• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NOMAADSplitboarding. Backcountry addiction
    Místo pro všechny kdo vědí že ten pravý snowboarding najdou za hranicemi lyžařských center,pro ty kteří nechtějí platit za permice,pro závislé na prašanu,pro ty co si přičichli k tomuto rychle rostoucímu sportu...Výbava,terény,fotky,videa,bezpečnost,tips n tricks.
    rozbalit záhlaví
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    ZSIS: a rovnou dodam, nejaka doporuceni na kalhoty?

zjistuji, ze me stare veci sice stale jeste dobre tesni a hrejou, ale ze toho tepla je az moc, kdyz clovek par hodin jen stoupa. plus, ten "kickturn" je zaludna vec kdyz ma clovek rozkrok tak nizko jak v dobach, kdy to bylo zatracene "cool". na vleku.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    Loni jsem pro sebe objevil splitboard. Jelikoz po 10+ letech stejne bylo na case obnovit zimni vybavu, tak jsem pomalu sehnal celkem obstojny kit (Amplid Creamer + Spark R&D Surge). Byl jsem varovan, a musim si priznat, ze me stare boty (Deeluxe, take 10+ let) sice stale dobre hreji a tesni, ale ve srovnani s aktualni modou asi budou hodne meke. jakoze hodne hodne meke, ve sorvnani s aktualni modou (aspon podle obrazku) vypadaji jako kus hadru (mam ten hadr teda rad, ne ze ne..).
    Mam to stesti mit kamarada v Innsbrucku, minuly tyden me vytahnul na 3 tury, krasny zazitek. jen ten rozedreny kotnik by nemusel byt. A tusim, ze pri traverzovani strmejsich svahu tuzsi bota take pomuze.
    Mate nejaka doporuceni, na co se kouknout? Vycetl jsem tu Burton Tourist, vypada pekne, ale nez se zamiluji do prvniho doporuceni (cehoz jsem schopen), rad bych vyslechl dalsi nazory.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    STEPUNK: Ahoj, dekuju. Poletime s Finnairem a je to jak pises.
    STEPUNK
    STEPUNK --- ---
    luxus split na prodej
    LTB P TEAM WOOD splitboard 158XW + pásy G3
    https://www.freeride.cz/snowboard/bazar/ltb-p-team-wood-splitboard-158xw-pasy-g3
    STEPUNK
    STEPUNK --- ---
    VIRUS31: Ahoj, jo létám docela často. Koukni se vždycky na stránky aerolinek. Docela dost jich nabízí 2 odbavená zavazadla zdarma a z toho jedno může být boardbag. (JAL, FINNAIR, BA, CHINAEASTERN, a určitě i další) Záleží vždy na destinaci. Koukni hlavně na povolené rozměry a někdy jsme dělali i to, že jsme si to přímo u dopravce ověřovali. U společností, které to nenabízejí zdarma to jde samozřejmě vždy připlatit.
    STEPUNK
    STEPUNK --- ---
    Ahoj. Nepřemýšlíte někdo o výpravě na Hokkaido? Pojeďte s námi! Není to nedostupné jak si možná myslíš.
    Poslední volný termín pro 4 ( max 5) člennou skupinu 5.2. - 19.2.2020.
    Koukni na http://sankjupowder.cz/
    Kompletní info včetně ceny na vyžádání na mailu.
    V případě zájmu určitě napište na sankjupowder@gmail.com
    Těšíme se! Japan powder volá!

TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    tak co, těšeníčko začíná? ;)

SUVA_
    SUVA_ --- ---
    VIRUS31: Spousta "lepsich" aerolinek (tj. ne nizkonakladovky) ma sportovni vybaveni navic zdarma, napr. Turkish airlines. U tech ostatnich to lze proste prikoupit.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    Kdo jste nekdy letel s vybavou letadlem, umeli byste pls nasmerovat jak pri kupovani letenky resit extra zavazadlo nestandardniho rozmeru? Pripadne nejaky tipy, jak bag zabezpecit..
    RODWY
    RODWY --- ---
    MAESTRO_007: oboji
    ca jako IONy ci Driver
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    MASTEJ: v dnesni dobe tech vyprodeju z pujcoven nebo bazaroveho prodeje bude vic.... takze sjizdej internet

pokud "nutne" potrebujes splita tak bych ho nevyrabel, ale koupil .)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    RODWY: tvrde na chozeni nebo na jizdu?

ja si od toho slibuju vetsi stabilitu ve vystupech a pri jizde si vazani dotahuju na krev... ale uvedomuju si ze moc tvrde boty vlastne rad nemam :-)
    MASTEJ
    MASTEJ --- ---
    Čau... Fakt už urgetne potřebuju splita, ale absolutně nemám na to a do téhle zimi skoro určitě nebudu mít na to koupit nového. Sehnat něco pořádného použitého v mojí velikosti se mi moc nedaří( Normální prkna jezdím 151-155). Vy co máte zkušenosti s výrobou vlastního řekli byste mi pls... Jak moc se to vyplatí oproti koupi nového/jeteho. Hlavně porovnání cena/ kvalita jízdy/ výdrž...? Kdyžtak i poradit kde hledat jeté splity za dobrou cenu... Díky moc
    RODWY
    RODWY --- ---
    MAESTRO_007: ja je dal pryc,byli na me moc tvrdy!
    nakonec jsem poridil novou vlozkku do imperial..
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    TOX_MAS: jj, tak to je dobra zprava :)
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    MAESTRO_007: jestli myslíš Tourist, tak je má parťák. Taky přešel z Rulerů a velmi si je chválí.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    /mate nekdo Burton Touring boty? ..ja mam Rulery a spokojenost, ale chce to upgrade na splita... takze se divam po tehle..
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    Když už se tu řešily ty pásy, poradíte mi někdo, který budou nejlíp držet ve větší kose, třeba -30 až -40? Chtěla jsem si koupit bezlepidlový, ale kdosi mi tvrdil, že v chladnějších podmínkách moc nefungujou.
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    Ahoj, příští týden ca. úterý večer-pondělí se chystáme na asi poslední trip sezóny, chceme do trochu větších hor & chytit ještě nějaký steeps, pokud podmínka dá. Výhledově tedy reffugio d'Argentiere u Chamonix. Zatím jsme dva a sháníme dalšího 1-2 lidi, jak kvůli cestě, tak ledovcům atd. Kdyby se tu někdo našel, dejte vědět!

Pic related, poslední výlet někde v okolí Matterhornu, vlevo vzadu "náš" velikonoční kuloár. Ano, jezdíme často s lyžařema, prknaři se do těch hor moc nehrnou ;)
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    nechcete nekdo Voile harsajzny na takovy to zakladni vazani s pinem? kamos je sehnal z druhy ruky v Rakousku a privezl mi je, ale potrebuju jinej typ, mam Speed rail. na cene bychom se dohodli, Praha.
    CYRIL
    CYRIL --- ---
    MAESTRO_007: skluznice je navoskovana furt stejne.... proste stary lep.... ty pas uz maj neco za sebou..... ale stejne stary pasy stejny zachazeni furt +- fungujou...

asi je to tim skladovani ale de mi o to ze chci pasy co se nemusej skladovat v nakejch super podminkach... jiny pasy jako ciste od burton,scott, armada etc vydrzeli dyl.... nebo si to myslim a tady na nyx si to zkousim pres Vas mili drazi overitr...

trochu me to mrzi pac Gs sou sprahli s burtonem a trochu sem jim veril.... bud asi obnovit lepidlo nebo vase typ na levny pasy? budget mode...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam