Čaute lidi. Asi sem k Vám budu nahlížet a možná i něco přihodím, zeptám se. Protože za mě je tohle neuvěřitelný objev. Ani nemluvím o nějakém hubnutí, ne že by mi po 3 dětech nebodlo dát dolu pár kilo, ale celkově to tahání dětí, kočárku, věcí, práce na chalupě, vedlo k velmi nepříjemným zánětům na zápěstích. Bylo to dost blbý a já dost upadala v pekelný stavy, protože představa, že na chalupě nemůžu v klidu hodit lopatou nebo vidlema mě ničilo. (nebo teda se zapřením jsem mohla, jenže následovně jsem si v tejdnu v kanclu ani nebyla s to odnést kafe jednou rukou ke stolu a následky přetrvávaly dlouho) Do toho se mi najednou vrátil i zánět do dásní a já si říkala, no doprkýnka, vždyť nežiju jak čuně,zuby si čistim, ruce mažu, rehabilituju, proč to moje tělo není s to to zmáknout?! A pak to přišlo, přes svůj oblíbenej podcast na YT jsem se dostala k jedný doktorce, která jede keto už víc jak děkádu (jí k tomu teda přivedla její profese, je to lékařka psichiatrie) a jak to tam chválila, řekla to kouzený slovíčko "záněty"... chytla jsem se toho. Protože ruce jsou ruce, že ano. Šla jsem do toho dost po hlavě. Nejdřív jsem si dala několikadenní vodní půst, abych se nějak zrestartovala. A od té doby hlídám cukry aby byly pod 40g. Výsledek? Už během půstu mě přestala bolet zápěsti, když jsem byla v klidu. Pak jsem dva týdny jela podle keto pravidel a jela na chalupu. Střihala jsem větve na jabloních, tahala štafle, štěpkovala, prostě testovala, jestli něco. A nic! Po dloooooouhý době, po letech! Jsem jela domů a nemnula jsem si bolavý ruce. Je to teprve měsíc a je to furt stějně dobrý. Já to nechápu, ... fakt. Možná to nejde brát jako nějakej univerzální mustr, ale u mě to funguje jak kouzlo. Krom stravy jsem nic nezměnila. A jestli je tohle fakt to kouzle, trochu mě štve, že tohle nikdo nikde neřekne. Proč mi doktror neřekne, "přestaň se cpát těma uhlohydrátama už!" Vim, dlouhý, neznáme se, možná Vás to nezajímá. Prostě mám potřebu do světa křičet tenhlemůj malej objev :-D doma už je tim štvu. A má to takovou druhou rovinu, .....mám teď výčitky, když vařím doma dětem a dělám ty jejich taaak milované těstoviny, mažu ty rohlíky, pěču ty makovce :-/ Vy co jste tu a vaříte dětem, je low carb i celá rodina? Případně pokud jste přecházeli celá rodina, dělali jste to postupně nebo naráz? Tak dík a ahoj