• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    a když jsme u těch DeS, vzpomněl jsem si na tuto tíživou klapku z piana... brrrr...

Demon's Souls OST- 13 Fool's Idol.wmv
    http://www.youtube.com/watch?v=yqCM86oxmtc
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    OTAKAR: DeS!
    VESNACH: moc hezky napsané!
    VESNACH: Souls hry jdou dohrát? .)
    JOPS
    JOPS --- ---
    VESNACH: sry :) bylo to pro OTAKAR: :)))
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    JOPS: tos asi nepsal me :) me jednicka v globalu taky bavila vic a povazju ji za lepsi hru, ale ke dvojce se vracim a budu vracet, protoze pvp. A tu hru nehanim, uzil sem si ji kralovsky... takze vlastne nemam duvod pyskovat- jenom pokud to budu srovnavat s predchozima titulama.
    JOPS
    JOPS --- ---
    VESNACH: DS1 je pro me lepsi hra. dS2 si uzivam taky paradne, ale level design z jednicky to fakt neprekona ani omylem. Az v jednicce budes objevovat zkratky mezi jednotlivyma lokacema, tak srdicko pri objeveni radosti zaplesa :) a jednicka je mnohem vice hardcore. Tam pres hubu budes dostavat mnohem casteji :)
    KONDIK
    KONDIK --- ---
    VESNACH: Jasne , Tower of Latria , zazitek , jiste :))
    *zvonecek* YOU DIED ):
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    VESNACH: Hm, aha, to dává smysl. Ok, tak to bude DS1!
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    OTAKAR: no... hele, kdyz se nad tim trochu vic zamyslim, po dvojce bych volil spis jednicku, kdybych se rozhodoval, cim pokracovat.
    Z jednoho jedinyho prostyho duvodu, ze uvidis ty odkazy na mista, osoby, predmety, neosoby etc. dokud to mas v hlave :) DES je v podstate uplne jina hra a podobnosti s osatnima souls titulama tam neni tolik, jako mezi ds1 a ds2. Ten lore je v DES jinej a stejne, az dohrajes ds1, tak ti to neda a DES si zahrajes tak nebo tak, protoze: kdo jednou dohraje souls hru, tak je to jako by se upsal dablu a uz nikdy nebude chtit hrat nic jinyho :) je jedno, jestli to je stary nebo novy.
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    VESNACH: Pěkný shrnutí, dík.
    PvP mě až tak nebere, hlavně mě to uchvátilo právě atmosférou.
    Něco ale vybrat musím, navíc jestli se dá očekávat zhruba stejná herní doba kolem 100 hodin, tak to mám na hodně dlouho, u DS2 jsem se trošku utrhl ze řetězu a hrál i třeba ráno před prací, což by se už nemělo opakovat, potřebuju dělat i jiný věci, než pracovat, spát a souls :)
    Tak já zkusím asi DeS, kdybych nevydržel starší zpracování, tak přejdu k DS1.
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    OTAKAR: tezko rict. Pokud navazes ds1 tak budes mit nepochybne daleko kvalitnejsi zazitek, ktery dvojku lehce prekona, a to bezezbytku. Uvidis, o kolik svetelnych let napred mela jednicka genialnejsi lvl design a celkove byla proste, jednoduse receno, daleko lip vymyslena. Tu hru si uzijes (pokud ti teda nejde o pvp, to uz si asi tak neuzijes), treba graficky sou to v podstete identicky hry. Na ps3 bych nepoznal rozdil.

Kdyz navazes DeS (jako ja ted v ramci repete), tak budes pocitovat ze zacatku technologickou zastaralost. Precejenom 4 roky od vydani uz je pomerne dlouha doba a jestli je v necem ds a ds2 lepsi, tak sou to propracovanejsi mechanismy a odladenejsi engine (i kdyz by se o tom dalo v pripade ds2 spekulovat) .
    Kazdopadne tenhle pocit se ztrati, jakmile vlezes do Stonefang Tunnelu, kterej je brutalni a nezavres hubu dokud nedokoncis Tower of Latria, coz je este brutalnejsi zazitek (hlavne druha polovina) a asi nejlepsi svet z cely hry, podle me.
    Po prvnim dohrani sem se tam ani nechtel vracet, abych to prosel poradne, protoze sem z tech mocalu pod vezema mel vylozene divnej pocit :D O nic lepsi, stejnej pocit, sem mel i ted v roce 2014 znova, ale to uz sem se hecnul.
    Tohle se mi treba za cely ds2 nestalo ani jednou, protoze a) dvojka je min hardkor b) debilni (ne, to je moc prisny: debilnejsi) level design a hromada life protection ringu zabiji atmosferu, kterou to proste mohlo mit lepsi. Takhle se, co se atmosfery tyce, predchozim dilum dvojka nemuze moc rovnat, i kdyz naslapnuto mela dobre.

U her vetsinou plati, ze diky technologickymu pokroku bejvaji pokracovani lepsi. Najde se ale par kousku, ktery sou vylozene takovy masterpiecy, ze cas u nich nehraje tak zasadni roli, a to je presne pripad des a das1. Takze je v podstate asi jedno, cim navazes :) oboji za to stoji.
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    Dlouho jsem to bez Souls nevydržel. Pořídil jsem DS1 i DeS. No a teď je otázka, co z toho si dát? Navázat na DS2 jedničkou? Nebo naopak DeS?
    NJORL
    NJORL --- ---
    NELLI: aha :) dik
    NELLI
    NELLI --- ---
    NJORL: steam, resp. steamworks nejsou všespásný, a hlavně nenabízej svoje featury by default. Ty featury musí do svý hry zakomponovat sami vývojáři (achievements, trading cards, cloud save storage, co-op via steam servers...). Pokud to neudělali, tak s tim nic neuděláš.
    NJORL
    NJORL --- ---
    Vratil jsem se k DS2, po kratsi pauze, a stale premyslim, proc me ta hra tak nechata, jako DS. Sel jsem v NG plus nahoru ke dverim Drangelic Castle a najednou na me vybafl cervenej smejd s obourucnim kladivem. A byl s nim tak rychlej, jako normalni dex postava s dikou ... pribehl ke me, lup lup odkryt drzeni stitu, dve rany, smrt ... jsem lvl 200 plechovka, utojim draka, a jeden nakoksovanej kladivar me sunda za 2 vteriny... koukal jsem pak na net, co s nim lidi delaj ... no co by ... ustrilej jej z dalky jedovatejma sipama ... tomu rikam invence ... no nevim no ... ted mam jit k tem dvema dragon riderum a rikam si, ze veskera slozitost bude plynout z toho, ze jsou proste dva. v celem DS byl jen jeden boss, kde byly 2 cile. byl nejtezsi samo. tady je to skoro vsude ... jsem divnej ja? nebo ta hra ...

a jeste bych mel jeden technickej dotaz. hraju naromalne pres Stym a musel jsem reinstalovat pocitac s novym diskem. nainstaloval jsem stym a DS2, ale nenahralo mi to ze stymu ty sejvy. Mohl jsem dat jen New Game. Tak jsem musel ze zalohy stareho disku prehodit ten save soubor a uz to slo. to je takhle by design? hlavni duvod, proc jsem si na Stymu DS2 koupil je, abych tam mel savy nadosmrti. nebo jsem neco udelal spatne?
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    XLEEF: dmg ma myslim stejnej, akorat dmg resistance se snizuje podle toho kolik mas giant souls

"Each Giant Soul halves his defense; without any souls, he has 32 times his base defense, and takes almost negligible damage per hit." - souls wiki
    XLEEF
    XLEEF --- ---
    JOPS: nekdy udela to, ze popolitne do strany :) to me mate... ale jinak se to da... hlavnej nebejt chamtivej a sekat vic nez je doporuceno :) to se nevyplaci
    JOPS
    JOPS --- ---
    XLEEF: jinak diky za video s drackem a popis jak na nej. Ted uz si ho davam k svacine :) on je fakt easy, akorat se nesmi udelat chyba. Sice me obcas prekvapi, ze udela pro me necekany pohyb, kdyz se blizim k nemu.
    JOPS
    JOPS --- ---
    DANCHEZ: ee, pokazdy mam vsechny :) ale asi to je tim, ze jsem v NG++. A zatim jsem neprisel na to, zda se NG+ nejak lisila od NG++, vsechno mi prislo stejne (mozna pred pavoukem byl jeden dark invader navic, jinak asi nic).

ten rozdil mezi NG a NG+ byl trochu prekvapujici :)
    XLEEF
    XLEEF --- ---
    DANCHEZ: ja myslel ze dmg ma porad stejnej jen zdravi mu to ubere .. ne ?
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    JOPS: nemel jsi v tech predchozich hrach vic giant souls?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam