• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CASTROLMozkové errory renewed
    Náhradní diskuze za pověstný a bez varování zrušený klub "Mozkové errory". Pro všechny, kteří si potřebují ulevit a sdílet své či cizí errory v chování/jednání: sůl v kafi, elektrická konev na sporáku, zapomenuté děti v lese, venčení vodítka bez psa apod.
    rozbalit záhlaví
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SABRIEL13: Jak to? (první reakce, pak jsem si to přečetla znovu)
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    To, že je v tý chodbě 20.9°C neznamená, že je tam skoro 30°C.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    tak trochu bumtraartu:

Bankéř národním hrdinou. Chytil batole padající z pátého patra - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-banker-narodnim-hrdinou-chytil-batole-padajici-z-pateho-patra-236021

Brankář národním hrdinou, chytil padající batole - no dobrý, super počin, ale tak měl trénink, žeano... jo aha, bankéř.
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    Uklízím zdravotnický stan, sbalím batoh a hodím si ho na záda, vezmu křeslo z rohu a postavím ho do prostoru před sebe, ještě jednou se naposledy rozhlédnu, jestli je všechno v pořádku, zhasnu světlo... a rozplácnu se jak široký, tak dlouhý o to křesílko, které jsem tam před třemi sekundami dal.
    ILIEN
    ILIEN --- ---
    MAR_TINA: Přidávám se. Napadlo mě poradit ti, že by to mělo být v třouch, když je v obouch, tak musí být přece v třouch.
    Moment... obouch? Není to divný? No musela sem se jít podívat, že česky je to v obou ;)
    VICKE
    VICKE --- ---
    MAR_TINA: trojice?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FAT: proto jsme v errorech, že můj mozek vymyslel, že existuje, jen jsem ho zapomněla.
    FAT
    FAT --- ---
    MAR_TINA: Já vím, ale nepřišel jsem na něj.
    :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FAT: já chtěla jedno slovo :)
    FAT
    FAT --- ---
    MAR_TINA: Já bych řekl: ve všech třech
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NELLAS: díky, na toto mám slabé google fu
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MAR_TINA: A ze sluchátka se ozvalo...
    historical linguistics - Are there any languages with the equivalent of "both" for three items? - Linguistics Stack Exchange
    https://linguistics.stackexchange.com/questions/2112/are-there-any-languages-with-the-equivalent-of-both-for-three-items
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATUARFIK: v obou sondách byly zaznamenány navážky... by se psalo v třouch?
    Je nějaký jazyk (určitě je), který má v řadě jedna, obě, všechny ještě další výrazy?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MAR_TINA: Oběma 3ma!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NELLAS: prsty se pokoušely o třěma
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MAR_TINA: Obtřima?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Hm, právě jsem zcela vážně zapřemýšlela, jaké slovo napsat místo oběma, když dané věci nejsou dvě, ale tři.
    Čeština je můj rodný jazyk.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    3 dmy do dovolené a fakt už mám dost:
    Mám žízeň a jdu do kuchyně pro pití, cestou vidím prázdnou kočičí mísu na vodu, tak ji vezmu s sebou.
    V kuchyni: vypláchnu mísu, naplním mísu, napiju se z mísy.
    _MARKLAR
    _MARKLAR --- ---
    Jdu kolem televize, kde má klouček (8) rozehranej Minecraft na Playstationu, ale zrovna někam zmizel. Ha, něco mu tam rychle postavím. Beru si druhý ovladač, zapnu ho a nic? Stále nic? Do toho přichází synek... jeho nechápavý výraz střídá výtlem, protože koukal na YouTube na video? :-D
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    mám pocit, že se z toho tady stalo [Ahoi und Bumtraart]
    já z toho třeba nadšená nejsem, ale vy třeba jo, tak je to fajn
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Podzemní mrtvice pro rodiny s dětmi...

... aha, tak Podzimní Moravice pro rodiny s dětmi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam