• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OSCUROWildstar
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ETHAN: To bude nejaky novy problem poslednich patchu koukam.
    Nameplaty a sipky na qesty fungovaly bezvadne co jsem jel na winter patchi 2. A potom jsem dal addon na navigaci a nameplaty (viz nastenka-must have) a tudiz nevim jak vypadaji v puvodnim nastaveni. Zkusim se podivat.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    O víkendu jsme se s přítelkyní podívali v rámci stress testu do hry a za sebe musím říct, že to vypadalo zajímavě. Oba nás tedy odradilo, že nefungovaly nameplaty a ukazatele na quest/path itemy, tedy člověk tak nějak tápal kolem a zkoušel všechno na všechno jak v nějaké adventuře. Později se mi podařilo nějak tyhle věci vidět, ale přítelkyně to vzdala (celkem dost naštvaně) mnohem dřív. Nedivím se jí.

Jelikož jsem vydržel, tak jsem si mohl vyzkoušet například challenge (bez nameplates nesplnitelné, zvlášť když je server plný dalších postaviček, které jsou možná mob a možná hráč, který mi jde zabít moba), které celkem mile ozvláštňují questy typu "jdi a zabij X potvor typu Y", ale tedy mělo by to být asi častěji, když takových questů je tolik.

Path je moc pěkná věc, ALE měli by dát při tvorbě postavy dost jasně najevo, co to přesně bude znamenat pro mě ve hře. Je velice nepříjemné zjistit to až později, když to nejde změnit (nebo snad jde?). Hra má pak docela hodně dalších způsobů, kterými se dá rozvíjet postava a neodhalil jsem, k čemu budou a zda to je nevratné rozhodnutí nebo ne.

Existence (a co jsem tak četl různé články, tak později nutnost) více nastavení action barů podle situace mi přijde jako sice cool nápad na papíře, ale naprosto matoucí ve hře. V raidu potřebuju znát ability, které mám pod prsty, aniž bych se musel dívat a já třeba víc než jeden takový set v hlavě neudržím. Když si to tedy prohodím, budu hrát hůř, než se naučím nové rozložení a to jen proto, abych to o bosse dál zopakoval dalším přehozením. Ne nadarmo se ve WoW držím jedné classy a jedné specky, víc prostě na potřebné úrovni pro raidování nedám :o)
    MESHCA
    MESHCA --- ---
    OSCURO: Carbine na foru psali, ze v nejakem z pristich patchu implemenruji mosnost napodruhe uz arkhship skipnout.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    AVATAR: Prisel by ti zabavny ten Blood Dragon podruhe? Me ne. Stejne jako by me nebavil podruhe Wildstar tutorial. Poprve byl vyborny. Popisoval spoustu veci z lore a kolem bylo velky mnozstvi skript sekvenci a textu co nebyl k progressu ale daval velkou prichut tomu svetu - rozhovory proc maji/nemaji radi Dominion, co se deje na lodi, jak se nektere frakce nemaji radi, Chua natirajici rowsdowera na ruzovo a vesici na nej dynamit aby zabijel Auriny.

Chapu ze by bylo krasne kdyby to namluvili. Pak to bude jak z toho FC. To je jediny rozdil co tam vidim. Ja mam rad lore a urcitou imerzivitu sveta, kde je spoustu blbosti jen k tomu nasat atmosferu. Nejsem overachiver v MMORPG, hraju to v klidu, pomalu a uzivam si ten svet. A je to muj pohled. Questing me bavi, neberu ho jen jako otravny progress k vytouzenenemu capu. Chapu ze nekdo chce proletet k tomu co ho bavi - PvP, Raidy.
    OSCURO: dzees, to je jak do dubu. Ano, tutorialy jsou casto otravne, ano ukazuji uplne zaklady hry a tak nejsou zabavne. Ano, kvuli lamam jsou treba. Ano, tento tutorial mi prisel zabavny. Ano, chapu, ze kdyz nekdo neumi anglicky, tak mu to zabavne neprijde. Ano, i ve wildstaru me zoufale nudi a dvakrat jsou to behem neho vypnul. Ano, pochybuju, ze nekoho bavi behat mezi NPC a klikat F.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    AVATAR: OK, beru, ale jak jsem psal nize - i tenhle tutorial tam je proto, ze tam proste tutorial musi byt. To ze to koreni temi kecy kolem a dela si z toho prcu nic nemeni na tom ze tam proste je a je stejne otravny jako vsechny jine. (A hrat to podruhe tak rozkousi vzteky klavesnici)
    MESHCA: ano, psala jsi, ze neznas zadny zabavny tutorial a ja ti dodal zabavny tutorial. To, ze mu nerozumis neni muj problem, vid :(
    Ale v te hre titulky jsou a funguji i u tutorialu, jen ja jsem to video nenahraval, jen vygooglil ;)

zabavny je prave v tom, ze si dela srandu z tutorialu a hlavni postava ho komentuje velmi nevybiravymi slovy. Posledni veta zni takto: "I fuckin hate tutorials. And this one is terrible!"

Pokud mas problem s prekladem i tohoto, zvladne to jiste i google translator ;)
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    MESHCA: Tutorial je proste tutorial. Kdopak si vzpomene na desny tutorial u Morrowindu? To bylo oteprve muceni. :-)
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ZACK: Vcetne hlavni mesta u Dominionu a treba v dungeonu? Ale myslim si ze je to chyba u me - hlavne blbnutim optimusu kdy hlavni grafika se obcas proste nezapne i kdyz tam je natvrdo zadana.
    MESHCA
    MESHCA --- ---
    AVATAR: Ano, jsem lama a neumim anglicky. :) Pokud nezachytis z toho sumu a v te rychlosti vetsinu slov, tak z toho tutorialu nic, ale absolutne nic nemas. Proto preferuju u her titulky.

Za predpokladu, kdy bych nerozumnela ani slovo (neposlouchala/necetla text, jako Julian necetl ten ve WS), tak je i tento tutotial jen o tom pobihat a klikat na ok v okenkach. Toliko k tutorialum.
    ZACK
    ZACK --- ---
    JULIAN: Lidi te nechapou, protoze se jim nic takovyho nedeje (ani mne).

OSCURO: Na 760tce nastaveni co to slo a absolutne zadny problemy, kdyz jsem ze zvedavosti pustil fps metr, tak si poskakoval nekde mezi 55-60. Docela me mile prekvapilo, jak technicky bezproblemova ta beta je.
    MESHCA: eh, jaky trolleni? Ja se u toho chlamal, kdyz jsem to hral. Jestli ty ne, tak asi nemas smysl pro humor. Prave si delali srandu z toho, ze jsou tutorialy strasna pruda. Jestli jsi to nepochopila, tak bud neumis anglicky, nebo musis byt z anglie.
    MESHCA
    MESHCA --- ---
    Tak jsem udelala test a tutorial za Exile jsem dala metodou " klikam na sipku a mackam Fko" za 16 minut. Sice bych nevedela, kdo jsou spojenci, proc nenavidim Dominiony a co delam ne Nexusu, ale da se to takhle brainless udelat opravdu hodne rychle a skocit do sveta, kde uz je vetsi volnost.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    MESHCA: ale ja nenadavam na vyskakujici cisilka, cti co pisu. nadavam na to, ze to vyskakuje v naprosto nahodnou dobu, ktera nesouvisi s tim jak se mi executuji skilly, a spolu s neviditelnejma HP barama to v combatu dela totalni chaos
    MESHCA
    MESHCA --- ---
    OSCURO: Mystery patch vyjde ve stredu! Ja se tak tesim. Balanc clasu, zmena dropu v adventures, novy interface, dalsi content, uprava hlavniho mesta Illia. Trouchu doufam, ze jeste vybalancuji 20man raid, protoze mechaniky prvniho bose nedavaji zrovna moc prostoru na chyby. Resp, zadny prostor na chyby. Dokonce jsem z gmka ve hre vymackla, ze moje Chua dostane dalsi emotikovy. Jej!

Me pri spusteni interface nevadil zase tak moc. Vsechno je napadne podobne ostatnim mmorpg. Silene me rozciloval watermark, ktery ale po prvnich dvou trech hodinach uplne prestanete vnimat. A co me zlobi do ted je invetar. Dost mych navrhu na upravy uz implementovali, tak uvidime, jak se pochlapi s komplet novym interfacem.

Btw. Ja zboznuju ty vykakovaci cisilka, na ktere Julian nadava. Pripomina mi to Ragnarok Online a dalsi asijske hry.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    JULIAN: Vyborne, myslim ze cim vic reportu, tim vic to zlepsi. A kdyz clovek nenapise jen "Meeeh je to blby" - ale napise neco smysluplne, videli jsme ze to hned v dalsim patchi dokazali zapojit. Napsali jsme jim tam uz desitky, mozna stovky bugreportu na kazdou blbost.

Fakt jsem videl ze na to reaguji a snazi se (I kdyz posledni patch jim trva uz tak dlouho ze jsem po prekrtili na Fable patch a nekteri dokonce na Mystery patch)
    MESHCA
    MESHCA --- ---
    Skvely tutorial byl v beyond good and evil: http://www.youtube.com/watch?v=MgK92XHzfNc&feature=player_detailpage#t=74. Chcete-li skipnout videiko tak skocte na 3:30.

Ve zkratce tutorial tam v podstate neni. :D Skonci videiko naskoci interface, kde blika na xboxu v levo nahore X, na pc prava mys a dokud se stim nepoperete, tak mobky porad utoci. Asi jsem uz ze stare skoly.
    MESHCA
    MESHCA --- ---
    AVATAR: Feedback k tomuto tutorialu:
    Takze videiko skipujem. Hmm, hezka grafika. Coze? Kde jsou sakra nejake titulky. Miliery co? Jaky ciisla? Co jsou asi ty svitici cerveny sloupecky. Hmm. Zkusim to pusti znovu a neco shytit z te anglictiny. Tak stejne z toho nic nemam. Takze okynko. Druhy okynko. Treti okynko. Kolik tech okynek jeste bude? NUUUUDAAAA!
    Zacinam ty okynka dost vazne nanavidet. Ta hra uplne ztraci na plunulosti. Hm, trochu se to zacina poskubatvat o toho ohynku. Boze, ty okynka jsou otravny. Tak tady je uz moc textu. Ok, ok, ok, ok, ok. OMG, tak uz me nechte hraaaaaat! Tak fajn. Prave jsem se ztratila v klavesach. Cim, ze poustim ten mod na oznacovani nepratel a cim se hazi granat? :D

Prave jsem ztraila 6 minut zivota na trolleni, co?

JULIAN
    JULIAN --- ---
    OSCURO: jo je to beta, ja tomu urcite dam jeste casem sanci, ale momentalne by me to akorat zbytecne stvalo. naklikal jsem jim tam nejake reporty, tak si to snad prectou :)
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    AVATAR: Vazne? :-) Jo, byla to prca, a podle me jedno z nejlepsich DLC (Ten puvodni Farcry ke kteremu je to DLC jsem neprekousl, prisel me o nicem). Ale ta zabava je tam dana prave tim co se tam keca okolo a jak to hraje na eightees nostalgii. :-) Vypnout si zvuk (= nectu lore a co me povidaji) a prijde ti to jako desna pruda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam