mě taky Mi2s sere...
když to trochu víc rozeberu (jsem power user) :
miui je dementní systém s restrikcema, a problémama, který na jiných ROM nejsou. sice je to CM based, ale miui je nepoužitelná. wiui lepší, ale když wajk skončil s vývojem, CM byla jasná volba.
4.1 verze androidu ještě do nedávna i když to má Bluetooth 4.0 (podpora až od androidu 4.3)
špatný řízení časovače a dost dalšího řešilo právě wiui / cm. miui 6 jsem vydržel sotva den. imho krok zpět. možná dva
co se týče hw, tak to není zlý. obdivuji odolnost. ten telefon mi už tisíckrát spadl na zem. jde to na něm vidět, ale displej drží jak islámský fanatik drží kalašnikov.
chybí mi voděodolnost, lepší displej (taky mi vadí to, že ten můj má výrobní vadu, kdy jsou některý části jakoby zmáčknutý)... lepší dotyková vrstva (příliš mnoho ghost touch, nachylnost na vlhko). konektivita sítě je taková prapodivná,obcas bez netu/signalu, ale nemám možnost porovnat, ale mám pocit, že mám v Praze příliš často jen 2G. chybí mi už dost LTE. a dneska je to už poměrně cihla. vždyť vemme v potaz, že je to konkurent iPhone 4(s).
tl;tr - je to skvělej skvělej telefon za levný prachy, ale modla to rozhodně není! ve svý době extra super,ale ta doba je už pryč.