KETHAMINA: Driv jsem trpel na paleni zahy a myslel jsem si ze je to "prekyselenim zaludku." Vim ze to bude znit kontraintuitivne (i me chvili trvalo to "spolknout"), ale u vetsiny lidi na "standardni diete" je ten problem opacny. Nas zaludek ma mit te kyseliny fakt hodne. Ale dlouhodobou kombinaci konzumace antibiotik, prasku proti bolesti, steroidnich / kortikoidnich leciv a cukru, ji mame vetsinou velice slabou. A prilis naredena kyselina zpusobuje uvolneni jicnu, ktery pak dovoli jeji uniky nahoru az do krku ci dokonce az do dutin. Tim se tam take zavlecou bakterie, ktere by v normalni hladine zaludecni kyseliny vychcipaly. Takze paradoxne, pokud ma clovek problemy s palenim zahy a refluxem (ci vleklyma zanetama dutin), chce to s behem jidla polykat neco jako Betaine HCL, ktery vytvori dostatecne mnoztvi kyseliny, aby se jidlo dostatecne natravilo a jicen zustal zavreny. True story, mam to vyzkousene.
Jinak rekl bych ze prekyseleni organismu je klasicky vegan argument, ale dovolil bych si trdit ze pokud jis jen maso a tuk ve spravnych pomerech, tak se ti to proste nestane. Naopak je telo rovnovaze, protoze zpracovava pouze to na co jsme byli pred rozvojem farmarstvi biologicky prizpusobeni. Pokud masozravce pali zaha, tak je to proto ze se nechal zvyklat na zmrzlinu, narozeninovy dort, nebo pet piv.