• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTISHEKXiaomi a MIUI
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    VLAKODLAK: možná to bude umět něco z google play (hledal bych infra transfer) jinak je v Xiaomi telrfonech infraport jen hlavně na TV
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    Trapnej dotaz, koupil jsem Redmi 5 a nepodařilo se mi vypátrat ani vygooglovat jednu věc:
    Mam hodně starej telefon s infraportem ale bez bluetooth, tak jsem si koupil tohle redmi že má infraport a přetáhnu si z něj data ze starouška. Nějak jsem ani nepřišel na to, jak infráč na redmi pustit a v nastevení o něm není ani zmíňka, neřešil někdo něco podobného? :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Právě jsem úspěšně na mém Redmi 3 Pro vyměnil celý přední displej (rozbilo se mi po pádu sklo, a jak je známo, musí se to měnit komplet). V ČR jsem našel výměnu za 1900kč, takže jsem objednal tohle (verze With frame)

    https://www.aliexpress.com/...ssembly-for-Xiaomi-Redmi/32801801490.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2HpY8x

    za 14 dní mi to přišlo. Podle tohohle návodu jsem telefon rozebral

    Xiaomi Redmi 3S Replacing Screen Display
    https://www.youtube.com/watch?v=IXPnDNAI_VU


    přehodil jsem do nového rámečku foťák, motorek na vibrace, boční tlačítka, pak to zase smontoval zpátky a všechno šlape. Jen notifikační LED svítí polovičním jasem než ta původní, ale to mi neva. Za 450kč hodně dobrej kup. Ale je potřeba to všechno dělat pečlivě, strávil jsem s tím cca 80 minut.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Tak jsem si Note 4 aktualizoval na MIUI 9.5.4 a rozhodilo mi to pořadí ikon v té rolovací liště a přijde mi, že už se tak snadno nedají seřadit (pouze jako seznam a ne mřížka), tak bacha na to. Zároveň nejdřív vyjede jen 1. řádek a pak až zbytek, takže klik navíc. Je to drobnost, ale trochu to naštve
    QUIP
    QUIP --- ---
    TOOMIX: ano, zvukove. Starsi verze to mela v nastaveni. Prijde ti SMS, zapipa to a tim to skonci. U stare sis mohl nastavit, ze to ma zapipat treba jeste 5x v intervalech po 5 minutach. V MIUI 8 uz tohle jde nastavit jen pro zmeskane hovory, ale ne pro SMS.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    KORKMAZ: ono to najde za nějakou dobu nějaké další. mě se to myslím aktualizovalo až druhý den na sedmičku.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    QUIP: myslíš zvukové upozornění, ne notifikační LED?
    QUIP
    QUIP --- ---
    TOOMIX & LACHAUER: ono tam toho bylo vic, ale uprime si to uz nepamatuju. Kdyz byla devitka nova, tak jsem v te dobe jeste denne cetl MIUI forum a tam se ty zmeny popisovaly (jeste driv, nez vysla devitka pro Redmi 4X) a naprosto me to otravilo. Takze uz to dal ani nectu. Ostatne pro me je i ten Bluetooth tak zasadni krok zpatky, ze uz kvuli tomu bych ten upgrade neudelal. Bohuzel je to soucasny celosvetovy trend - vsechno orezavat a zjednodusovat, aby to mohla obsluhovat i cvicena opice... a pak se zase cely svet divi ruznym bezpecnostnim a dalsim incidentum - kdyz ten SW a HW obsluhuji cvicene opice bez premysleni.
    To osekavani je takovy pomaly, plizivy. Napriklad uz ve verzi 8 chybi moznost nastavit periodicke upozorneni na neprectenou SMS. Ve starsi verzi bylo. Ted mi prijde SMS a pokud si toho nevsimnu hned, protoze treba odejdu na minutu z mistnosti, kde mam polozeny telefon, tak o tom nevim klidne dalsich X hodin.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Xiaomi čaruje s názvy smartphonů ve střední třídě. Redmi Note 5 s duálním foťákem se chystá do prodeje – MobilMania.cz
    https://www.mobilmania.cz/...te-5-s-dualnim-fotakem-se-chysta-do-prodeje/sc-3-a-1341301/default.aspx
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KORKMAZ: asi budeš muset počkat na další aktualizace. Jak jsem pochopil tak aktualizace na A 7.1.2 se nabídla a provedla současně s MIUI jen někomu. Možné teprve testují a nepošlou všem.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    BUNDA: Tak MIUI se podařilo aktualizovat na 9.2 (sice dvoustupňově, takže 2 restarty), ale android je tam furt 6 a když dám Nastavení - info o telefonu - vyhledat aktualizace, tak to najde jen té nástavby a ne celého systému.

    Dá se k tomu vlézt jinudy?
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    QUIP: Tak to by mě taky zajímalo, protože si chystám pořídit Note 4. Updatovat/neupdatovat, případně na co a proč? Díky.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    QUIP: co je v 9 osekaný kromě nastavení bluetooth?
    QUIP
    QUIP --- ---
    KORKMAZ: jsem rad, ze jsem zustal na MIUI 8.5. To jak osekali devitku se mi vubec nezamlouva a prave z toho duvodu je 4X mozna posledni Mi telefon, co jsem si koupil.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    DARUMA: Je to pro ženu s drobnou ručkou, takže 5' je optimální a 6 je už hodně nad limit. Už můj Note 4 sotva ovládá
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    KORKMAZ: Ja bych počkal na Redmi Note 5 Pro.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KORKMAZ: jde o normální OTA.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    BUNDA: Jo s tím MIUI asi nebude problém, tam aktualizace bude snadná. Nevíte ale co s tím androidem - je aktualizace na nugát dostupná a případně uživatelsky snadná?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KORKMAZ: kolega před týdnem zvolil 4X a pokud jde o verzi MIUI tak už tam má 9.2 a ohlášená je 9.5.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Koupit Redmi 5A nebo 4X? Těch 400 Kč navíc za 4X mi přijde ospravedlnitelný vzhledem k větší RAM/ROM, baterce, dvojnásobek jader, čtečce otisků, kovovém těle...

    ...ve prospěch 5A by hovořilo novější software (Android i MIUI) a to, že je to novější řada telefonů.

    Názory?! Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam