberu jednu vec a pak se to jen vali
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KRISKA: Jer jich tam jen 50 a potřebuješ je udržet v suchu (což ta krabička v sobě má)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    NAVARA: no vcera sem to tak spis pochopila ale dneska mi to nedavalo smysl takze pro ujasneni.

    Jj, merila sem se +- stejne, rano pred odchodem do prace. vypada to lip, kdyz obvod pasu nezacina 9:D

    a odpo se zajdu optat na ty pasky, snad to nekde budou mit jen na kusy. zbytecny brat cely obri baleni pro me
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KRISKA: Nemyslím - poslední téma i můj post bylo o půstu, tj. psal jsem o kompletním vypnutí příjmu potravin :)

    Měř se ve stejnou dobu, ideálně za stejného stavu (např. ráno, nenajedená, vyprázdněná), ať to jde porovnávat.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    NAVARA: jinak sem myslela snizenej prijem cukru, nejsu si jista, zda myslis stejnej sjizenej prijem... zacala sem naopak jist kaloricky o neco vic.

    A rano sem se pemerila (v pase) a mam -1 cm, tak budu delat, ze to je tema 8dnama a ne prazdnym pupkem :D abych mela radost a motivaci vydrzet :D
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    NAVARA: rozhodne se neda rikat tomu co delam trenink, spis lehka kompenzace sedaveho zamestnani:D ale mela sem ted 4 tydny v podstate pauzu kvuli vyhozenymu obratli a nejsu si jista, zda me to dnesni cviceni zas neposunulo bliz stavu "nemuzu se hybat" nez "mas to uz 5 dnu nahozeny tak si uzivej svobody pohybu"

    - jinak kdyz se zrovna muzu hybat tak chodim 2x tydne na lekce pole dance a o vikendu na vylety
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KRISKA: No to se urcite prizpusobi snizenemu prijmu :) Ale bazal spalit musi tak jako tak a poradi si neco pres mesic. Potom uz by mel prijit ten skutecny hlad, kdy zacne byt ohrozena funkce zivocichare.
    A nezapominat, ze je to v klidovem obdobi - ve chvili, kdy k tomu pridas psychicky / fyzicky stres, bude to vyrazne nekde jinde.

    Co se "uz to prislo?" tyka - nejjednodussi mas sehnat si https://www.lekarna.cz/dp-diaphan-50ks-1/ a merit to jimi.
    Ohledne treninku - psala jsi, co cvicis a jak dlouho?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    tak nevim, zda nenastupuje to prevykani na nizsi prijem....dneska cvicit poprve po mesici, nejchytrejsi napad to asi nebyl, coz neni predmetem, uplne sem citila tres a jakoby zavrate, ale nemyslim ze to bylo kvuli tomu, ze sem delsi dobu necvicila, spis snad signal ze se telo naladilo na novou vlnu...? po tydnu by asi uz i mohlo mozna preladit... nevim. nebo nedostatek jidla dopo?

    Rekla bych, ze se snazim mit aspon tech 120g tuku ale s pocitem hladu celkem bojuju posledni dny pravidelne, tak si davam neco, kdyz prijde (vetsinou takhle k veceru), kaloricky toho ted snim lehce vic nez predtim a presto dostavam hlad, takze dojedenim se snadno dostanu kolem tech 7200 (nastaveno z paleo snadno)-7500 na ten denni cil, coz je asi dobre. Nejsu zvykla ale mit takhle casto hlad... a chtit jist 3x denne je pro me trochu scifi, tak su zvedava.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KRISKA: Kdysi davno, jeste za mlada a na sacharidech, jsem si po precteni nejakych materialu rekl, ze zkusim overit tu hypotezu, ze zdravy clovek bez stresu (psych i fyz) vydrzi bez jidla 40 dni - mesicnim pustem :)
    Prubeh vesmes presne dle popisu - prvni dny pocit hladu (poznas, ze vetsinou mas spise chuti / jsi zvykla jist a ne hlad), jak byla energie v zasobach, nic hrozneho nebo tyraveho / stacilo se mu nevenovat. Nekdy treti - ctvrty den pote zcela zmizel.
    Cca po 14 dnech spolubydlici prinesl kure a bylo to v haji :)

    Zjistil jsem, ze u mne hlad nedela zadne vyrazne komplikace, stejne tak jako navrat k normalnimu stravovani po kratke dobe (mel jsem pripravenu "navratovou" stravu, ktera je nenarocna na traveni a umoznuje pomaly rozjezd a obnovu).
    Pocitove ze bych bez problemu zvladl i tech 30 dni - zadne spatne stavy apod. Meril jsem pouze ketony v moci (tehda se strasilo acidoketozou, bez uvedeni, ze se tyka jen diabetiku), nemeril jsem (nemel jsem cim) ubytek svaloviny.

    Dnes mam vyrazne vice svalu, tak se o ne lepe staram :) Traveni si mi i na ketu celkem poradi - pokud to presvihnu do lowcarb, tak jsem do druheho dne zpatky, kdyz jsem to jednou vzal trochu vice (oslava), byl jsem zpet ctvrty den.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    KRISKA: po cca 3 letech dennich IF je pust snadny, jde o to (u me) jen intelektualizovat ciste zvykovou (a nefyziologickou) zpravu mozku 'ted obycejne jis obed', do 20 minut na to zapomenu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LENNOX: Ale lidi to tak nemají, na poslední výpravě na motorce se část chlapů vrhala na každý benzínce na nějaký hnusy, co tam byly k jídlu. Já si objednala pořádnou večeři až v hospodě a ještě ušetřila. Ale je fakt potřeba se adaptovat postupně. Pak si svačinu nosíš všude s sebou ve formě vlastního špeku. :-)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    mam obecne venku trochu problem s nechutenstvim. zatimco v pracovnim zivote muzu denne jist eidam k snidani, na vylete, kdyz vidim uz po treti v mesici eidam ackoli sem ho treba jinak nemela tydny , tak se mi jen z predstavy ho jist udela mdlo. Privezu ho z vyletu z domu a v pondeli ho s chuti sezeru k snidani.

    A takhle to mam se vsim jidlem na ven. Jediny, co muzu na vylete jist +- porad sou orechy. takze nejaka forma nepotreby jist by mi to asi hodne ulehcila
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    LENNOX: Přesně tak. A i ta svoboda ohledně druhu jídla - je prima, že přes týden můžu fungovat na ovoci, a přes víkend na vajíčkách, slanině a sýru a vědět, že když budu mít dost bílkovin, tělo i hlava si poradí a budou pracovat, jak mají.
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    MAGUMI: co si budem povidat, vyrazit do prirody nebo vlastne kamkoli a nemuset resit, co si kazdy dve hodiny nacpat do bricha, aby clovek nepadl na drzku nebo nebyl hangry na vsechny nebozaky okolo, to je svoboda.
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    KRISKA: grats :D

    protoze je to hlavne o psychice a vztahu k jezeni. IF v tomhle fakt dost pomuze, skocit hned do tridenniho pustu by se mi taky uplne nechtelo.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    LENNOX: Je lepší jíst pravidelně a strukturovaně, ale na druhou stranu je super, když si člověk natrénuje metabolismus tak, aby zvládl fungovat (fyzicky i duševně), i když se k jídlu chvíli nedostane, nebo aby zvládal plynule a hladce přejít ze sacharidů na keto a zase zpátky. Člověk je pak ohledně jídla mnohem svobodnější.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: to byla souhra okolnosti...

    jinak sem byla zvykla jist v 6 velkej jogurt s orechama a jabkem, ve 12 obed a vyjimecne neco odpo/k veceru podle hladu/chuti, vlastne jidlo 2x denne realita poslednich minimalne 2 let... takze bezne sem v sobotu treba nechtela delat snidani a jedla az kolem 11 a ok (tzn tech 24h od posledniho jidla), tak nevim, co to bylo za haluz, ze se mi udelalo tak moc zle z hladu "bezduvodne".

    jasny, kdyby se moje telo rozhodlo upustit nejakej gram speku, rozhodne to nemam zkoumat hned :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam