• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CASTROLMozkové errory renewed
    Náhradní diskuze za pověstný a bez varování zrušený klub "Mozkové errory". Pro všechny, kteří si potřebují ulevit a sdílet své či cizí errory v chování/jednání: sůl v kafi, elektrická konev na sporáku, zapomenuté děti v lese, venčení vodítka bez psa apod.
    rozbalit záhlaví
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    MAR_TINA: a ted si k tomu vezmi este takovej mezanin :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MAR_TINA: Matematika se prý začala pořádně rozvíjet, když někdo vynalezl nulu.
    Jen počkej, jaké se budou dít věci, až ji objeví i stavaři..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    QUANTI: ve stavařině je to první druhé třetí nadzemní podlaží a stejně tak podzemní. Ta vložená nula = přízemí se nepoužívá, dělalo by to bordel v plánech. Ale v češtině je přízemí. Prostě velký error.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ALDARION: Sousedka se mi onehdy podepsala "XY z druhého", když bydlí ve trojce. Ale máme tady západní číslování pater, kdy přízemí je jednička. Takže trojka je třetí podlaží, tím pádem něco, co by se v klasickém paneláku označilo za druhé patro, ale stejně furt nevím, jestli je to error můj, její nebo developera... :D
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    SILVEIG: Patra a podlaží, máme tady celkem jen čtyři a ani tak se nedokážeme domluvit, kde co je... :D
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    Mam docela hezky a zajimave popraskany display u telefonu. Dnes me napadlo, ze bych si pod to zobrazila neco ladiciho a cele to vyfotila, jakoze umeni, ehm. Noale tim telefonem to nevyfotim, zejo, navic nejsem lama, abych fotila display/monitor a udelam si normalne printscreen...hm, aha, to taky nebude fungovat...
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    KUBIIK: To je zcela v pořádku, dneska je totiž Papučový den
    Papučový den - Domácí hospic Vysočina
    https://www.hospicvysocina.cz/papucovy-den/
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    Šel jsem něco zařídit. Vyšel jsem z domu na ulici. A na tý ulici bylo něco divnýho. Rozhlížel jsem se jako blázen. Dlouho. Furt nic.
    Měl jsem na nohou pantofle.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DA_NIELA: teprve po přečtení E2E4 mi došlo, že ten podpis nebyl "fraktura" :-)
    protože že jo, člověka zlomeného fyzicky by bylo líto ještě víc, než hladového dodavatele s nezaplacenou fakturou :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DA_NIELA: je suis faktura!
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    Informace od nájemců v domě, které přijde v lámané češtino-ukrajinštině, že praskla voda ve třetím patře, nemusí znamenat úplně opravdu třetí patro. Trvalo mi půl dne, než mi to došlo. A nepřišlo mi divný, že opraváře shání byt v patře druhém...
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    DA_NIELA: Kdysi jsem v hromadnem emailu asi 15 studentum anglictiny napsala: “Have a nice wee.” Uspech to melo, ne ze ne. :)
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Místo Daniela jsem se v emailu podepsala Faktura.

Snad to objednatele dojme natolik, že mi ji konečně proplatí.
    ALEA
    ALEA --- ---
    ADELHAIDA: moje hodinky obrácenou funkci mají, můžu prozvánět na obě strany... Jen u obou to dělá jen vibrace... Ok u telefonu je to ještě nevýrazný pípací tón.
    Sice to pomáhá, ale najít vrnící hodinky, na kterých spokojeně leží kočka, protože jsem je nechala třeba v mikině a ona to vyhodnotila jako ideální pelíšek na večer a odmítá se hnout...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: pro android tohle dělá find device přes libovolné zařízení připojené na google.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ADELHAIDA: mám to taky, je to boží, mohu mít telefon pořád potichu. Akorát mi často vibrují hoidnky, že někdo volá a telefon je ... někde. Vypnu hovor, prozvoním telefon, najdu, volám zpátky.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Já mám chytré hodinky a ty mají funkci hledání telefonu. Telefon začne volat "I am heeere!" i když je ztlumenej. Geniální. Až na to, že děti se naučily volat "I am heeere!" stejným hlasem. Jak papušci, fakt. A bohužel jsem ještě nenašla opačnou funkci, tedy aby telefon dokázal prozvonit hodinky.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já jsem extrémně systematickej člověk, věci dávám na místo a pamatuji si, kde jsou. Dlouhodobá paměť perfektní.
    problém je, když pro tu věc, která je na svém místě, jdu, vezmu ji do ruky a někam ji nesu. pokud se po cestě stane cokoli, co mě vyruší (což jaksi v rodině se čtyřma dětma 6-12 je spíš given než občas), a já danou věc pustím z ruky, tak je to v prdeli, protože můj mozek si úkol "vyzvednout X a odnést" už odškrtnul a odmítá na to alokovat jakoukoli další kapacitu.
    Takže pak končí klíče v košíku se sušenkama, brýle v chlebníku a ztlumený mobil v černém pouzdře na černé sedačce rotopedu.
    ZETOR_13
    ZETOR_13 --- ---
    LEON_KOWALSKI: S timhle me nezaskocis. Manzelka je prototyp roztrziteho vedce. Ja jen pevne doufam, ze rozumi, tomu co dela. Ale v praktickem zivote naprosto nepouzitelna. Zasadne potrebuje pomoc s hledanim veci, ktere si prave ted nekam odlozila. Za tech temer 20 let uz jsem se to skoro naucil. Penezenka po nakupu je temer jiste peclive ulozena v lednicce ci mrazaku. Mobil ma zasadne ztlumeny, aby ji nerusil, takze kdyz je venku blato, bude v pracce nebo spinavem pradle. Kdyz hezky, tak v truhliku na balkone. Zabrat mi dala kdysi s pasem, ktery si pry posledne schovala, aby se mu nic nestalo a neztratil se. Dlouhych deset minut jsem sedel a dumal, nez jsem dosel do supliku, kde ma schovane koralky, dratky, nite, maslicky a podobne serepeticky, abych ho na prvni dobrou vytahl. Pruser je, ze je to dedicne, u nich doma se vzdy vyhlasi patrani po necem a vsichni behaji po baraku jak splaseni. Jsou schopni hledat kuchynskeho robota pod televiznim programem na konferencnim stolku v obyvaku. Me je vycitano, ze se toho chaosu neucastnim. Na druhou stranu si manzelka po tech letech mysli, ze jsem genialni mag, ktery z klobouku vytahne cokoliv, co potrebuje. Ted jen naucit deti myslet jako ja...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    ZETOR_13: :-D
    kamarád takhle jednou přišel z tahu a nemohl najít boty ráno, ale zato měl v botníku tašku se čtyřma pivama, tak ho napadlo kouknout do ledničky a boty byly položené na ní :-D
    Ono to pak ještě pokračovalo - ten den byla sobota a my pokračovali v tahu, takže večer, když jsme byli u něj, tak on a jeho přítelkyně vařili špenát, ale jak jsme měli všichni vypito, tak místo česneku tam dali cibuli a to navíc nebyla cibule normální, ale cibulky tulipánů, co měla jeho máti, ten týden na dovolené, ve špajzu. :-))
    ZETOR_13
    ZETOR_13 --- ---
    LEON_KOWALSKI: Ha, to mi pripomnelo a filtr mlci: kdysi davno, kdyz moje manelka byla jeste pritelkyni, jsem se s ni strasne pohadal, ze musela mit doma milence, protoze ty boty v predsini nejsou moje. Zapirala, zatloukala, ale boty byly jasny dukaz. Vecer predtim jsem byl u kamarada, cas na to mela. No az nekdy pozde odpoledne se kamos zacal shanet po svych botach a resil, proc ma doma misto nich nejake cizi. To vite: alkohol, tma v predsini, abych nikoho nevzbudil. Cerne nazouvaci boty, jako cerne nazouvaci boty. Velikost sedela. Dlouho jsem se omlouval...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    ELLIE: Jo, to mi připomnělo den před lety, když jsem jel na služebku, montovat servery, tak teprve na místě, když jsme vystoupili z auta, si kolega všiml, že na pravé noze mám světle modrou adidasku a na levé černou NewBalance. A prej - jestli to je teď nová móda.
    Prdlajs, akorát sem si nad ránem nerozsvítil v předsíni a obul si každou botu z jiného páru. Pohodlný to bylo, nic mě netlačilo, ve tmě jsem nezaregistroval chybu :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam