RAINBOF: já nabíjím mobil každý den, protože dýl by prostě nevydržel, leda by měl ještě půl baterie. v podstatě skoro nikdy nemívá pod 15-20 %, někdy i víc, když ho dávám do nabíječky. jediné co by mu mohlo vadit je, že po nabití zůstane v nabíječce do rána, protože já holt spim.
a jak to srovnáváš s baterkama Redmi - měla jsem dva mobily Redmi 1 s vyndavací baterkou, jeden rok, druhej skoro dva roky, a oba držely dobře, nevypínaly se mi samy, i když jsem pak už měla dvě baterky na střídání, takže jsem to nezničila tak rychle, ale tak stejně jsem je vyměnila velice zřídkakdy.
prostě ta baterka v nových xiaomi je asi sračka, nedá se nic dělat :D kolega má tyhle problémy taky, s rok a půl starým Mi4, ale u 5 měsíců starýho mobilu mi to prostě přijde trapný. z článku jsem už kdysi pochopila, že vadí spíš když se nechává baterka hodně vybít, ale to se mi nestává. možná tak občasný přehřívání, když třeba hodinu intenzivně něco řeším na wifině a koukám na videa. kolega na tom občas hrál hry a kouká na streamy, tak to může tu baterku asi taky docela namáhat.