PATRICIE_: To stejný by asi postihlo mne :-) kdyby mne někdo krmil jen bramborama. Ono ve směsce ve který bude ta půlka nebo dvě třetiny masa se určitě nějaká ta brambora snese, blbý bude když to někdo bude aplikovat stylem jako muj bejvalej kolega, kterej vařil jedno papání pro prase a psa a to sice pochopitelně co nejlevněji vzhledem k přírůstku (u prasete), takže v tom maso nebylo (ani v kuchyňskejch zbytcích z hospody se maso nevyskytovalo v jiném než molekulárním množství), v bramborách, šrotu a jiných prasoňamkách už vůbec, stejně jako jiný látky který pes prostě potřeboval.
Ze psa se stal excelentní lovec (většinou jim to jde až když jsou dva a více) a sběrač s prominutím ho..n po širym okolí, prase utěšeně přibíralo (tedy otázkou je, jestli by prase na podobný dietě vedlo spokojený život, kdyby to nežralo po krátkou dobu svého života ale dlouhodobě, to jest nedostavil-li by se včas řezník případně dal-li by se kolega na islám). Toho faktu si bohužel všiml i poberta, který mu ho ukradl (pokud to tedy nebyl ekolog zvířomil a nepustil prase do nějakýho prasoútulku).
Já bych u těch brambor prostě razil teorii, že pes není historicky proslulej tim že by žral brambory, není vybaven rypákem(tady teda některejm chybí fakt jen ten rypák), jeho brácha vlk taky v přírodě nereje někde na poli ale masakruje ovce apod. Stejně jako nevím o tom, že by psovitý šelmy vyzobávaly obilné klasy, chroustaly bukvice, lezly po stromech na jabka, takže bych to do nich nerval místo normální psí stravy. Ale jak už jsem psal, nejsem fanoušek pokusů se zvířaty, mám jiné koníčky (třeba pokusy s ženskejma, mládeži nepřístupné), tak to možná nemohu posoudit na úrovni.
Vim ale určitě, že pes nemasožravce a nasožravce nejsou fyzicky odlišní a taky že pes nemasožravce klasického typu je na tom ještě dobře proti fruktariánovi či pránistovi.