• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    KRISKA: grats :D

    protoze je to hlavne o psychice a vztahu k jezeni. IF v tomhle fakt dost pomuze, skocit hned do tridenniho pustu by se mi taky uplne nechtelo.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    LENNOX: Je lepší jíst pravidelně a strukturovaně, ale na druhou stranu je super, když si člověk natrénuje metabolismus tak, aby zvládl fungovat (fyzicky i duševně), i když se k jídlu chvíli nedostane, nebo aby zvládal plynule a hladce přejít ze sacharidů na keto a zase zpátky. Člověk je pak ohledně jídla mnohem svobodnější.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: to byla souhra okolnosti...

    jinak sem byla zvykla jist v 6 velkej jogurt s orechama a jabkem, ve 12 obed a vyjimecne neco odpo/k veceru podle hladu/chuti, vlastne jidlo 2x denne realita poslednich minimalne 2 let... takze bezne sem v sobotu treba nechtela delat snidani a jedla az kolem 11 a ok (tzn tech 24h od posledniho jidla), tak nevim, co to bylo za haluz, ze se mi udelalo tak moc zle z hladu "bezduvodne".

    jasny, kdyby se moje telo rozhodlo upustit nejakej gram speku, rozhodne to nemam zkoumat hned :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KRISKA: Půst má zákonitosti, právě ta návratová fáze k jídlu může udělat paseku, stalo se mi to. Návratovka by byla lepší v klidu po dovolené. Spíš trénuj větší mezery (IF nebo OMAD) mezi jídly a při nižších sacharidech ti nebude lítat inzulín a dělat hlad. Zralej sladkej banán není ideální, raději teda pořádný jídlo, po kterým zas vydržíš dost hodin.

    Nějaký výsledky, při změně stylu, bych hodnotila tak po třech měsících, ale to spaní je jistě gut! :-D
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LENNOX: ve ctvrtek sem si dala prvni jidlo az kolem obeda pote, co se mi od rana zvysovalo kruceni v brise a pak mi kus bananu udelal tak nejak podivne, zajedla sem to trochou salatu a vajickem a po tom jidle se mi udelalo jeste hur... a docela me to na cely odpoledne odpalilo. predstava ze bych mela v poho dat 2 dny je docela desiva :D

    ps: na dnesek sem spala uplne hrozne dobre a skvele. nevim, jestli to uz muze mit vliv po tydnu... ale i kdyby to bylo jen placebo tak huraaa
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    KRISKA: ja mam zrovna celkem "natrenovano" diky IF/ADF, co jsem ted nejakou dobu praktikoval, ale vesmes vsichni lidi na ketogenicky diete, co se adaptovali, maji potencial zvladat pust daleko lip, nez bezna populace. pocit hladu mi prichazi hlavne po narocnejsi fyzicky aktivite nebo proste narazove, treba kdyz vedle mne nejakej bezcitnej darebak ji :D a rychle odezni.

    mimo to si myslim, ze clovek by mel v klidu zvladnout treba dva dny bez jidla, aniz by se psychicky nebo fyzicky hroutil, i kdyby jen pro survival ucely :D

    pemikan si na zkousku kup, je to dost prace.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    a pust nejak trenujete nebo proste jen treba 3 dny nejite a i pres pocit hladu to nejak date nebo pocit hladu nemate?

    pemikan kupujete (kde) nebo domaci? nezni to moc vabne ale asi je to o zvyku a ochote to zkusit, ale asi bych radsi zkusila napred koupit ale na sherpafood co mi vyhodil google sem to nakonec nenasla...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LENNOX: Na dovolené mi velmi vyhovuje, že zvládám jíst jen 1x denně. A to ať už si jídlo vezem nebo se stravujem po hospodách či nakupujem.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: dik, vypada to skvele, zkusim s tim zaexperimentovat
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    KOCHANSKA_CH: souhlas. kdyz jedu pryc jen na par dni, tak si dam radeji pust, protoze jsem linej resit logistiku kolem jidla. a na delsi dobu nekde v divocine idealne pemikan.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KRISKA: Dosušený toasty - světlý jsou s kokosovou a tmavý s chia moukou.

    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: jj, suseny maso taky klasika.
    Ja uz su schopna lovit leda mezi regaly, to bych dlouho nevydrzela:D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KRISKA: Vandry? Tak s sebou sůl a koření a živit se lovem. :-)
    Jo, tahat jídlo na hrbu je náročná disciplína, to tě obdivuju, já už se na to můžu vyprdnout.
    Sušený maso z domu, jsou na internetech návody.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KRISKA: Ne, upeču dle postupu, nechám trochu vychladnout a potom suším na nižší teplotu s pootevřenýma dveřma, aby unikala vlhkost. Kdybych to pekla dýl, tak mám uhlí.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: su lehce zmatena pojmem pecu a dosusim. peces je dyl nez je recept a tim dojde k dosuseni?
    ja driv pekla orechovej chleba ale obcas byl hodne mokrej a trhal se a trvanlivost max 3 dny. Jinak upresnim - jde mi o vandry a tahani jidla po kopeckach na zadech, takze zadny sklo, zadny konzervy, problem s odpadama.

    salamy, tvrdy syry to je klasika. Obcas je moznost neco dokoupit ale takova nespolehliva.

    na ty lneny toasty se podivam.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KRISKA: Peču si lněné toasty, které potom dosuším v troubě do tvrdosti sucharů, pak neplesniví. Plus třeba sezamové krekry. A teď jsem s sebou měla sklenici vepřového rillettes. Ideálně zavařeno v porci na jedno jídlo, když není lednica. K tomu kyselé okurky, dají se sehnat zavařené bez cukru. A nebo si koupím fakt kvalitní konzervy s paštikou či masem, případně sardinky. Škvarky se taky nekazí.
    Dobrej fermentovanej salám se ale hodí koupit trochu s předstihem a dosušit v chladu.

    Záleží taky, jestli je někde možnost si něco cestou koupit, pak je to jednodušší.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    zatim teda prvnich 7 dni, krotit se s ovocem je blby hlavne kdyz vidim, jak to tu nikdo neji (dostavame v praci) a dost se to vyhazuje, to me trha zily hodne.

    v sobotu nebo kdy sem mela fakt dost hlad, ale nejak sem to preklenula a vic si to hlidam, ale neni to uple bez prace.

    Dotaz prosim, co idealne brat na cesty, kdy treba 5 dni neni pristup k lednicce? nejaky osvedceny veci a typy? jasne, orechy vydrzej, daji se udelat domaci tycinky s kakaovym maslem, orechama - budu muset se na vyrobu vrhnout, slanina vydrzi dva dny, syr vydrzi dyl...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Tak vyzkoušel a jsou dobré, první jsem sněd ještě před obědem a na ten zbytek masa budu muset upéct nové :) Jako druhý pokus budou od grusovky sezamové burger housky, páč na ty mám komponenty - ricottu sice ano, ale slunečnice ne.

    18g sacharidů komplet (1155kcal, 66 b, 88 t :)

    LENNOX
    LENNOX --- ---
    NAVARA: presne to jsem ji psal :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KRISKA: Nemusí, já znám lowcarb jako "do 100g", ale jak vidíš, i definice keta apod nejsou pěvně daný :) U keta to poznáš podle množství acetonu v dechu anebo ketonů v moči (praktičtější) / krvi (přesnější), jestli právě pro tebe dodržuješ tu správnou dávku.

    LENNOX: No nenarveš do ní ze začátku 100g tuků, když jede nízkokaloricky... bude muset zvyšovat postupně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam