ONDAR: Co se týká toho vážení, jsem na sebe docela fašoun a vážím vždycky, jenže používám tohle
http://www.doubleshot.cz/hario-v60-digitalni-vaha-se-stopkami.html a to je asi tak přesný, jako kdybych tu váhu předpovídal z lógru. Přesnost 0,1 je hodně velkej joke, reálně je ta přesnost tak 1-1,5 g! Což znamená, že vlastně taky nevážim, ačkoliv by se to tak pro nezávislého pozorovatele mohlo zdát. Nejvíc mě vždycky každý ráno s prominutim nasere, když si odvážim 18g, namelu a najednou je z toho třeba 17,3g.
Jinak dneska jsem zkusil konečně uvařit tu Indii, co jsem "naložil" do pytlíku po houbách shitake. Bohužel jsem ve své demenci mezitím rozdal zbytek té várky, který nebyl naložený, takže jsem to nemohl porovnat, ale přišlo mi, že to na tu chuť vliv mělo a dokonce mi to chutnalo o dost víc. Káva ztratila původní lehce agresivní "zemitost" (není to správný popis té chuti, ale jiný mě teď nenapadá) a byla taková víc smooth. Rozhodně v podobném duchu budu pokračovat v experimentování! Kdyby měl někdo chuť, mám ještě tak 40gramů doma, tak se třeba stavte kolem poledne na kafe na Vinohrady!