• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OSCUROWildstar
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ETHAN: Mozna si vystaci s adventure a domkem :-)
    ZACK
    ZACK --- ---
    ETHAN: V poradku, ve Wildstaru bude uplne stacit sledovat tu zem :)
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    MESHCA: Díky za vyčerpávající info. Tím to asi nebude schopná hrát ani přítelkyně :o( Má problémy natočit kameru od země nahoru, aby viděla, kam kouká třicetimetrový boss, když je třeba, takže má bojím se blíž k té šedesátileté mamince než ke klavíristovi na kofeinu. No, aspoň nebude hrozit, že bychom utekli od WoW natrvalo. Na léto Wildstar ale stejně koupíme, Nexus vypadá prostě lákavě :o)
    MESHCA
    MESHCA --- ---
    KABIS: Pokud jde o porovnani healovani/tankovani s Wowkem, jak uz tu probehla vasniva diskuse, ktera ale neprinesla moc odpovedi na tve otazky.
    K tankum. Ve WS jsou tri povolani, ktera tankuji. Warrior, Stalker a Engeneer. Hrala jsem je jen do levelu cca 20, takze moje znalosti tankovani jsou spise okoukane z pohledu healera. Ale pokusim se se rozepsat.
    Kazde to povolani ma trochu jiny styl boje. Warrior pouziva obrovsky mecak a jeho pohyby jsou pomalejsi a pusobi jak wrestler nebo barbar. Ma spousty supporticich spellu/buffu pro partu, kdy dokaze napriklad soukovat dmg ostatnim hracum v parte a pod. Nejvice se podoba klasickemu tankovi. Stalker je oproti nemu silene freneticky, tam kde da warrior jedu velkou ranu, tam stalker 3x drapne drapkama (za stejnou dmg samozrejmne). Mam z nej dojem, ze bez herni mysi je stalker silene tezky na ovladani. Hodne hraje na live steal a dmg soukuje pomoci nano oblecku. Behem tankovani vyuziva i hide, ktery mu zvysuje na nekolik sec obranu. Tyhle dva tanci jsou docela hodne dynamicti, protoze jsou melee a neustale uskakuji z telegrafu. A pak je tu engeneer, ranged tank. V akci se zda mene pohyblivy nez predchozi dva tanci a ma dost statickych spelu. Ale zase tezi ze vzdalenosti, ma diky tomu lepsi prehled nad situaci, vetsina jeho spellu ma delsi dosah, coz mu usnadnuje nabirani addu a nebo utrhnuteho bosse a muze tankovaci vyuzivat petika.
    Neda se rict, ze by nejaky z tanku byl vyslovene lepsi. Takze spise zalezi, jaky styl ti osobne vyhovuje.

Jde-li o to porovnavani. Bavime se tu o dvou naprosto rozdilnych hrach. WS je velmi dynamicka hra zalozena na pohybu-uhybani a mireni. Rozhodne nejde jen o to na bossovi drzet agro(pripadne ho otocit nejakym smerem) a cekat az ho dpska utlucou. Znam i historku z Wowka, jak raid mel afk tanka, ktery tankoval prez makro a kdyz se boss utrhl, musel ho raid dovest pred tohodle robota tanka, aby ho zase nabral a drzel. :D A healovani radeji nebudu ani zminovat, jelikoz se jednalo o klikani na hp bary. Kamaradka u healovani raidu bezne koukala na serialy.
    Role ve WS se mi zdaji jinak vyvazene nez wow. Tankovani mi prijde jako nejlehci uloha, protoze porad mate za zadkem healera, co se snazi vas udrzet na zivu a kdyz dostanete jednim, dvema cleavy a zbytek skupiny vi, kdy interaptovat, tak se zase tak moc nedeje. V podstate jde o to znat taktiku. Dpska maji tezsi ulohu, protoze nektere telegrafy davaji IKcka a jsou pro healera az sekundarni. A nejtezsi se mi zda ve WS healer, coz je za soucaneho patche klavirista na kofejnu (nic moc pro 60 letou mamku zvyklou na poklidny zivot Wow healera). Takze pokud jde o tatktiku, tak neni povolani, ktere by ji nevyzadovalo.
    WS jako tank musis dobre znat mechaniky bosse a prostredi, boss se casto vodi po arene, jeden raid boss vyzaduje presne natoceni vuci raid skipine, aby castingem 270° spellu nezabil raid, ale hraci meli kam utect, ale aby nasledujicim knockbackem zase tanka neshodil z plosinu (Experiment-89 - Generic Archives). Co je esencialni bossove vyzaduji presne synchronizovane interupteni a tank muze mit na action baru klidne i 3 cc spelly, coz kdyz se umi pouzit je uzasne. Uz nemluvim vubec o tom, ze tank si nemuze dovolit stat ve vsech telegrafech, protoze jen sediva dmg je kotel.

Cimz se dostavame k 60ti lete mamce. Obavam se, ze v tehle hre nema moc sanci k uplatneni. Hra se bez pohybu neda hrat, na reakci byva nekdy jen 200-400ms (coz je tak tak reakcni doba zdraveho neunaveneho cloveka). V nejake omezene forme (bez dungeonu, jen s nekterymi adventure a rozhodne bez raidu) by mohla zkusit nejakeho castera v parte s tebou, kdy bys mobku drzela na miste, aby mamka nemusela tolik uhybat a mirit. Jedny z nejdelsich telegrafu ma Spellslinger, mozna by se dalo dmgovat opravdu z dalky. Medic zase ma hodne plosek a medium armor, takze neni treba nejake kruto prisne mireni a jednu ranu ustoji, ale je mid range = i ve dvou hodne uhyba.
    Sance na healovani tve mamky v tehle hre a za soucasneho nastaveni jsou vice mene minimalni az nulove. Vetsina spellu na heal je mirenych a spozdeni v castu bit o 1 vterinu znamena tankovu jistou smrt a wipe. :(
    VAJCE
    VAJCE --- ---
    KABIS: TEN BYL PRO me nej, od ty doby to de do hoven, panda se jim povedla...ale ne v rozdelenych roli...a zrovna v pande je extremne lehky tanking i heal...slibujou to zmenit...ale na tom jim doufam sere pes, kdyz bude wildstar zejo :)
    VAJCE
    VAJCE --- ---
    KABIS: tak v raidech mooozna,ale taktika..? ani hovno zvladne to kazdy...tkovy instance....tam je dobrej, bo nepotrebuje k sobe nikoho jinyho :)
    jinak tragedie...a nejvetsi tragedie je, pproc dopici tank nejvice vydrzi a k tomu dela nej dmg ? :))) to je hovadina...v raidech..apd...

no a pak tu je pvp a tam je opravdu war hodne taktickej a relativne tezkej, rozhodne nejzabavnejsi z moznosti co s nim delat...

rozhodne to ale neni suportni postava...je to op postava :))
    KABIS
    KABIS --- ---
    VAJCE: jinak ja hrala wow naposledy pred ctyrma rokama (myslim), takze jak je to ted netusim :( myslim ze lich kinga jsem hrala
    KABIS
    KABIS --- ---
    VAJCE: ve wow spis co je tam taktickyho kdyz ne tank :) nejvic se mi libi asi ten war v tere, to je strasny mazec hrat (tam ta taktika fakt je, rozhodovani ve vterinach podle situace a tak)
    Proste me bavi dynamicke, meelee postavy supportniho charakteru, ktere maji velikou survivalitu a jsou hocne takticke :)
    VAJCE
    VAJCE --- ---
    KABIS: healing a tanking nebyl nikdy lehci nez ted ve wow, to se ma pristim datacem silne zmenit...

a tank nevim jestli je takticka figura ve wow
    a imho to ze je napicu ve wow pvp, muze prave jejich predstava tanka a healu
    KABIS
    KABIS --- ---
    Ma takovy dotaz k povolanim:
    Co byste doporucili me, bavi me supporti, nejvic tanci asi (tank typu wow, kde to je fakt uzasna takticka postava), veci ktere hodne prezijou ale jsou rychle a hra je hodne dynamicka (warrior v tere online)?
    A co byste doporucilu moji mamce, ktere bude skoro 60, bavi ji nejvic heal ale ac ma reakce dobre (healuje ve wow a v swtor velmi dobre), tak ma problemy s cilenim a nedokaze tak rychle resit kameru?

:)
    ZACK
    ZACK --- ---
    POMPO: Samostatne.
    POMPO
    POMPO --- ---
    Koukam na to. Pobezi to samostatne, treba jako GW2, nebo bude potreba delat voser se STEAMem?
    ZACK
    ZACK --- ---
    KABIS: Pocitej cca 1000 hra a po mesici zdarma 200-300 mesicne. Proste klasika.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    SIRLOON: jestli to byl ten pres alienware (tak aj ksjem to mel ja) tak ano, to byl jen jeden weekend.
    KABIS
    KABIS --- ---
    OSCURO: ja do toho asi pujdu (teda jeste bude zalezet na cene), ale snad se mi podari si predtim vyzkouset na bete, zcela narovinu :) o vikendu jsem to procitala a ta hra vypada fakt hodne pekne, spravne ulitle a dostatecne zajimave :)
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    chtel sem zase zkusit WS o vikendu ale ucet mi porad hlasil, ze nema zadnou subskripci na WS. Ten betatest co sem na tom hral byl jen jednorazovej vikendovej?
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    OSCURO: To je dáno tím, že je to beta. Ačkoliv třeba v SWTOR jsem taky nepotkal tak toxické prostředí, jako je trade ve WoW.
    OSCURO
    OSCURO --- ---

Preorder?

14 hlasy od 14 respondentů

MESHCA
      MESHCA --- ---
      CLAVEN: Zadne MMO nenahradi dobry Single player. MMO hry proste jsou o tom hrat s jinymi hraci. A v tvem pripade pokud ti ke stesti staci Secret World, ktery je free, tak mi prijde zbytecne platit mesicni poplatky za jinou hru, ktera bude mit stejna omezeni, ac tedy WS ma vyznamne lepsi system boje.
      CLAVEN
      CLAVEN --- ---
      ASACHI: díky, asi si to nechám ujsť a svoje prípadné chute na MMO si budem saturovať Secret Worldom
      ASACHI
      ASACHI --- ---
      CLAVEN: Zcela uprimne ... wildstar je super shiney world of warcraft, nic vice, nic mene ...
      Ja ani uz nevim co jsem od te hry ocekaval, ale vraci se ke me prakticky vsechny vzpominky, ktere jsem ve WoW zazil.
      Otazka jestli to je dobre, anebo spatne. Na par veci je udelany zajimavy twist ... par veci zase tezce saje ...
      chce to zkusit, ale rozhodne je to po dlouhe dobe hodne zajimava alternativa k WoW.

Celkem se mi libi ze vetsina bugu co jsem nareportoval uz je fakt opravena a ze komunikuji s komunitou ... otazka kam to dotahnou
      OSCURO
      OSCURO --- ---
      CLAVEN: Byl jsem ted ve Wildstar bete hodne prekvapen dobrou naladou u hracu a prijemnou atmosferou. Uvidime po launch.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam